Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szakítás » Jogom van elhagyni ilyen esetben?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Jogom van elhagyni ilyen esetben?

Figyelt kérdés
A párommal még fiatalon (18-19 évesen) ismertük meg egymást, ennek már 10 éve. Azóta nagyon sok mindenen mentünk keresztül, legfőképp ő. Eleinte depressziós volt, és az evésbe menekült, később pedig egy betegség miatt hízott nagyon sokat. Én tényleg kitartottam mellette, mindig mindenben támogattam őt, és sikerült is kilábalni mindenből. 5 éve úgy élünk, hogy mindennek tökéletesnek kéne lennie, nincs betegség, boldogok vagyunk, csak a kapcsoltunk kezdett megromlani. Én próbáltam rávezetni a helyes étkezésre, a sportra, a fogyásra, de semmi nem használt. Nem tudom hány kiló, nem is érdekel, de odáig fajult a dolog, hogy nem tudja már magának kitörölni, nem fér be az autóba, a földről nem tud egyedül felállni, nem tud belépni a kádba, felvenni a cipőjét. El akarom hagyni, mert már belefáradtam ebbe az egészbe, szex nyilván nincs már nem is tudom mióta.. Csak jelenleg azzal zsarol, hogy nincs senkije, szóval nem hagyhatom el úgy, hogy ő képtelen gondoskodni magáról. Viszont úgy érzem, hogy szándékosan nem akar fogyni, hogy tudjon ezzel zsarolni. Tényleg nem hagyhatom így el? Kerülhetek bajba, ha magára hagyom és valami baja lesz emiatt?
2022. szept. 23. 10:34
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
96%

A személyi szabadság korlátozását bünteti a törvény. Tehát te bármikor elmehetsz, jogilag nincs ebben felelősséged.

Miért hízott meg ennyire?

A saját testéért és egészségéért ő felel és nem te. Lehet neki keresni egy jó dietetikust aki összeállít egy étrendet egy teljes kivizsgálás mellett, amiből kiderül hogy miért ilyen kövér. Az meg már rajta múlik, hogy betartja e a diétát, a napi mozgást és hajlandó e életmódot változtatni. Az ő teste, az ő élete.

2022. szept. 23. 11:18
 12/25 anonim ***** válasza:
100%
Felnőtt emberként ő felelős saját magáért. Vagy talán te hízlaltad ekkorára? Fegyvert tartottál a fejéhez, hogy zabáljon?
2022. szept. 23. 11:22
 13/25 anonim ***** válasza:
100%
Ezt te se gondolhatod komolyan. Persze, hogy nem büntethet érte senki, ha ő nem tudja ellátni magát.
2022. szept. 23. 11:33
 14/25 anonim ***** válasza:
100%
Valószínűleg egyébként igen komoly érzelmi terror állhat a háttérben, ha ezt a kérdést te komolyan gondolod. Próbáld kicsit kívülről nézni, ha ez egy szeretteddel történne. Biztosan te is tudod, hogy mindenki önmagáért felelős (plusz mondjuk a gyerekeiért, bizonyos korig). Ő hízott el. Ő nem hajlandó lefogyni. Ő egy felnőtt, önálló ember, aki hívhat magához ápolót. Ha máskor így elesik, akkor hívhat magához családtagokat, hivatalos szerveket, bárkit. Ha vele bármi történne, nem lenne hozzá közöd, mert magának köszönheti. Te pedig önmagadért vagy felelős, és azért, hogyan éled az életedet. Ha szeretnéd terrorben tartva, boldogtalanul egy olyan férfi mellett, akit nem szeretsz, aki nem társ, hanem a gyerekedként viselkedik csak mellé manipulál, akkor maradj nyugodtan. Ha szeretnél kitörni ebből, akkor menj. Nem tartozol felelősséggel érte, semmilyen formában!
2022. szept. 23. 11:33
 15/25 anonim ***** válasza:
40%
Ne egyetek már meg minden kamut. Ez a hízlaló mániás kérdező, aki addig akarja hízlalni a párját, amig képtelen lesz bármire is.
2022. szept. 23. 12:10
 16/25 anonim ***** válasza:
100%
A hátsóját nem tudja kitörölni, akkor kaját hogy csinál magának? Boltba hogy megy el? Felső polcra, ha felteszed az édességet, hogy szedi le? Ja sehogy, te csinálod neki. Miért is nem szabályozod az étkezését, hogy ne hízzon tovább? Mert egy fétises kamus vagy, azért. Keresned kéne egy pszichológust, biztos megtudnátok találni, hogy mi az oka ennek a beteg vágyódásnak benned.
2022. szept. 23. 13:29
 17/25 anonim ***** válasza:
100%
Rögtön elhagynék ilyet...
2022. szept. 23. 13:48
 18/25 anonim ***** válasza:
100%
Szolgalelkű van ágy? Érdekelnél!
2022. szept. 23. 14:27
 19/25 anonim ***** válasza:
100%

Előző vagyok:

Szolgalelkű vagy?

Érdekelnél.

2022. szept. 23. 14:28
 20/25 A kérdező kommentje:

Igen, komolyan aggódok azon, hogy megüthetem a bokámat ezzel. Ugyanis ez kb az a helyzet, mint maikor látod az utcán, hogy valaki összeesik, mégsem segítesz neki.

"Boltba hogy megy el?"

Sehogy

"Miért is nem szabályozod az étkezését, hogy ne hízzon tovább?"

Mindig megbeszéljük, hogy csinálok egészséges kaját, kiporciózom. De az ellen nem tudok tenni semmit, hogy elmegyek dolgozni, és mire hazaértek 10(!!!) sajtburgeres papírt találok a szemetesben.

2022. szept. 23. 16:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!