Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szakítás » Egy bántalmazó kapcsolatot...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Egy bántalmazó kapcsolatot mennyi idő után érdemes "újrakezdeni?"

Figyelt kérdés

Oda-vissza bántalmazó volt, mindketten tettünk bántó dolgokat.

Nem azt szeretném, hogy lebeszéljetek róla, hanem hogy mennyi idő után érdemes esetleg érdeklődni nála, hogy változott-e valami? Viszonylag jó viszonyban váltak el az útjaink, megbeszéltük, hogy mindketten elkezdünk pszichológushoz járni, én járok is azóta. Arról nem beszéltünk, hogy felvegyük-e a kapcsolatot a jövőben, de sokszor érzem, hogy hiányzik.

Mennyi idő után lenne érdemes írni egy üzenetet, 1-2-3 hónap, vagy több?

2021. jún. 27. 15:17
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
96%
Semennyi. Uygan olyan lesz mint volt. De ha ez hiányzik..
2021. jún. 27. 15:19
 2/12 Noren1989 ***** válasza:
95%
Soha? Ugyanabba a pocsolyàba nem lépek kéccccccer...
2021. jún. 27. 15:19
 3/12 A kérdező kommentje:

#1: Nem a rossz dolgok hiányoznak, hanem a jók.

#2: De ha elment ő is pszichológushoz akkor változhattak a dolgok, nem? Néhányan pont azért kezdenek újra kapcsolatot évekkel később, mert addigra már teljesen más személyiség a két ember.

2021. jún. 27. 15:22
 4/12 Noren1989 ***** válasza:
63%
Hogyne, az esély megvan. Elhanyagolható, de megvan.
2021. jún. 27. 15:24
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Ez nem ennyire egyszerű, mint ahogy te azt gondolod. Van amikor 2 ember tehet bármit, a legrosszabbat hozzák ki egymásból, az pedig kiújúl ha újra összekerülnek. A pszichológus is évek alatt fog átsegíteni, tehát most tépkedni a sebeid teljesen felesleges. Értem, hogy hiányzik, de ez ilyen. Ez a szakítás. A gyógyulás, továbblépés folyamatához ez is hozzá tartozik, ezt kell felfognod.
2021. jún. 27. 15:24
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

A szakítás egy gyász folyamat, nyilván a jó hiányzik, de ha ti ilyen szinten voltatok, akkor ezt felesleges újra kezdeni.

1-2-3 hónap, az semmi, ennyi idő alatt még terápiában is csak a probléma boncolgatásánál tartotok, ráadásul erre nem azért van szükséged, hogy vissza tudj menni, hanem hogy legközelebb ne menj bele ilyen kapcsolatba, és ne ez maradjon a párkapcsolati mintád.

2021. jún. 27. 15:36
 7/12 anonim ***** válasza:
7%

Szerintem nincs eleve elrendelés. Az ember azért ember, mert birtokában van a gondolkodás és a döntés képességének.

Itt nem az idő, hanem a megoldás megtalálása és az elhatározás az, ami számít. Lehet ez 1 nap is amíg sikerül, de lehet hogy egy életen át sem fog.

Képes egy ember egy krízis helyzet után felismerni a hibáit és alapvetően máshogy állni hozzá. Mindenkiben ott van az önreflexió képessége. A kérdés, hogy szeretné-e használni és hogy felismeri-e a hibáit?

Amit válasz címén itt műveltek az károgás. "Jaj úgyse fog összejönni, jaj nem fog semmi változni, jaj hát én már túl vagyok ezen és semmi nem változott." Nem mindenki olyan nyomorult, mint amilyen a ti életetek volt eddig.

Akkor érdemes újra megpróbálni amikor úgy érzed képesek vagytok máshogy kezelni ugyanazokat a problémákat és képesek vagytok felismerni a rossz mintákat. Az ember fejlődik, változik és tanul. A varjak pedig kárognak.

2021. jún. 27. 15:47
 8/12 A kérdező kommentje:
5-6-7 mind hasznos gondolatokat hozott fel, köszi.
2021. jún. 27. 17:00
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
Ezt a kapcsolatot már nem érdemes újrakezdeni
2021. jún. 27. 18:21
 10/12 anonim ***** válasza:
84%

Arról beszélj a terápián, hogy mit tehetsz a bántalmazó kapcsolatod, a bántalmazód iránti függőséged ellen.

Mi 7 hónapja szakítottunk. Tudom, hogy rossz hatással volt rám. Ahogy írták, rosszat hozott ki belőlem. Állandó feszültség, nyugtalanság, elhagytam önmagam, stb. 7 hónapja már és még mindig hiányzik. Az elmúlt 2 hetem borzasztó volt, hatalmas mélyponton vagyok, megint naponta sírok, meg elgyengulok, nézegetem titokban a közösségi médián és néha ott tartok, hogy írok neki. De végül nem teszem, mert tudom, hogy nem szabad. Én nem járok szakemberhez, mert eddig azt hittem, már jobban vagyok. De lehet, hogy szükségem lenne rá.. Úgy érzem magam, mint egy rossz drogos (bár sosem drogoztam, de ilyesmi érzés lehet a leszokás)..

Nem érdemes felvenned vele a kapcsolatot, szerintem.. Pláne 1-2 hónap után. De kérdezd meg az orvosod veleményét,vessézzétek ki ezt a témát rendesen.

2021. jún. 27. 22:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!