Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szakítás » Tanácsokra lenne szükségem,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Tanácsokra lenne szükségem, hogyan lépjek ki végleg egy mérgező kapcsolatból? (lehet, hogy hosszú lesz)

Figyelt kérdés

Nem bántásra vagyok kíváncsi, mert tudom, hogy ez már nem élhető állapot. De aki volt ilyenben, biztos megért engem, és elsőkörben tőlük kérnék segítséget.

Gyerek szerelem volt a miénk, de az évek során nyilván mind a ketten változtunk. Ő nagyon rossz irányba változott és a kapcsolat utolsó évében rengeteg bántást kaptam tőle, érzelmi zsarolást, manipulációt, stb. Meg az évek során is szétmentünk már 1-2x.

Viszont komolyabban 1 éve, mialatt nem is igazán beszéltünk, de ehhez a tiltásomra volt szükség, máskülönben nem hagyott volna.

De nem rég mégis visszatért az életembe, én meg voltam olyan hülye, hogy hagytam, pedig tudtam és tudom, hogy nem volt jó ötlet.

De az igazság az, hogy én már nem érzem jól magam, semmi értelmét nem látom az újrakezdésnek, mert nem érzem már azt, amit kellene. Már nem gyerekek vagyunk és az élet fontos területein nem lehet rá számítani, nem lehet rá/vele építeni, stb.

Érzelmileg sem nyújtja azt, amire nekem szükségem lenne.

Teszi a szépet, állandóan a nyakamon akar lógni, velem akar lenni, de közben ugyanúgy hazudik nekem, mint régen, ami miatt kivágtam.

És tudom, hogy amit mutat, ahogy cselekszik, az mind azért van, hogy ne veszítse el a biztos pontját, közben meg a képembe hazudik és keresi a következőt a hátam mögött. Azt is letagadja és úgy forgatja, hogy én legyek a hibás, amit a saját szememmel látok.

Szóval nem érzem én így jól magam, semmi értelmét nem látom ennek. Nem akarok energiát tenni már egy ilyen "kapcsolatba".

Ezt elmondtam neki is és ilyenkor persze jön a lelkiterrorral, meg a szövegeivel, hogy nem akar újra elveszíteni, stb. És nem hajlandó felfogni, hogy nekem ez így nem jó és van nálam egy határ, amit átlépett.

Azt hiszi, hogy bármit megtehet velem, de én nem akarok senki lábtörlője lenni már.

A nehéz az egészben, hogy most ahogy ezt le is írtam, azt így is gondolom és tudom, hogy nem jó ez így nekem, viszont ennek ellenére valamiért mégis vágyom rá és hiányzott.

És ez beteg, hogy egy ilyen emberre vágyom és nem tudok neki határozottan nemet mondani. Hiszen az elmúlt egy évben is végig ez volt bennem, erre vártam, hogy jöjjön rá mit veszített és könyörögje vissza magát.

Megtörtént, de továbbra sem tisztel és nem érzem magam biztonságban. Nem tudok benne megbízni egyáltalán.

Mégsem tudok tőle szabadulni. Pedig tudom, hogy még most kéne, mert csak néhány hete tart a dolog és később csak rosszabb lesz.

De annyi éves kapcsolatról van szó, hogy egyszerűen nem tudom őt teljesen elengedni és arra, hogy ő se akarjon engem.

Mit lehet ilyenkor tenni? Én haverkodni nem tudok és nem is akarok vele, a kapcsolat egyszerűen nem működik bizalom nélkül, ami okkal nincs, de az is q.rva sz.r volt, hogy 1 évig kb egyáltán nem volt kapcsolatban, hacsak nem spammelt valami álprofilról a közösségi oldalakon..

Ne kövezzetek meg, de komolyan tanácstalan vagyok.

Nem jó így sem, úgy sem.

2021. okt. 1. 09:43
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Dehogy vágysz rá. Ezt megszokásnak hívják, plusz ez az első "komoly" kapcsolatod. Simán szakítasz, kb 2 hétog szar lesz, utána meg vered a fejed a falba, hogy miért nem tetted meg előbb.

Tudom, én is átéltem.

2021. okt. 1. 10:02
 2/5 A kérdező kommentje:
Megtettem már tavaly. És nem 2 hétig volt szar, hanem az elmúlt 1 év végig szar volt.
2021. okt. 1. 10:48
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Minden egyes nap azzal töltöm ne legyen időm még gondolni se exemre mert amilyen hazug volt aki megvert, üvöltött, bántott minden módon úgy én csak azt a részét látom amilyen régen volt s hiányzik.

De nem vagyok hajlandó megint bántani hagyni magam.

Többet érek.

Te is többet érsz ennél. Kidobod úgy hogy manipulálni se tudjon közben s elhùzol olyan dolgokat megtenni amire mindig vágytál de nem mertél legyen az új munka, tovább tanulás, sport, tetkó, utazás, ismerkedés, bármi ami sikerélményt ad számodra.

2021. okt. 1. 10:59
 4/5 A kérdező kommentje:

Erről szólt ez az időszak... És mégsem sikerült "meggyógyulnom".. :(

Nagyon sok mindent csináltam, új emberek, új élmények, új környezet és új, személyes célok, amiket sikerült is elérnem.

Mégsem vagyok még mindig elég erős..

Nem akarom magam sajnáltatni, nem erről van szó.

De egy év hosszú idő és mégsem oldotta meg ennyi idő sem ezt a problémát, pedig nem önsajnálattal töltöttem.

Sokszor hittem ezidő alatt, hogy már elengedtem, aztán folyton visszaestem a hiányzik állapotba mégis. És most itt vagyok megint, a sz.ar kellős közepén. Amiről persze csakis én tehetek, ezt tudom jól.

2021. okt. 1. 11:47
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Ilyenkor azt szoktam mondani, hogy még nem eléggé szar neked.

Majd ha eléggé az lesz, akkor lezárod.

Vagy ha lesz valami kritikus pont ami miatt képes leszel végre kilépni. Gondolok itt arra hogy megcsal ami kiderül majd, vagy talál valakit helyetted és ő fog elhagyni. Mert csak pótlék vagy neki.

2021. okt. 1. 12:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!