Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szakítás » Létezhet olyan eset, amikor...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Létezhet olyan eset, amikor egy pár amiatt szakít egymással, mert a férfi nem domináns típus, hanem egyenrangúan kezeli a barátnőjét, feleségét?

Figyelt kérdés

Két és fél év után szétmentünk a barátnőmmel, én úgy láttam, hogy teljesen torz a párkapcsolatokról való fogalma.

Éveken keresztül csalta az előző pasija és durván bánt vele, aki mellett végig kitartott, amíg végül a pasi le nem lépett egy másik nővel. A párkapcsolati "szocializációja" egyáltalán nem volt normálisnak mondható, hogy évekig tűrte a fizikai és verbális bántalmazást, megcsalást. Hiába próbáltam őt megérteni és mindenben támogatni, kevés voltam.

Az elmúlt 2 és fél év alatt mindenben támogattam, mellette voltam, társként kezeltem, mintha a másik felem lenne, s nem rabszolgaként, cselédként bántam vele, az ősz folyamán azonban mégis megcsalt, annak ellenére, hogy szerelmes voltam belé.

Tegnap szakítottunk, állítása szerint nem tudja elfogadni, hogy érzelmeket tápláltam iránta, vele terveztem a jövőt, egyenrangú partnerként kezeltem őt, és sose próbáltam dominálni kettőnk kapcsolatában.

Mindig közös döntésekre alapoztam, amíg együtt voltunk, mindig megkérdeztem, hogy bármilyen témával kapcsolatosan ő mit gondol. Sose erőltettem rá semmit, az akaratomat, hanem figyelembe vettem az ő véleményét, szándékait és igyekeztem alkalmazkodni hozzá. Kevés voltam neki.

Sanyargatom magam napok óta, hogy most a nőknek tényleg a dominancia számít, vagy az, hogy azonos szinten legyenek a párjukkal? Én az utóbbira szavazok, társat akartam mindig magam mellé, nem egy inast.

jan. 5. 10:37
 1/10 anonim ***** válasza:
Én speciel a teljes egynjogúsàg, egyenrangúság, munkamegosztás híve vagyok a kapcsolatban. Sokan vágynak arra, hogy a pasi rácsapjon az asztalra és közölje az irànyt. Én ezt nem viselem el. De, azt se, ha rám akarja erőltetni az irànyítást a pasi. Ebben volt részem, nagyon hamar taszítóvá vált a srác, pedig ő úgy érezte, hogy csak kedveskedni akar, meg figyel rám stb. Közben meg minden mozdulatról megkérdezett, mindent nekem kellett eldönteni, kimondani az utolsó szót, "úgy legyen, ahogy akarod". Mintha nem lenne véleménye, akarata, kedvelt-nem kedvelt tevèkenységek stb. Ez is legalább olyan taszító számomra, mintha mindenben irányítani akarna. Az egyenlő felek mindketten felnőttek a kapcsolatban.
jan. 5. 10:44
 2/10 anonim ***** válasza:
26%
"a nőknek tényleg a dominancia számít" - Nem az összes nőnek. Neki. Ezen a köztetek levő hozzáállási különbségen bukott el a dolog.
jan. 5. 10:45
 3/10 anonim ***** válasza:
45%

“ Éveken keresztül csalta az előző pasija és durván bánt vele, aki mellett végig kitartott, amíg végül a pasi le nem lépett egy másik nővel.”

És te ezt nem érezted red flagnek?:D Minek jöttél össze egyáltalán ilyen nővel? Kutyából nem lesz szalonna, tudod…

Amúgy nőként mondom neked, a domináns férfi nem egyenlő azzal, hogy mellette ne lehetne egyenrangú a kapcsolatunk és ne tisztelne. Annyit jelent, hogy egy határozott férfi, aki nőként bánik velünk, nem egy tutyimutyi alak, akit irányítani kell vagy aki sokszor döntésképtelen, vagy nem áll ki a véleménye mellett, mert papucs.

jan. 5. 11:07
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Az ő elcseszett személyiségét nem kell az összes nőre ráhúzni. Neki van torz képe a párkapcsolatokról,meg a hozzá hasonlóknak,akiket traumatizált az apja,bátyja,előző pszichopata kontrollmániás pasija. Van aki ilyen stockholm-szindrómás módon ragaszkodik az olyan férfiakhoz,akik szétalázzák a korábbi traumák miatt,nekik évek terápiája kellene,h kigyomlálják ezt a sok hülyeséget. A valódi őszinte szeretetet nem is képesek befogadni és értelmezni, amíg nem dolgozták fel a régi sérelmeket,addig max ideiglenesen kell nekik valaki,aki kicsit ápolgatja a lelküket,aztán megint mennek az elcseszett bántalmazók után.Én mivel nem akarok ilyen pszichológust játszani,ezért kerülöm az ilyen nőket, 1-2 találkozó után általában kiderül,ha valaki ilyen, és akkor magam részéről megszakítom még időben a kapcsolatot. Szerencsére azért egyre több olyan nő van,aki nem ezen a szinten van, vagy rászánja magát a terápiára és utána hosszú évek munkájával képes a normális kapcsolatra.
jan. 5. 11:13
 5/10 anonim ***** válasza:

Most ez komoly, hogy ezt a romlott lelki világú nőt teszed az összes nővé?

Ne haragudj, de nagyon hülye vagy...

jan. 5. 11:30
 6/10 anonim ***** válasza:
Nem a nőknek, hanem neki ez számított. Lehet így nevelték eleve, a családjáról mit tudsz? Engem pl mindig önállóságra neveltek, hogy álljak ki magamért és lehetett saját véleményem, az meg volt hallgatva. Nekem egy kapcsolatban is az a természetes, hogy egyenrangúak vagyunk és ha különböző véleményen vagyunk valamivel kapcsolatban, akkor sem dominanciaharc lesz a dologból, hanem inkább észérvek alapján döntjük el, hogy ki “nyerjen”, vagy az alapján, hogy kinek fontosabb a kérdés. Nekem nem is volt soha olyan párom, aki úgy bánt volna velem, amit leírtál a csaj exéről, a legrosszabb exem is csak simán nem tudta, hol van a határa a viccnek és hol kezdődik a tahóság😃 De ezeket az agresszióra hajlamos ősembereket eleve messzire kerülöm. Már a tekintetén látszik sok embernek, hogy kb milyen személyiség.
jan. 5. 11:30
 7/10 anonim ***** válasza:
Neki pszichológusram lenne szüksége.
jan. 5. 11:37
 8/10 anonim ***** válasza:

Bolond a csaj...

De nem minden domináns férfi elnyomó, lekezelő vagy hűtlen.

Én szeretem, ha picit erősebb kaparket nálam a párom (ami nem egyszerű, mert én is nagyon az vagyok). Pl egy komoly döntést megkell hoznia ne várjon rám, hanem döntsön...de úgy hogy nekem is jó legyen és mivel ismernie kell engem annyira (persze fordítva is), hogy tudja mi a jó.

jan. 5. 12:05
 9/10 anonim ***** válasza:
karakter *
jan. 5. 12:06
 10/10 anonim ***** válasza:
0%
Mai nőknek már semmi sem jó. Teljesen agymosottak.
jan. 5. 14:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!