Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mitől lehetnék jobban?
Hasonlón megyek keresztül. Én múlthét csütörtökön szakítottam a 4 éves kapcsolatomból. Én az első 2 napon kívül nem sírtam, akkor is max 1-2 percre, mert fura volt az üres lakás (együtt éltünk már).
Én is egyre mérgesebb vagyok. Azért érzem ezt, mert a 4 év kapcsolatból kb az első fél év volt olyan, hogy kitett magáért és kedveskedett, utána ez abszolút eltűnt és én hülye mindig találtam valami kifogást, hogy ez miért van rendben. Mindig próbáltam magamnak és másoknak is megmagyarázni, hogy jaj csak elmúlt a rózsaszín köd, meg jaj csak nehéz időszak, meg jaj amúgy szeret...
Képtelen voltam beismerni, hogy nem tesz már boldoggá és képtelen voltam magam többre becsülni, hogy kilépjek ebből a langyos fosból.
Hála égnek, hogy még csak 23 éves vagyok, előttem az élet és remélem, hogy ez a harag is idővel el fog múlni, mert igazából megkönnyebbülést érzek a szakítás óta és a harag nagyon mérgező érzés. Próbáld te is felfogni egy jó leckének és a következő társadnál az első red flag után menekülj.
Nem tudom, hogy te hogy működsz, de megosztok néhány dolgot, amik nekem segítettek ilyen szituációban:
- Egyrészt, amíg van benned feszültség, próbáld meg minden módját megtalálni, hogy kiadd magadból. Beszéld meg valakivel, írd ki, mondd ki, bármi, csak ne maradjon benned. Én azt eléggé hatékonynak találtam, hogy elképzeltem, hogy ott van az exem, és (hangosan) kimondtam "neki", ami éppen a szívemet nyomta, lehet, kicsit bután hangzik, de hihetetlen jó feszültségoldó.
- Én rengeteg szakítással kapcsolatos videót, TED talkot megnéztem, és általában mindegyikben találtam valamit, ami hasznos volt. Filmek is tudnak segíteni (jó, ha a benne levő ex szemét, mert akkor tudsz vele azonosulni), kicsit kibillent a saját világodból, és megnyugtat, hogy mások is keresztülmennek ezen, még ha kitalált karakterek is. Illetve "az exem egy szemét állat" típusú szakítós zenék is segítenek a dühkiadásban :D
- Ha egy ilyen lehúzós exed volt, és van valami, amit ebben a kapcsolatban nem tehettél meg, vagy ami miatt lenézett, cikizett, beszólt stb., azt most vedd vissza. Nem akart veled horrorfilmeket nézni? Tarts horrormaratont? Gyűlölt utazni, míg neked lételemed? Menj el valahova! Leszólt, hogy szereted X zenekart? Hallgasd őket max. hangerővel (vagy legalábbis olyan szinten, hogy a szomszédok ne hívják rád a zsarukat)! Jó érzés lesz, hogy az életed megint a tied.
- Mozdulj ki, bármit is jelent ez nálad. Azért nagyon fontos, mert így kénytelen leszel a körülötted levő ingerekre figyelni, és nem érsz rá annyit az exeden kattogni. Viszont Nem biztos, hogy egyből sokat fogsz bírni, úgyhogy engedd meg magadnak, hogy kicsit előbb hazamenj.
- A legfontosabb: éld meg az érzéseidet. Bármennyire sz@r, de ezen úgy fogsz túljutni, ha nem fojtod el. Tudatosítsd magadban, hogy amit most érzel, normális, a szakítási folyamat része, és egyszer majd túlleszel rajta. Nekem sokat segített, hogy minden nap röviden leírtam, hogy hogy vagyok, és egy idő után így is látható volt a fejlődés.
Az egy nagyon fontos dolog amúgy, hogy rájöttél, hogy ez a kapcsolat így nem működhetett tovább, ez az, amihez vissza kell nyúlni, ha valaha is hiányzik az illető. Amúgy meg érdemes lehet összegyűjteni, hogy mit tanultál belőle, mit tehetsz, hogy ne ismétlődjön meg, ami benne történt, illetve ha traumatizált téged a kapcsolat, érdemes foglalkozni a sebeiddel is.
Tarts ki, minden rendbe jön majd!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!