Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szakítás » Hogyan lehet elfogadni és...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan lehet elfogadni és feldolgozni az effajta szakítást?

Figyelt kérdés

Ő volt az első szerelmem és ez volt az első kapcsolatom, 4 éve tartó kapcsolat volt, 18 éves korom óta tartott, ő 3 évvel idősebb mint én, én vagyok a lány. Nagyon-nagyon szenvedélyes kapcsolatunk volt, nagyon szerettük/szeretjük egymást, már 3 éve együtt éltünk. Nagyon sok boldog pillanatunk volt, de sajnos nagyon sokat veszekedtünk is, legtöbbször apróságokon, sőt, csak apróságokon, mert a komoly dolgokat mindig hamar megbeszéltük és megoldottuk. Mindenben tökéletesen passzoltunk, mindenről tudtunk beszélni, de tényleg mindenről, voltak közös érdeklődési köreink, stb. Azonban sajnos egy éve szakítottunk, mert volt egy nagyon vitás időszakunk, de aztán 2 hónap múlva újrakezdtük. Nagyon jól ment, aztán egyre több lett a munka, az iskolai stressz, mindketten egyetemisták vagyunk. Egyre kevesebb időt töltöttünk együtt, egyre többet vitáztunk, ment a féltékenykedés az én részemről, az ő részéről a sunnyogás, a kis hazugságok, hogy ne vitázzunk, stb. Tehát mindketten hibásak vagyunk, nem foglalkoztunk igazán az egymást zavaró dolgokkal, elbeszéltünk egymás mellett. Egy hete külön voltunk, azt hittem tegnap, hogy megbeszéljük, de összevesztünk, majd ma megint beszéltünk, de már azt látom, hogy ő csak azért akar beszélni, hogy ne rosszban váljunk el. (Én sem rosszban akarok elválni, sőt, én mondtam, hogy ha már szakítunk, tiszteljük egymást és ne acsarkodjunk, csak én még folytatnám.) Tudom, hogy ő is nagyon szeret, csak sok a stressz, viszont úgy érzem, hogy még javíthatnánk, mert nem visszafordíthatatlan ez az egész. Tudom azonban, hogy jobb, ha vége van, mert lehet csak rosszabb lenne, de egyszerűen nem tudom, hogy mit fogok csinálni nélküle, rosszul vagyok, hogy arra gondolok, hogy mi van, ha nemsokára már mást szeret, mást ölel, mást csókol, egyszerűen ő életem szerelme, senkit nem szeretek ennyire, mint őt, imádom minden porcikáját, minden kis hóbortját.

Hogyan lehet ezt túlélni, mikor úgy ér véget egy kapcsolat, hogy a felek még szeretik egymást?

2021. nov. 22. 18:53
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos a legtöbb szakítás olyan, hogy a felek nem egyszerre szeretnek ki egymásból, az egyik fél még szereti a másikat. Többnyire a másik fél szeretete sem szűnik meg nyomtalanul, de ő már csak baráti szeretetet és hálát érez.

A szenvedés a szakítás elkerülhetetlen velejárója. A gyászhoz hasonló élmény, amit hosszú időbe telik feldolgozni.

A feldolgozhatósághoz fontos, hogy legyen egy kerek lezárás, egy tisztázó beszélgetés.

2021. nov. 22. 19:19
 2/2 anonim ***** válasza:
100%

Nem akarlak elkeseríteni es lehet tévedek is de nekem eddig amikor hasonlo lett egy korabban harmonikus kaocsolatom, hogy erdekesen megnőttek a viták száma es amásik távolodott és lineráisan romlott a kapcsolat akárhogyan kapálóztam is, utolag mindig kiderult, hogy az egész kálvária azert kezdődött, mert megjelent egy 3. fél a kapcsolatban.

Nem csaltak ugyan meg fizikailag csak ugy alakulgatni kezdett. Eleinte aprobb beszelgetesek a masikkal, kivancsisag, kötődés kialakulasa, ezzel párhuzamban velem a beszelgetések csökkentése, joformán ignorálás, megjelentek a veszekedések, azok egyre gyakoribbak lettek, kritizálás hibaztatás,(persze mindig mindenben en lettem a hibás de addig érdekesmódon minden jó volt bennem) es teljesen egyenesen csak egyre rosszabb lett minden, es soha nem mutatott javuló, de még hullámzó tendenciát sem.

Ahogy egyre jobban befúródott a 3., úgy mentunk egyre jobban tönkre, úgy hidegült a másik.

Mikor eldöntik magát a megcsalást onnanstol nem adnak mar esélyt se azaz szakítanak, és még engem hibáztatnak mindenért.

2021. nov. 22. 19:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!