Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
4 év után 0 érzelem, lehetséges?
kb 1 hónapja kidobott a barátnőm, arra hivatkozva, hogy már nem szeret.
A kapcsolat viszonylag hullámvölgyes volt mindkettőnk részéről, ő is és én is sokszor bizonytalanodtunk el abban, hogy kell-e nekünk ez a kapcsolat,
viszont mindketten hatalmasat fejlődtünk egymás mellett. Én nem tudom kifejezni az érzéseim, legalábbis nem olyan módon, ahogy ő azt értette, ezért utólag kiderült (bár ebben nem vagyok biztos, hogy a "teljes" igazság), hogy ez miatt voltak kétségei velem szemben, illetve ezért döntött úgy, hogy véget vet az egésznek.
Már a szakítás előtt is volt egy új srác, aki tetszik neki, bár ő tagadta még saját magának is, viszont most, hogy vége, nagyon úgy néz ki, hogy össze fognak jönni és boldog(állítása szerint) a srác mellett.
Megpróbáltam instant keresni valami pótlékot, de nem tudok úgy nézni másra, mint mielőtt megismertem őt, ezért semeddig sem jutottam. Már elvileg tudja, hogy tényleg szeretem, viszont teljesen érzelem mentes a tekintete, mintha egy más ember lenne.
+fun fact: együtt lakunk, eleinte csak én akartam költözni, de mostmár ő is (amit persze megértek, mert kicsit sokat vergődtem neki), csak ez jelenleg nehezen kivitelezhető.
Igazából totál el vagyok veszve, meg minden bajom van, és fogalmam sincs, hogy mit csináljak :)
"A kapcsolat viszonylag hullámvölgyes volt mindkettőnk részéről, ő is és én is sokszor bizonytalanodtunk el abban, hogy kell-e nekünk ez a kapcsolat,"
Itt az ideje továbblépni. Mégha sokat fejlődtetek is egymás mellett. Ja, és itt az ideje abban is fejlődni, hogy a többi embert ne tárgynak, meg pótléknak tekintsük, hanem ugyanolyan érző emberi lénynek.
Nem tudom egyébként a válaszadóknak csak és kizárólag felhőtlen boldog, problémák nélküli kapcsolata volt-e eddig, és csak én gondolom úgy, hogy ezek a dolgok problémákkal és konfliktusokkal is járnak, persze az számít, hogy megoldhatóak-e, vagy nem (nálunk szerintem az volt).
Igazából az érdekelne, hogy volt-e már valaki hasonlóban, hogy egyik napról a másikra kiszeretett belőle a párja sok év után.
Csak hogy ezekbe bele lehet fáradni ..megunta es elege lett !!en is voltam igy 5 ev utan !!élet megy tovább , fel a fejjel
31N
Nem, nem csak felhőtlen boldog, problémák nélküli kapcsolataim voltak. Tapasztaltam ilyet is, olyat is, átéltem hosszú kapcsolat után, hogy velem szakítottak, és én is szakítottam hosszabb kapcsolat után. Most olyannal vagyok, akivel tényleg összeillünk, és ha bármi feszültség is adódna, tudjuk kezelni azonnal, mindent meg tudunk beszélni és teljes boldogságot és biztonságot érzek. Ezért osztom az észt itt néha, mert van tapasztalatom, és rengeteget beszélek ilyen témákban párommal és a barátaimmal.
Ilyet viszont nem tapasztaltam, és szerintem nem is létezik, hogy egyik nap még nagyon szeret, másik nap meg 0 érzelem. Ilyen nincs. Ezt te akarod belemagyarázni, pedig leírtad magad is, hogy hogyan ment tönkre a kapcsolat, és ő hogyan szeretett ki belőled. Valamint, hogy te is menyire instabil vagy, és hogy mennyire nem érted az emberi kapcsolatokat. Valamint, hogy nem ismertétek egymás lelki- és érzelmi világát (4 év alatt). Csak tőled idézek:
"ő is és én is sokszor bizonytalanodtunk el abban, hogy kell-e nekünk ez a kapcsolat" - Ez önmagában nem egy boldog együttműködésre utal, valamint arra, hogy ez egy régóta haldokló kapcsolat, ahol a kezdeti érzelmek minden egyes elbizonytalanodással halványulnak
"Én nem tudom kifejezni az érzéseim (...) ez miatt voltak kétségei velem szemben, illetve ezért döntött úgy, hogy véget vet az egésznek" - Egyszerűen kellett volna neki a visszacsatolás, a biztonság, a biztos érzelmi háttér. Ezt nem tudtad biztosítani, így fokozatosan szeretett ki belőled, mert mindig várt, hátha megkapja tőled az érzelmi dolgokat, de nem kapta, így mostanra telt be a pohár nála. Ebből következik az alábbi:
"Már a szakítás előtt is volt egy új srác, aki tetszik neki, bár ő tagadta még saját magának is, viszont most, hogy vége, nagyon úgy néz ki, hogy össze fognak jönni és boldog(állítása szerint) a srác mellett." - Talált valakit, aki viszont meg tudja adni neki azt a viszonzott érzelmet, és stabilitást, amit te nem tudtál. Még jó, hogy boldog ettől.
"Megpróbáltam instant keresni valami pótlékot..." - Aki szereti a másikat és meg akarja oldani a problémákat, az nem mást keres, még ha dobták is. Másrészt undorító viselkedés pótléknak használni valakit...
Problémákkal és konfliktusokkal is jár egy párkapcsolat, ebben igazad van. De ha megoldhatók, akkor ezt jó lenne akkor megoldani, amikor felmerül, nem hagyni őket, és 4 év felgyűlt "mocska" utáni szakítást követően 1 hónappal keresni a megoldást. Ráadásul úgy, hogy az egyik fél már a szakítás előtt is szimpatizált valakivel, akivel aztán összejött, a másik meg pótlék után rohangál.
Csupán ENNYI miatt írtam, amit írtam. 2-es voltam.
Tévedés, hogy a lány egyik napról a másikra szeretett ki belőled... ez egy folyamat... lehet, hogy voltak problémáitok és te úgy gondolod, hogy megtudtátok oldani őket, de lehetséges, hogy ezt ő másként élte meg, halmozódott benne a feszültség és egyszer csak nem bírta már tovább ebben a kapcsolatban.
Szerintem te is jobban jársz, ha egyszerűen továbblépsz, mert jobb nem kapcsolatban lenni, mint egy olyanban, ahol már nincsenek meg az érzések...
Ha nem táplálod a tüzet akkor egy idő után kialszik... az is lehet, hogy abba unt bele, hogy nem tudtad kifejezni az érzéseid felé, úgy ahogy azt ő elvárta volna.
Ne keress kényszeresen mást, ne helyettesíteni akard, de éld az életed és legyén nyitott.
Nem is volt ott érzelem, ahol 4 év után " már nem szeret".
Engedd el had menjen akihez akar. Te még lehetsz boldog nélküle.
Nekem volt ilyen hullámvölgyes kapcsolatom az exemmel, 1 évig tartott. Sajnos a vége felé kellett rájönnöm arra, hogy SOHA nem is szeretett igazán:(.
Pótlékot ne keress, mert egy ember sem érdemli meg, hogy arra használjàk, és így megalázzák! Neked se esne jól ha veled bánnának így. Lépj tovább aztán legyen másik kapcsolatod ha le tudtál szakadni az exről.
Az igazi szerelem nem múlik el, ezt jobb ha tudod, csak erősödik az évekkel. Mondom ezt úgy, hogy 12 éve vagyok a párommal együtt, boldogan!
Voltam hasonló helyzetben szintén lányként, 4 éves kapcsolatból kiléptem úgy, hogy bele is léptem egy másikba, ami a totál ellenkezője volt az előzőnek és szintén rosszul sült el. Akkoriban én is úgy éreztem hirtelen múlt el a szerelem bennem, de idő közben rájöttem, hogy nem is volt igazi szerelem, csak egy fellángolás amihez évekig tartottam magam, hogy bizonyítsak vele magamnak és megfeleljek valaki igényének. Az utolsó évben már tudtam, hogy valami nincs rendben és többször is felhoztam, hogy szakítani akarok, de az exem túlságosan kötődött hozzám. Így belementem egy másikba, ami meg nagyon zűrös volt, csak, hogy menekülhessek az előzőből. Hát az meg mégrosszabbul sült el, mint kiderült egy igazi nárcisztikussal keveredtem össze. És akkor még lógott az exem is a nyakamon 1 évig, próbált visszahódítani, folyamatosan magyarázatot követelt önsajnáltatva, pedig én aztán akkor már elég keményen osztottam a véleményem, bántott is a lelkiismeret miatta sokáig.
Persze én sem voltam egy szent, de vissza is kaptam, csak ugye valaki mástól. Hála Istennek azóta már egészséges és viszonzott párkapcsolatban élek. Ő azóta is magányos farkasként él, mert nem szeretne lépni semerre sem, akkoriban sem volt az a fajta. Bocsi, hogy hosszú lett, csak gondoltam leírok egy hasonló sztorit egy lány szemszögéből. Felesleges utána szaladnod, el fog majd múlni ha hiszed ha nem és sok fájdalomtól megóvod magad ha hagyod elmenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!