Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Volt már olyan veletek, hogy egy szakítás teljesen megváltoztatta azt, ahogyan látjátok a világot?
A szakítás normális esetben egy olyan esemény, amin az ember nehezen megy át, de pár hét/hónap alatt feldolgozza, lényegében elfelejti.
Nálam ez nem így van. Igazából nem önmagában a feldolgozással van a baj. Elfogadtam, hogy az exem eltűnt, és készen állok arra is, hogy mással legyek együtt.
Ennek ellenére totálisan megváltoztatta a világnézetemet az eset. A kérdést azért írom ki, mert most lesz 1 éve, hogy véget ért az a kapcsolat, és kissé borongós hangulatba vagyok. Mégis, valahol örülök, mert egy új világ született meg bennem.
Hogy miben látom másképp a világot?
Az nagy téma lenne.
Az egyik ilyen változás nálam az, hogy korábban rettegtem attól, hogy elhagynak. Most viszont rájöttem: valójában semmi baj nincs azzal, ha valaki eltűnik az életemből. Lényegében olyan, mintha meghalt volna.
Szóval egyszerűbben tüntetek el másokat az életemből, mert rájöttem, hogy ez a dolgok rendje. A kapcsolatok meghalnak. Vagy azért, mert én szakítok, vagy mert a másik szakít, vagy mert valamelyik fél biológiai értelemben is meghal.
Nincs örökkévalóság.
Ez az egész pedig elvezetett egy bizonyos nihilista és önző felfogáshoz: lényegében nincs a párkapcsolatoknak olyan értelme, mint korábban gondoltam.
Nincs az embereknek sem olyan értéke, mint korábban gondoltam.
Nem akarok már megmenteni semmilyen kapcsolatot sem.
Ellenben fejlődni akarok.
A végtelenségig.
Szerintem ez normális. Ha valami rossz éri az embert akkor az torzíthatja a személyiséget és a világnézetet is.
Nekem is változott már meg..
Mikor szakítás után nagyon csúnyán beszélt rólam a másik fél az egyenesen odáig taszított, hogy utáltam az egész világot.
Annyit még hozzátennék, hogy nem vetem el a csajozást. Csak nem tulajdonítok már ennek az egésznek értéket. Tudom magam jól érezni a nőkkel, de nem kötődöm már egyikükhöz sem. Ha valaki menni akar, menjen.
Tudok racionálisan is gondolkodni. Van egy nő, akivel járnék. De nem fogok. Mert a körülmények nem alkalmasak rá. Korábban ez elképzelhetetlen lett volna, mert nagyon érzelmektől vezérelt voltam.
Énsem tudnék már kötődni senkihez,és nem is szeretnék.
Nem keresem a szerelmet. Lazára veszem a dolgokat,ami nem jön be nem érdekel,teljesen hidegen hagy.
Ezt az utóbbi kapcsolatom hozta ki belőlem,aminek örülök,mert azelőtt teljesen rá voltam kattanva a párkeresésre,őrültek módjára kerestem a szerelmet,és ha elhagytak tomboltam.
Szerelmet, társat keresni? Minek is? A világ rossz irányba halad, a bőség zavara, ha nem vagy tökéletes már lecserélhető vagy felfogás miatt.
A belső értékek már senkit se érdekelnek, csak duma!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!