Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha a partner nem hajlandó a fogyására koncentrálni és semmi más nem segít, érdemes lehet a szakítást kilátásba helyezve megpróbálni motiválni erre?
Eddig tapintatos voltam, de az nem vezetett eredményre.
Az van, hogy őt alapvetően nem zavarja a túlsúlya, ami egyfelől jó, másfelől viszont a változás ellen hat.
A túlsúllyal miért kéne "eleget" orvoshoz járni?
Maximum azzal az alapbetegséggel, aminek az elhízás a következménye.
Az, hogy tapintatos vagy, meg az, hogy hazudsz, az nem ugyanaz. "Persze, hogy így is tetszel, így is szeretlek, így is kívánlak...." Ehelyett meg kell mondani, hogy "szeretlek, de így már nem tetszel. Viszont nem foglak elhagyni, hanem segítek és támogatlak, és türelmesen kivárom, amíg sikerül visszanyerni az alakod." Vagy valami hasonló.
Nem.kell kilátásba helyezni. Ha a párod elhízott, és xarik rendbetenni magát, akkor én is lépnék a francba. Nem kell egy egészségtelen trehány igénytelen hájpacni
Látom nem volt az, mikor összejöttetek... teljesen jogos elvárás tőled, hogy azzal akarsz lenni, akivel összejöttél, akivel a közös életre vállalkoztál. Persze idővel változunk, öregszünk is, de ez nagyon gáz, ha valaki így lezüllik
Tehát fenyegetéssel akarod "motiválni". Én megértem azt, hogy van, amikor a másik már nem vonzó, de ez nem motiválni fogja, hanem vagy még mélyebbre taszítja, avgy pedig ha épp olyan hangulatban találod, akkor ő előbb fogja kimondani a szakítást, mint hogy te megtennéd.
Igazából kényes téma ez, mert persze, nem a külső az elsődleges szempont, de azért kár lenne tagadni, hogy a fizikai vonzalomra is szükség van. Nekem is volt már full csontos barátnőm is, a mostani fitt, és sportos, de volt olyan is, aki több volt nálam egy huszassal, pedig azért rajtam is van pár kiló felesleg. Egyiküket sem találtam rondának vagy taszítónak, de ha mondjuk olyanná híztak volna, amilyeneket a TLC csatornán mutogatnak (értsd: 200+ kg), azért egész biztos, hogy a vonzalom elillant volna.
Az is igaz, hogy úgy nem célszerű egy kapcsolatot fenntartani, ha az csak részben működik, de nincs intimitás. És igen, ilyen esetben tényleg lehet, hogy szakítás a vége, de azért fenyegető eszközként alkalmazni a szakítást, hogy is mondjam... genyó dolog.
Egyébként sok minden függ a konkrétumoktól és a körülményektől. Mennyiről hízott mennyire? Mi ennek a kiváltó oka? Van aktuálisan valamilyen más problémája? Elég gyakri, hogy az elhízás valamilyen más problémának a "tünete". Mondjuk a depresszióé, a boldogtalanságé... groteszk módon sokszor pont a párkapcsolati boldogtalanság indukálja az elhízást. Érdemes lenne megnézni, hogy jól működik-e a kapcsolatotok? Mondjuk a hozzáállásodból és stílusodból ítélve valószínűleg nem, de nem akarok látatlanba ítélkezni. Könnyen lehet, hogy nem boldog melletted, nem érzi magát jól, nem érzi magát biztonságban melletted, és ezért eszik többet, mert az legalább ideiglenesen boldoggá teszi. De lehetnek családi, vagy épp munkahelyi, vagy tanulmányi problémák is a háttérben. Ami a lényeg: a problémákat kell megtalálni, és azokat kell kezelni.
Egyébként ezt az orvosos dolgot sem értem, milyen információt nem tudunk róla, ami miatt orvoshoz kéne rendszeresen járogatnia??
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!