Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szakítás » Van itt olyan aki a párja...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Van itt olyan aki a párja családja miatt szakított?

Figyelt kérdés

Barátnőm családja kész katasztrófa, egyátalán nem tudom őket megérteni és elfogadni azt, ahogy hozzáállnak a dolgokhoz. Gyakorlatilag nincs semmilyük, hónapról hónapra élnek, több mint 10 milliós tartozásuk van (fejenként a két szülőnek), folyamatosan a lányuktól kérnek kölcsön, az ő nevére írattak mindent (mert egyébként mehetnének az utcára) sőt, van, hogy annyira megszorulnak, hogy tőlem kérnek pénzt. Mondjuk utóbbival nincs gond fizetés napján azonnal visszaadják. Persze élvezeti cikkekre mindig van pénz, ha nincs akkor arra kérnek kölcsön, persze máshogy adják elő, amióta lebuktak, nem adok csak a barátnőmnek. Apja elkezdett kihasználni, taxisnak hisz, folyamatosan kérései vannak miben segítsek neki, teljesen olyan mint egy 5 éves... ha nemet mondok akkor meg megsértődik. Egyre idegesítőbb ahogy kezd rámszállni. Persze hamar rá jöttem erre is (kb 1 éve addig nem igen csinálta) tehát azóta kerülöm az ilyen helyzeteket.

Nem nagyon érdekeltek, de most, hogy kezd komolyra fordulni a dolog köztünk (értsd: összeköltözés, későbbi házasság, gyerek) összezavarodtam és nem tudom, mi lenne a helyes. Barátnőmmel nincs semmi ilyen baj, ott spórol ahol tud, vagyis spórolna ha nem csórnák le folyamatosan, ki akar ebből törni. Nem költi a pénzt felesleges dolgokra, teljesen normális lány.

De ez a családi háttér egyre taszítóbb, félek, ha nekünk jól/jobban fog menni ők fognak visszahúzni, barátnőm szive meg óriási nem tudná megcsionálni, hogy ne segítse ki őket. Persze a saját plénze az ő dolga, de mivel albérletben laknak attól még jobban félek, hogy majd kitalálják, hogy jönnek hozzánk, mert nem tudják fizetni és hasonlók. Én viszont a saját életemet szeretném élni az én és a feleségem szülei beleszólása nélkül. Mit tanácsoltok? Ha szeretem őt, szakítsak ilyen miatt és dobjak el egy jó kapcsolatot? 23 vagyok.

2021. okt. 4. 18:17
 1/10 A kérdező kommentje:
Szívesen segítenék én a szüleinek, de az, hogy naponta hivogat minden apróságért az egy idő után már idegtépő, ráadásul el se jön értem én menjek a saját autómmal, mert az övé (elméletileg) mindig rossz. Persze ha mennie kell cigiért akkor működik. Olyan is volt, hogy egyik nap a kezembe nyomatk egy bevásárlói listát, mert én úőgyis megyek dolgozni ők meg nem, tehát nekik akkor nem kell bemenni vásárolni majd én meg veszem. Persze nem mentem el nekik bevásárolni, egész nap otthon vannak semmit se csinálnak, miért vásárolnék én nekik?
2021. okt. 4. 18:21
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem, de kellett volna. Vállalhatatlanok voltak, 4 évet küzdöttem, aztán utána lett vége. Mostani eszemmel bele se mennék, időpocsékolás volt.
2021. okt. 4. 18:22
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos ennek jó vége nem lesz. Vagy elmentek 300 km-re tőlük vagy megszakít a csajod velük minden kapcsolatot.

Folyamatos lesz a lehúzás, a kéregetés stb. Ez náluk életforma.

Hiába másmilyen a csajod a családja miatt nem fogtok rendben lenni.

2021. okt. 4. 18:26
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ezt a párod felé nyugodtan jelezd őszintén: ha házasok lesztek, akkor neki is fel kell lépnie ez ellen, mert a közös boldogulásotok a tét. Ilyenkor protektív, ha legalább megegyezés szintjén közös kasszán vagytok és a te engedélyed nélkül nem küldhet a szüleinek sem. Neki is segítség, szülőknek meg plusz egy gát jó esetben. Nehéz ezt képviselni, de ha minden más szép és jó a barátnőddel, megpróbálnám. Akár egy próbát tenni már jegyesség alatt. De ezt tudod, hogy vele is őszintén meg kell beszélned? Ha a közös jövőtök a cél, a szülők kullancs viselkedése nem fér bele, felnőttek (elvileg), vállalják a következményeit a tetteiknek.
2021. okt. 4. 18:30
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Szakítanék, így nem lehet élni...
2021. okt. 4. 18:32
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Jelen. Én a barátnőm családja miatt is, meg a barátnőm viselkedése miatt is szakítottam. Nem mondom hogy nem bántam meg, de jobb így mindenkinek.
2021. okt. 4. 18:42
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Ha a barátnőd megtanulja ezt kezelni, meg meghúzni a határokat, akkor vele maradnék. És tisztáznám vele, hogy ez csak így fog működni.
2021. okt. 4. 23:45
 8/10 anonim ***** válasza:
Igen, ők bigott vallásosak voltak :D, és amikor a kedves nagymama már apával kiabált hogy engem miért nem kereszteltetett meg, na akkor ott elgondolkoztam, be akarok-e kerülni a családba.
2021. okt. 5. 18:35
 9/10 anonim ***** válasza:
Nekem volt anyós jelöltem a munkámat szólta meg, hogy milyen okból nemtudom, mert többet kerestem akkor, mint Ő. Rányomta a bélyegét a kapcsolatra, de az én barátnőm nem állt ki értem eléggé. Ehhez kell az is, hogy a párod melletted legyen. Később a szülői barátnők is belekavartak a dolgokba majd vége lett. Nehéz előre felmérni a helyzetet, de ha egy szülő be akarja kavarni a dolgokat sajnos csúnyán be tudja.
2021. okt. 5. 23:16
 10/10 anonim ***** válasza:
Többek között amiatt is. De amúgy még az idegenek előtt sem vállalt fel. Nem baj, most biztos megvan azóta élete pasija vagy nem. Úgysem elég jó Neki senki. Nem az orrát, hanem az agyát kellene megműtetnie.
2023. szept. 20. 12:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!