Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szakítás » Újrakezdés, egyetértetek?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Újrakezdés, egyetértetek?

Figyelt kérdés
Most tekintsünk el attól, hogy a többség szerint értelmetlen az újrakezdés. A kérdés, mikor működhet jobban. Mert a szakemberek meg ezzel foglalkozó oldalak nagy része mind azt mondják, hogy ha műkdödik is, el kell telnie legalább nagyjából egy évnek, úgy, hogy a két fél nem is nagyon beszél egymással. Én viszont laikusként azt gondolnám, hogy minél kevesebb idő telik el, annál nagyobb esély van, mert akkor még megvan a kötődés. Fél-egy év után, ha nincs is semmilyen kapcsolat, akkor szerintem teljesen el tud múlni a kötődés, és bizonyos fokig mindenki továbblép már, randizik, ismerkedik, érik új élmények. Itt most több éves kapcsolatokra gondolok, ahol együtt élt a két pár. Melyikkel értetek egyet? Az a jobb, ha minél kevesebb idő telik el vagy ha minél több?
2022. febr. 4. 11:04
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem meg pont az mutatja meg, hogy megvan-e a kötődés és az akarat a kapcsolat fenntartására, hogy "kipróbáljátok", milyen az, ha nem tartjátok a kapcsolatot. (Mikor kezditek el keresni egymást)

De ehhez tudni kéne, mi volt az oka annak, hogy arra jutottatok, vagy jutottál, hogy ez a kapcsolat nem fenntartható?

Elméletben nehéz válaszolni, konkrétumok és a körülmények ismerete nélkül.

2022. febr. 4. 11:08
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Fél év szerintem pont elég ahhoz, hogy lehiggadjanak a felek, történt bármi is, ami kiváltotta a szakítást. Ha fél év után egyikőtök sem akarja folytatni, akkor annak a kapcsolatnak vége.
2022. febr. 4. 11:09
 3/12 anonim ***** válasza:
90%
Ja és szerintem önmagában az újrakezdés nem értelmetlen, csak mindkét félnek nagyon-nagyon intelligensnek kell lennie, hogy a múlt sérelmein túl tudjon lépni. Az esetek többségében ez egyszerűen nem szokott menni. Ezért mondják és mondom én is, hogy nem kezdek újra semmit senkivel.
2022. febr. 4. 11:11
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Ez egy érdekes kérdés, mert szerintem a két ember személyiségétől függ. Mit képesek megtenni azért, hogy jó legyen a kapcsolatuk egymással?

Ha pl. kevés idő telt el a szakítás óta, akkor valóban van még valamilyen szintű kötődés a felek között, főleg ha a kémia még mindig működik. Viszont még az is élénken él mindkét félben, hogy miért szakítottak egymással, miért nem működött a kapcsolat. Bizalomvesztés stb.

Ha viszont több év telt el a szakítás óta, annak meg az a hátránya, hogy évek alatt mindkét fél sokat változik, elvileg személyiségfejlődésen megy keresztül (valaki visszafejlődésen). Már nem az az ember lesz, mint 2-5 évvel ezelőtt. Mindkét felet sok új impulzus éri, és ezért mások lesznek az elvárásai. Lehet ugyan a közös emlékekre építkezni, de mindkét félnek oda kellene tennie magát, hogy újra megismerjék egymást.

Persze újrakezdeni valakivel csak akkor lehet ha a szakítás olyan okok miatt következett be, ami után még jó kapcsolatban maradtak egymással (pl. más városba, külföldre költözés, egyetemi tanulmányok miatt stb). Ahol már nincs meg két ember között az alapvető bizalom, nem tudnak lelki síkon visszatalálni egymáshoz, ott mindegy hogy mennyi idő telt el a szakítás óta. Ez az adott két ember hozzáállásán múlik. Ha csak az egyik töri magát, a másik semmit nem változtat, akkor újra "halálra lesz ítélve" a kapcsolat.

2022. febr. 4. 11:24
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Max egy hónap. Ha annál több ideig kibírjuk egymás nélkül, akkor bírjuk csak ki továbbra is...
2022. febr. 4. 11:29
 6/12 anonim ***** válasza:
82%

A több év szünet lényege pont az, hogy már nem kötődsz a másikhoz, nincs érzelmi kapocs, ami befolyásol és mégis úgy gondolod, hogy vele kéne élned, az jó alap.

A másik fontos, hogy a szakítás oka még fennáll-e. Ha pl. te akarsz gyereket, ő meg nem és ezért volt szakítás, akkor ha még mindig így vagytok vele, nincs értelme újrakezdeni.

2022. febr. 4. 12:17
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Ha már megtörtént a szakítás, ha nem ilyen hirtelen felindulásból lóf... hiszti miatti "jóvanakkó' szakítsunk" jellegű tinidráma, valamelyik félben van egy nagy tüske. Ehhez meg ált. kell idő, hogy túl tudjon rajta lépni, és azért ha a másiknak változtatnia kell, azért nem tud egyik pillanatról a másikra ténylegesen megváltozni, annyi idő alatt max. el tudja magát határozni. Így jobb esetben tényleg szükség van arra a külön töltött időre - a sértett fél kicsit megnyugszik, a másik meg tudja bizonyítani, hogy hosszú távon megérett a változásra.
2022. febr. 4. 13:54
 8/12 anonim ***** válasza:

Félév az rhadt kevés, egy teljes érzelmi elhatárolódáshoz.

Ha nem is úgy tűnik akkor, de pedig az.

2022. febr. 5. 06:19
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nem az idő fontos, hanem hogy miért szakítottak és sikerült azt a problémát megoldani. Ha nem sikerült hiába jönnek össze, ugyanúgy vakvágány lesz.
2022. febr. 7. 13:21
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

Én vagyok az egyik legjobb kutató és még állapította, hogy akkor derül ki ha rá írsz vagy felhivod!!! 👌😂

Hidd csak el;) n29

2022. febr. 7. 13:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!