Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan menthetném meg a kapcsolatom?
Az elmúlt egy évben megromlott a viszonyunk. Egyikünk sem csalta meg a másikat, -hanem inkább az élet adta nehézségek bonyolították meg közöttünk a dolgokat. Sokszor egymáson vezettük le a mérgünket és ehhez hasonlók. A végére ez addig fajult hogy képesek voltunk egy szösszeneten annyira összeveszni hogy fél napig sokszor egymáshoz sem szóltunk.
Eljutottunk addig a pontig hogy azt mondta kiszáll ebből a kapcsolatból. Még együtt élünk, egy fedél alatt mert nem talált másik albérletet egyenlőre.
Így megy kb egy hónapja. Először én is dacoltam hogy menjen ha szerinte ez a jó út,de bevallom én nem szeretném elveszíteni.
Ahogy eddig is tettem, mindig főtt étellel várom haza munkából /én érek előbb haza ... /. Kimosok rá, vasalok bár azt mondja nem kell. Az ételből nem eszik, inkább ken egy vajas kenyeret. Próbáltam már tényleg mindent. A kedvencét főztem, próbáltam bújni de egyszerűen eltol magától. Ha megpróbálom megpuszilni elfordítja a fejét vagy felhajtja ne érjem el. /alacsony vagyok/.
Próbáltam úgy is közeledni felé... érzem hogy kíván.. látom rajta ő is szeretné csak dacol.. különben ha annyira menni akart volna szerintem már rég talált volna albérletet. Szerintem csak megakar leckéztetni de nekem ez már túl sok.
Pechje van mert nincs 2 ágyunk így velem kell aludnia.. a kanapén nem fér el,de elfordul minden este háttal nekem mintha ott sem lennék.
Aztán ha elalszik vagy azt hiszi én alszok odabúj, meg puszilgatja a homlokom. Én nem tudok aludni. Kicsit sem. Tiszta ideg vagyok.
Reggel mindig úgy kelünk fel a kezében vagyok aztán ridegen válunk el munkába menet.
Nem tudom mit vethetnék be együtt lenni nem akar... de nem is akarom erőltetni magam.. és nem tudom hogy maradjak erős hogy ne sírjak. Nem akarok neki könyörögni sem. Nem akarom azt sem lássa mennyire fáj ez. Évek óta én adom neki a szerető otthont. Ő is sok mindent adott nekem.
Megtudnám én ezt még valahogy menteni? Miért nem lehet leülni és megbeszélni?
24N
"Miért nem lehet leülni és megbeszélni?" - ezt inkább tőle kellene megkérdezned, írhatunk itt okosságokat, de a kapcsolatotokba nem látunk bele, ahogyan a párod fejébe sem.
Írhatnám azt is, hogy már nem szeret téged és tök jól elvan a kényelemben és ezért nem keres magának másik albérletet, talán a megszokás is szerepet játszik vagy az, hogy még ő sem tud végleg elszakadni ... ez mind csak találgatás, hiszen nem a GYK tagok élnek veletek együtt.
Klasszikus veszekedés köztem és a feleségem között, ami talán tanulságos lehet a számodra is: adódik egy helyzet, amiben én nehezményezek valamit, és ezt valamilyen formában közlöm (könnyen lehet, hogy ez a forma hibás). Ő támadva érzi magát és elkezd játszmázni és visszatámadni, amin piszokul összeveszünk. Aztán amikor már kicsit megnyugszik, elkezdi hiányolni az érzelmi biztonságot, és hozzám szeretne bújni, hogy érezze, szeretem.
Én ilyenkor legszívesebben eltolnám magamtól. Egyrészt mert igazságtalannak tartom, hogy én vigasztaljam meg őt, másrészt pedig átverve is érzem magam, mert az eredeti problémámról még egy konstruktív mondatot sem ejtettünk, harmadrészt pedig úgy érezném, hogy lefekszem a játszmának. Gyakran ezután a békülés mezejére térünk, megbeszéljük, kinek melyik mondat esett rosszul, bocsánatot kérünk egymástól, elmondjuk hogy szeretjük egymást, nem ritkán szexelünk egy jót, és utána kicserélve, szerelmesen kelünk fel.
Ugyanakkor végeredményben mindketten vesztettünk: az én problémám ott marad, az ő biztonságérzete pedig sérül, mert tudja hogy ott van egy probléma, amin jól összevesztünk. A következő alkalommal már mindketten frusztráltan és félelemmel megyünk bele a helyzetbe, ami miatt az én hangvételem hidegebb és türelmetlenebb lesz, ő pedig bizalmatlanabb és védekezőbb, ami hamarabb vezet veszekedéshez.
Amire ki akarom hegyezni ezt a dolgot: ilyen helyzetekben a bújás a részedről közeledés, azt akarod tudni, szeret-e, viszont az ő szemszögéből ez teljesen másképp fest. Benne van egy csomó tüske, és betelt a pohár. Ha meg akarod menteni a kapcsolatodat ki kell húznotok a tüskéket!
A közeledési próbálkozásod valahol kínál neki egy szerződést: "gyere folytassuk azt, amit eddig". Ő pont ezt nem akarja folytatni. Ilyenkor beszélni kell és új szerződést írni. Ami ilyenkor nehéz, de a kapcsolatod ezen áll, vagy bukik: meg kell tudnod hallgatni, és el kell tudnod viselni, amit mond neked. Veszekedés és védekezés nélkül. Utána te is elmondhatod a te problémáidat, és akkor neki is meg kell hallgatni. Utána ha megkaptátok az empátiát egymástól, lehet bújni.
Felnőtt emberek vagytok,miért kell játszmázni?
Üljetek le és beszéljétek meg a problèmàkat őszintèn.Másképpen nem fog menni,mert az egyikőtök előbb utóbb megunja és akkor már nem lesz mit helyrehozni.
Még meddig akarod egy játszmázós hlyével tönkretenni magad?
Én mondjuk nem tűrném el, hogy velem lakjon, mert LUSTA albérletet keresni. Kapna 2 hetet és csá.
De te még mindig szereted, és semmi önbecsülésed, amiért eltűröd neki meg picsizel.
"azt mondta kiszáll ebből a kapcsolatból"
Akkor menjen. Mire vár? És te miért hagyod?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!