Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szakítás után miért javasolják a pszichológust?
Előrebocsátom, hogy lehetnek emberek, akiknek ez segít, viszont én a szubjektív véleményem írnám le.
Mi a baja az embernek szakítás után? Most arra a félre célzok, akit kitettek. Az, hogy még mindig szerelmes a másikba. Vagyis érzelmileg függ tőle. Mit tudna tenni egy pszichológus, hogy kiölje a páciensből az érzelmeket?
Elmondja, hogy "ha az egyik ajtó bezárult, majd kinyílik egy másik?" Vagy, hogy tanuljuk meg értékelni önmagunkat, legyen önbecsülésük? Hogy vonjuk le a tanulságot az előző kapcsolatból?
Véleményem szerint ezek a tanácsok azoknak jelentenek valamit, akinél már elmúltak az érzelmek, és a kapcsolatbeli sérelmeit dolgozza fel. De annak, akinek még mindig erős érzelmei vannak, nem jelent semmit. Teljesen más dolgokon kattog az agya.
A pszichológus nem fogja tudni kiölni belőle az érzéseket. Érzelmi témára meg racionális tanácsokat adni... hát nem éppen a legjobb ötlet. Mondjuk szerintem jellemtől is függ, hogy ki mennyire érzelemdús/ragaszkodó alkat. Aki kevésbé az, annak nagyobb eséllyel beválik.
Én férfiként most megyek át egy szakítás utáni korszakon, és embertelenül nehéz, már régóta benne vagyok. De nem hinném, hogy a pszichológus tudna valami újat mondani nekem.
Nekem sokat segített, amikor a bántalmazó kapcsolatomból léptem ki.
Igen, az erőszak úgy az összes addigi érzelmet, kiölte abban a pillanatban, amint rájöttem, hogy ez tényleg megtörténik, és a férfi, akiben bíztam, aki sohasem báhtott volna (hittem én) lefog és erőszakkal a magává tesz, aztán otthagy, mint egy használt...
Ezek után szükséges volt a pszichológus, nem az exem iránti érzelmeim miatt, hanem hogy MAGAMAT összerakhassuk, és ne féljek életem végéig a férfiaktól.
Nem 100% segített, ez tény, mert néha megriadok, amikor a párom hangosabban szól (mert pl vitázunk), de nem kapok sírógörcsöt, amikor hátulról átölel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!