Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szakítás » Felmerült bennem a szakítás,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Felmerült bennem a szakítás, mit tegyek?

Figyelt kérdés
Több mint 1 és fél éve vagyunk együtt a barátommal. Sokszor nem vagyunk ugyan azon a nézőponton, és ebből vannak viták. Általában mindig én vagyok az aki először kezdeményezi a békülést , ő meg elvonul és még beszélni se lehet vele. Persze aztán később előjön és minden oké. Csak ,hogy ez annyira gyakori ,hogy kezdek bele fáradni és jön az hogy máskor nem lesz ilyen… na persze… Persze miattam is kezdődnek el viták ,de én mindig azon vagyok ,hogy akkor beszéljük meg , de sajnos nem megy sok sikerrel. Szeretem őt ,de ezek a veszekedések.. ,szinte hülyeségeken is el tud indulni bármi féle veszekedés. Van ,hogy már egy szón megsértődik a barátom. Tudom beszéljem meg vele , de megtettem és tovább folytatódik. Együtt lakunk ő folyton dolgozik én tanulok ,itthon is én csinálok mindent , de vannak napok amikor kicsit fáradt és lusta vagyok és nem csinálok meg mindent és ezek miatt is megy a fejmosás , hogy miért nem csináltam meg ezt meg azt ,mert ő dolgozik. Rosszul érzem magam mintha ez már nem a boldogságról szólna , vannak napok amikor nagyon jól érezzük magunkat együtt ,de egyre többek a rosszabb napok… nem tudom mit tegyek ,úgy érzem ha szakítanánk felszabadulnék egy kicsit , de közben meg ott van az hogy lehet össze is törnék mert szeretem őt.

2022. jan. 5. 21:41
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Mivel szereted ezért nehéz de érdemes lenne megfigyelned, hogy hogyan indul a veszekedés és hogy pakoltok egymásra. ÉS mi az a reakciója ami téged felidegesít és belemész a vitába. Azért nem jó jel, hogy nem értékeli, hogy rendben tartod a lakást.
2022. jan. 5. 21:57
 2/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ ,sajnos ha valamit megcsinálok arra nem mond semmit , de ha nem csinálom meg arra tud mit mondani… :(
2022. jan. 5. 22:03
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Az élet más területén is ilyen? Nekem kicsit uraskodónak tűnik. Kiszolgáltatja magát, ha otthon van? Szivem, hozz valamit enni, hozz egy pohár vizet, stb..?
2022. jan. 5. 22:19
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Két malomban őröltök. Ha már most alapvető dolgokban ellentét van, később mindenben. Ennek nincs jövője.
2022. jan. 5. 22:46
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Hiába szereted, ez nem fog működni.

1. Problémáitok vannak, amiket nem tudtok megoldani, semmit se javul a helyzet. Ez a későbbiekben is így lenne (ha nem rosszabb), ami meg nyilvánvalóan neked sem elfogadható.

2. Mindig te rakod az energiát a kapcsolatotokba, ő nem. Ez így nagyon egyoldalú és te így hiába is próbálkozol, nem fog menni, mert ő nem igyekszik.

3. Nem értékel téged eléggé és nem becsüli a munkádat. Később így mi lenne? Nem segít a házimunkában, mert ő dolgozik, de le merem fogadni, hogy akkor se tenné, ha már neked is lesz munkád. Mert az ő munkája nehezebb, mert ő keres többet stb. Túlságosan megszokja ezt és ez úgy lesz munka (esetleg idővel gyerek) mellett is mind a te dologod, hogy ő ezt természetesnek veszi és ha bármi nem olyan, csak a lecseszést fogod kapni.

És lehetne még sorolni, ezek csak az alapvetőbb okok. Már most is azt látod, hogy bár időnkánt jó vele, de egyre több a rossz nap és mivel ő nem is próbálkozik, hogy helyre hozzátok a dolgokat, ez csak rosszabb lesz. Ilyen életet meg gondolom nem akarsz, szóval hiába szereted, a szakítás a racionális döntés ilyen esetben.

Általában azt szoktam javasolni, hogy először beszéljetek róla és együtt tegyetek azért, hogy helyrehozzátok a dolgokat és csak utána szakítsatok, ha ez egyáltalán nem működik. Hátha csak egy hullámvölgy. Viszont te írtad, hogy ezen már túl vagytok és semmit nem használt, szóval itt már nem nagyon van mit tenni. Persze tűrheted még, amíg elviselhetetlen nem lesz, de te jársz jobban, ha nem ezt várod ki.

2022. jan. 5. 23:03
 6/7 anonim ***** válasza:
31%
sztem lepj le egy jobb kannal, vagyis velem :)
2022. jan. 6. 00:50
 7/7 anonim ***** válasza:
Ha az övé a kecó és benne laksz, mint haszonélvezője és semmit bele nem adsz a költségekbe, mert tanuló vagy minimum dolgokba otthon te is besegíthetnél. Ha te is dolgozol akkor fair-fair a dolog, de így nagyon nem. Ha ez nem tetszik neked, akkor jobb ha külön mentek.
2022. jan. 6. 01:02

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!