Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szakítás » Ezt egyedül is fel tudom...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ezt egyedül is fel tudom dolgozni majd, vagy érdemes pszichológushoz menni?

Figyelt kérdés

Szóval van egy lány, akivel még én szakítottam, olyan 5 hónapja. Akkor azt éreztem, hogy semmi sem működik már köztünk (sok veszekedés, szerelem elmúlása) és ez az egyetlen jó megoldás. Pár hétig azután tényleg jól is voltam még meg is lepődtem, hogy milyen jól viselem (kicsit több, mint 2 éves kapcsolat). Aztán egy bulin random ő is ott volt és láttam, ahogy mással kavargatott. Ott eltört bennem valami és azóta nem látom olyan tisztán a dolgokat, mint a szakításkor.

Lényegében az a legrosszabb, hogy azt érzem, hogy sosem fogok már ilyen szép lányt találni. És ne értsetek félre, a belső nekem is fontosabb, emiatt is szakítottam, de mégis valahogy mostanra ez az egyetelen dolog, ami nem hagy nyugodni. Szóval ha most ránéznék és nem tetszene, akkor valószínűleg már túl lennék rajta, de így nem tudok. És ilyen mentális állapotban ismerkedni sem akarok, mert egyáltalán nem érzem magamat stabilnak egy kapcsolatra.

Exem azóta boldog egy új párkapcsolatban én pedig rettentően szánalmasnak érzem magamat, hogy szakítok, aztán pedig itt szenvedek és nem tudok továbblépni. Bocsi, hogy hosszú lett, de ez alapján van értelme szerintetek pszichológushoz menni, hogy segítsen a továbblépésben?

20/F

2023. jan. 31. 12:57
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

Sz'al tudod az okot, hogy mi miért van mégis ide írtál ki kérdést? Akkor nincs gond, nem kell pszichológus, ismerkedni kell, nem kell irigykedni arra, hogy már elkelt.

Birtokolnád olyan lelki szinten, hogy mivel nem akadt neked neki se legyen, férfihiúsag és társai.

És nem hülyeség amit írtam, mert még mindig tetszik neked!

"Szóval ha most ránéznék és nem tetszene, akkor valószínűleg már túl lennék rajta, de így nem tudok."

Belsőleg nem tartott meg, de külsőleg ott van és be vagy szarva, hogy tőle szebbet nem találsz.

Ehhez nem kell pszichológiai tanácsadás csak józan ész. 😂

2023. jan. 31. 19:53
 12/16 A kérdező kommentje:

Igen jól látod, az okokat szerintem tudom, a megoldás felé akarok elindulni, abban kéne segítség.

És valamilyen szintű irigység is van sajnos a részemről, de igazából, ha túl lennék rajta az szerintem elmúlna. Meg hát igen, be vagyok szarva, nem is attól, hogy nem lesz ilyen szép barátnőm, inkább attól, hogy mást nem tudok majd ennyire szeretni. De ugye a szerelemnek egy elég fontos alappillére a testi vonzalom…

Szóval így már értem mire gondolsz #9, köszi, hogy kifejtetted.

2023. jan. 31. 20:55
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

Na és én vagyok/voltam a rossz...

Azt írtad elmúlt a szerelem... Jön más, de adj esélyt neki.

Lehet az ex szőke bombázó, de hiába ha nem működött, valami nem stimmelt a bensőben. Akkor mit érsz el vele? Arról nem beszélve, hogy már foglalt.

Lehet fekete kevésbé szép csajjal akadsz össze, aki előbb a barátod lesz és a bensoje fog meg annyira, hogy véged lesz.

Lehet külsőre nem a te zsanered, valami barnahaju de mégis szép és ő lesz a megfelelő társad.

Nem minden a külső mint tudjuk.

Úgy lépsz túl rajta, hogy ezeket a lehetőségeket figyelembe veszed és persze elengeded, mert ex és annak ugyebár volt oka.

2023. jan. 31. 21:01
 14/16 A kérdező kommentje:

Hát na igen, ezek azok a dolgok, amiket én is tudok, csak valahogyan akkor van a baj, ha a saját életembe kell alkalmaznom őket...

Az meg, hogy foglalt, igazából csak annyit számít, hogy tudom, hogy ő már továbblépett, és én meg ,,le vagyok maradva". Mint mondtam nagy visszalépés lenne vele újra összejönnöm.

Mindenesetre neked köszi, sokat segítettél!

2023. febr. 1. 11:11
 15/16 anonim ***** válasza:
Szívesen.
2023. febr. 1. 13:09
 16/16 anonim ***** válasza:
100%

pszihológus max megpróbál rávezetni egy útra, ami a gyógyulásodhoz vezetne. De ez nem garantált hogy bele is trafál, és ennyi erővel te is meggyógyíthatnád saját magad. Mondjuk kezdhetnéd azzal, hogy nem siránkozol, habár tudom ez baromi nehéz mert én is voltam ebben a cipőben, akkor amit olvastam hogy az egyetlen dolog ami működik: az idő. Nem hittem el akkor, de tényleg... szóval vagy próbáld átvészelni a napokat, és egyszer majd csak hip-hop jobb lesz, vagy próbáld magad meggyógyítani.

De ha az átvészelésre is szavazol, akkor se gondolj rá, hesegesd el a gondolatokat, mert az agyad betonstabil ideghálózatot épített ki vele kapcsolatban, és minél többet használod ezeket a pályákat csak erősíted, ha viszont nem használod idővel elvékonyodnak és elhalnak, ezért felejtenek el sokan nyelveket amiket régen jól beszéltek. És sajnos ezek az idegpályák nem csak gondolatokat váltanak ki, hanem érzelmeket is (tényleges érzelmeket), és ez ami a problémádat okozza főleg. Nehéz lesz nem gondolni rá, mert ő az aki termelte a dopamint, az öröm hormonokat, és most hogy nincs mint egy drogos az elvonón úgy szenvedsz és vágyakozol utána.

2023. febr. 5. 16:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!