Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szakítás » Valakitől kérhetek tanácsot?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Valakitől kérhetek tanácsot?

Figyelt kérdés

Elég komplex sztori, leírom privátban részletesebben, ha kell.

Nagy vonalakban, kapcsolat lezárása után az volt az elképzelés, hogy barátság marad, vagy legalábbis tartjuk a kapcsolatot.

Ez működött is egy ideig, de aztán eljött a tegnap este.

Egy rövid beszélgetés után balhé lett, mert én nagyon távolságtartó vagyok, és nem vagyok ugyanaz az ember számára.

Ami részben igaz, és lehet, az én EQ-m (érzelmi intelligencia, ha valakinek új) alacsony, de nem tudok valakinek a barátja és a szerelme lenni egyszerre, miután szakítottunk.

Meg tegnap megkaptam, hogy jobb lett volna a másikat utálva és haragudva elengedni egymást.

Nem viselkedtem f***ként, nem haragudtam, az ilyenekért is konkrétan én érzem rosszul magam, és azt kapom, hogy mennyi mindennel bántom őt.

Megkaptam azt is, hogy nem volt megfelelő lezárás.

Elismerem, nem volt átsírt éjszaka, vagy megemlékezés a legszebb pillanatokról egy adott időpontban. Viszont hozzá tartozik az is, hogy ezek azóta többször is megtörténtek, búcsú ajándék (csak jelképes figyelmesség inkább) stb. Beszéltünk arról, ki hogy érez a másikkal kapcsolatban, az elmúlt időszakkal kapcsolatban.

Azt is meg kell említeni, hogy mikor befejeztük, új munkát kapott, költözött, ez is volt egy indok, hogy ez egy új fejezet lesz az életében, de egyszóval itt kb. két hétre eltűnt. Nem szó szerint, bejelentkezett pár naponta.

Nyilván tudtam, hogy költözik, új munka, tudom, mivel jár, nem fogom óránként zaklatni. De ez is úgy jött vissza, hogy én megtagadtam egy rendes lezárás lehetőség, konkrétan nem engedtem, mert én már továbbléptem, és semmit sem jelentett nekem ez az egész, nem tiszteltem eléggé a kapcsolatunkat, őt sem.

Nem tudom, hogy mi lenne most a helyes, én nagyon undorodom a gondolattól is, hogy valakit megbántok - lehet naiv vagyok emiatt, de ez most mellékes-, főleg akaratomon kívül, de most úgy érzem, ki kell lépnem az életéből, hiába akarná, hogy maradjunk barátságban, még akkor is, ha ezzel megbántom.

Azt hiszem, elég részletes lett így is, ha elolvasod, köszi, ha tanácsolsz valamit, azt meg még inkább.

26/f és 28/n ha számít

2023. jan. 6. 13:51
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Semmit nem rontottál el, ő még nem áll készen egy barátságra veled, mert odavan érted. Ez a gyakorlatban ritkán működik, mert szakítás után jellemzően az egyik fél többet érez. Szakítsátok meg a kapcsolatot, barátkozni akkor van értelme, amikor már mindkét fél feldolgozta a szakítást.(Mondjuk szerintem akkor se, mert az új párkapcsolatban további problémákat szülhet.)
2023. jan. 6. 13:58
 2/5 A kérdező kommentje:

Értelek, köszönöm a választ!

Még egy apró kérdésem lenne.

Ha elmondom neki, hogy ezt szeretném és fogom tenni, utána hogy kezeljem a várható "támadást" és a minden 💩-nak való elhordást? 😔

2023. jan. 6. 14:55
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ignoráld. Azok az ő érzései, neki kell megküzdeni vele, nem neked. Majd rájön, hogy neki is jobb így.

2023. jan. 6. 15:00
 4/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm ismét! 🙂

Meglátjuk, hogy reagál és mi lesz az utóélete a dolognak.

Ha ez mindig így megy, ezzel jár, nekem erre nincs sem igényem, sem szükségem.

2023. jan. 6. 15:27
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Egyetértek az előttem válaszolóval.

Szakítottatok. Nem tartozol neki se a figyelmeddel, se az időddel, se a barátságoddal, se semmivel. Ne érezd rosszul magad azért, mert ő nem képes téged elengedni, mindenki rendezze, zárja le szépen saját magában a történteket. Nagyon manipulatív részéről, hogy bűntudat keltéssel akarja életben tartani a kapcsolatotokat. Ne hagyd, hogy játsszon veled, köszönj el tőle. Ha nem veszi komolyan a szavaidat, betámad, azzal azt üzeni, hogy csak az ő érzései számítanak, a tieid nem. Ebben az esetben blokkold a számát, tiltsd mindenhonnan, hogy sehol és sehogy ne érhessen el. Érthető, hogy nem akarod megbántani, de elsősorban mindenki a saját érzéseiért felelős, mindenkinek saját magát kell megvédenie.

Tudom, hogy nehéz, voltam hasonló helyzetben, de hidd el, hogy hosszútávon ez a legjobb mindenkinek. Kitartást!

2023. jan. 7. 02:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!