Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szakítás » Édesanyám meghalt, a párom...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Édesanyám meghalt, a párom elhagyott. Hogyan tovább?

Figyelt kérdés

4 éves kapcsolat volt párommal (én most 24N, ő 27F), anyukám 15 hónapig küzdött daganatos betegséggel.

Szerettük egymást, voltak súrlódások persze. Nekem nagy törés volt anyukám betegsége is és halála is, egyedül nevelt, ő volt a legfőbb bizalmasom. A volt párom többször is a legrosszabb pillanatokban hagyott magamra, most is így volt. Azért mert sajnos nem voltam képes abban a tempóban felépülni és visszaállni a régi kerékvágásba, ahogy azt ő elvárta volna (járok pszichológushoz majdnem 1 éve, nagyon igyekszem felépülni). Anyukám temetése előtti éjszaka azt mondta, hogy ez nem egy komoly kapcsolat és ő mindig a családját fogja választani. A családja amíg anya beteg volt nem keresett minket még érdeklődés szinten sem. És amikor kifejeztem nem tetszésem (nagyon rossz kommunikációval sajnos) akkor az volt a válasz, hogy léphettem volna én. Nem volt jó a szexuális életünk sem, "babaparája" volt az exe miatt, és ez rajtam csattant. Most Budapestről Pécsre megy dolgozni és "felégetett mindent", a velem való kapcsolatot is. Persze előtte elmondta hogy "joga van kilépni" bármilyen helyzetből is. Nagyon rosszul kommunikáltam többször is, tudom, a kapcsolatunk alatt. Nem is tagadom, hibáztam sokszor. A szakításunk után lefeküdtem egy régi ismerősömmel, ezt az orrára kötöttem a volt páromnak. Hiba volt és azóta is nagyon nagyon bánom az egészet. Azért írok ide, mert már nem tudom hova tehetném. Nagyon bánt, nagyon egyedül maradtam. És nem tudom hogyan tovább. Nagyon fáj az egész. És nagyon sajnálok mindent.

Szóval igen... Nem tudom hogyan tovább.

2024. máj. 31. 02:31
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Újra neki kell indulni az életnek, múltbeli dolgokból pedig tanulj, hogy ne forduljon újra elő.

Helyedben arra is fókuszálnék, hogy legyenek barátaim, mert rengeteget segít ha van egy személy az életben, akinek bármikor kiöntheted a szíved, mindig támogat és van kivel programokra járni. Kitartás, idővel jobb lesz!

2024. máj. 31. 05:27
 2/11 Grizesteszta ***** válasza:
90%
Hogyan tovabb? Hat uj eletet kezdve. Anyukad meghalt, a parod elhagyott, mindkettot el kell fogadnod. Kezdd gyakorlati dolgokkal! Tegy rendet a lakasodban, szelektalj, rendezkedj abban a tudatban, hogy az csak a tied, egyedul. Szervezz progit egymagadnak vagy baratokkal. Szabad vagy, ez - ha kenyszerbol is-elony legyen a gondolataidban, ne hatrany. Eld az eleted, a tobbi majd kialakul.
2024. máj. 31. 05:30
 3/11 anonim ***** válasza:
93%
Sajnálom anyukád:(. De az ilyen faszitól jobb is, hogy megszabadultál, hidd el, nem ér ennyit, akinek egy 4 éves kapcsolat semmi komolyat nem jelentett, jobb hogy ment a maga útjára. Nála csak jobbat találhatsz! Próbáld meg összeszedni magad:)
2024. máj. 31. 06:03
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Fogadd őszinte részvétemet. Tudom, hogy milyen nehéz egy szülő elvesztése.

Tudom, hogy ez nem feltétlenül fog vigasztalni, de ez a férfi nem volt a párod. A legrosszabb, legnehezebb pillanatokban egy valódi társ soha nem hagyna magadra. Ennél fogsz találni sokkal jobbat is, nem kár érte.

2024. máj. 31. 06:15
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Anyukádat sajnálom, a kapcsolatodat a leírtak alapján nem. Próbálj rendet tenni az életedben, most csak magadra fókuszálj. Keress barátokat, kezdj el egy hobbit. Csinálj olyan dolgokat amiket szeretsz. Idővel meg majd jön a szerelem is. Én 19 voltam mikor anyum meghalt. Nem egyszerű, de meg kell próbálni talpraállni. Kitartást neked! :)
2024. máj. 31. 10:24
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Nem szégyellem, megkönnyeztem amit írtál.

Kérlek, a fájdalmadat ne fokozd azzal, hogy folyamatosan magadat okolod mindenért. Add meg magadnak azt a törődést, figyelmet és szeretetet amit most kiemelten érdemelsz. Ez egy olyan rettentően nehéz időszak, amiben SENKI nem mondhatja meg neked, hogy mennyi időnek “kell” eltelnie ahhoz, hogy egy kicsivel jobban legyél - mert nem létezik ilyen kitétel a gyógyulásban. Ahogy olyan sem, hogy ki hogyan tud visszatérni valamelyest a normál működéséhez. Volt párodról csak annyit (egy szóval nem érdemel többet), hogy ha számíthattál volna rá, akkor most is és az elkövetkező hosszú időszakban is melletted lenne, segítene amiben csak tud, lenne feléd empátiája. Ilyen egy IGAZI férfi. Tehát csak ismételni tudom magam: fordítsd minden energiádat befelé és a gyógyulásodra. Beszélj a gyerekkori éneddel: ha ott állna most előtted, mit mondanál neki, hogyan nyugtatnád meg, hogyan ölelnéd, mit várnál tőle? Ugye, hogy finom lennél és egyúttal erős, aki védelmezi és SZERETI. Aki nem sietteti a gyógyulását, aki türelemmel és gondoskodással fordul felé. Ugye, hogy ez a kislány lenne a prioritás, és az, hogy ő jól legyen. Amint ezt eljátszottad magadban, könnyebb lesz ekképpen látnod és kezelned a felnőtt énedet is - mert valójában nincs különbség a két lélek között.

Kitartás! És szívből nagyon sajnálom ami történt. Kívánom, hogy hamarosan békére találj.

2024. máj. 31. 11:39
 7/11 anonim ***** válasza:
74%
Ami történt az sajnos már így marad. A kapcsolat nem volt jó, te is látod. Mindketten rosszul kezeltétek, most fáj de nem kell sajnálni. Lábra kell állni, és szembe nézni az élettel. Csak így fog alakulni.
2024. máj. 31. 13:28
 8/11 A kérdező kommentje:

Kedves Válaszolók!

Köszönöm szépen a válaszaitokat, mindegyik sokat jelent, igyekszem hasznosítani a kapott tanácsokat!

És kérem ne írjanak ismerkedéssel kapcsolatban privát üzenetben. Nem vagyok erre jelenleg nyitott, és elég visszásnak tálálom, hogy egy ilyen témára ugorva bekezdenek.

2024. máj. 31. 22:49
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

Őszinte részvétem!

DE! idővel rá fogsz jönni, hogy egy áldás volt ez, hogy itthagyott, mert tényleg nem kell egy olyan ember az életedbe, aki ilyen helyzetben nem áll ki melletted.

2024. jún. 1. 18:55
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
Gyász van, ez természetes. Jó hogy szakítottatok, ha jól értem, azt mondta, nem komoly a kapcsolatotok, minek tolni ezt... Szóval örülj neki, hogy nem vagy együtt vele, ezzel lesz majd lehetőséged a felépülés után jobb kapcsolatba kezdeni, addig pedig "bizonyítani" magadnak azt, hogy egyedül is megállod a helyed. Nem most kell ezerrel teperni, most pihennie kell az idegrendszerednek, ne most akard megoldani a gondjaidat, most nem ennek van itt az ideje. Majd eljön az is.
2024. jún. 3. 15:06
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!