Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szakítás » Volt már olyan veletek, hogy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Volt már olyan veletek, hogy egy szakítás teljesen megváltoztatta azt, ahogyan látjátok a világot?

Figyelt kérdés

A szakítás normális esetben egy olyan esemény, amin az ember nehezen megy át, de pár hét/hónap alatt feldolgozza, lényegében elfelejti.

Nálam ez nem így van. Igazából nem önmagában a feldolgozással van a baj. Elfogadtam, hogy az exem eltűnt, és készen állok arra is, hogy mással legyek együtt.

Ennek ellenére totálisan megváltoztatta a világnézetemet az eset. A kérdést azért írom ki, mert most lesz 1 éve, hogy véget ért az a kapcsolat, és kissé borongós hangulatba vagyok. Mégis, valahol örülök, mert egy új világ született meg bennem.

Hogy miben látom másképp a világot?

Az nagy téma lenne.

Az egyik ilyen változás nálam az, hogy korábban rettegtem attól, hogy elhagynak. Most viszont rájöttem: valójában semmi baj nincs azzal, ha valaki eltűnik az életemből. Lényegében olyan, mintha meghalt volna.

Szóval egyszerűbben tüntetek el másokat az életemből, mert rájöttem, hogy ez a dolgok rendje. A kapcsolatok meghalnak. Vagy azért, mert én szakítok, vagy mert a másik szakít, vagy mert valamelyik fél biológiai értelemben is meghal.

Nincs örökkévalóság.

Ez az egész pedig elvezetett egy bizonyos nihilista és önző felfogáshoz: lényegében nincs a párkapcsolatoknak olyan értelme, mint korábban gondoltam.

Nincs az embereknek sem olyan értéke, mint korábban gondoltam.

Nem akarok már megmenteni semmilyen kapcsolatot sem.

Ellenben fejlődni akarok.

A végtelenségig.

jún. 6. 10:35
 1/8 anonim ***** válasza:
Azért egy kicsit átfordultál torzba ezen téren, de legelább így nem sérülsz és nem mész át fajdalmakon.
jún. 6. 10:38
 2/8 anonim ***** válasza:

Szerintem ez normális. Ha valami rossz éri az embert akkor az torzíthatja a személyiséget és a világnézetet is.

Nekem is változott már meg..

Mikor szakítás után nagyon csúnyán beszélt rólam a másik fél az egyenesen odáig taszított, hogy utáltam az egész világot.

jún. 6. 10:45
 3/8 A kérdező kommentje:

Annyit még hozzátennék, hogy nem vetem el a csajozást. Csak nem tulajdonítok már ennek az egésznek értéket. Tudom magam jól érezni a nőkkel, de nem kötődöm már egyikükhöz sem. Ha valaki menni akar, menjen.

Tudok racionálisan is gondolkodni. Van egy nő, akivel járnék. De nem fogok. Mert a körülmények nem alkalmasak rá. Korábban ez elképzelhetetlen lett volna, mert nagyon érzelmektől vezérelt voltam.

jún. 6. 10:47
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Én eldöntöttem, nem ismerkedem többé. Úgy érzem, nem tudná már senki felkelteni az érdeklődésem, az exem magasabbra rakta a lécet, mint korábban volt. Vagy úgy is mondhatnám, nem akarok abba a hibába esni, hogy valakiben őt keressem. Nem tudok már megnyílni senkinek és úgy hinni és bízni, ahogy kellene egy kapcsolatban. Nem akarok újabb sérülést, nem akarok már energiát, időt áldozni egy kapcsolatra, tök fölöslegesnek gondolom. Bezárkóztam és bár tudom, ez nem megoldás, de nem tudok másként tenni.
jún. 6. 11:41
 5/8 anonim ***** válasza:

Énsem tudnék már kötődni senkihez,és nem is szeretnék.

Nem keresem a szerelmet. Lazára veszem a dolgokat,ami nem jön be nem érdekel,teljesen hidegen hagy.

Ezt az utóbbi kapcsolatom hozta ki belőlem,aminek örülök,mert azelőtt teljesen rá voltam kattanva a párkeresésre,őrültek módjára kerestem a szerelmet,és ha elhagytak tomboltam.

jún. 6. 12:42
 6/8 anonim ***** válasza:
Hűség, megbecsülés, törődés, tisztelet, kitartás, empátia, kompromisszumkészség, őszinte kommunikáció, én helyett miben gondolkodás? Ez sokakból kiveszett mára és csak addig akarnak kapcsolatban lenni, amíg az kényelmes, érdekükben áll, unaloműzésként ugródeszka vagy, stb. Az első adandó alkalommal, ha nem tetszik valami, le is lépnek! Köszi, ebből nem kérek!
jún. 6. 13:49
 7/8 anonim ***** válasza:
Én sajnos már odáig jutottam, igazából már semmi és senki sem érdekel! Elegem van az Eq és Iq szegény emberekből. Mit ér az élet egyedül? Nem sokat! Csak benne vagy a mókuskerékben, azt kész.
jún. 6. 14:37
 8/8 anonim ***** válasza:

Szerelmet, társat keresni? Minek is? A világ rossz irányba halad, a bőség zavara, ha nem vagy tökéletes már lecserélhető vagy felfogás miatt.

A belső értékek már senkit se érdekelnek, csak duma!

jún. 7. 11:42

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!