Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek ezek után lúzernek gondol a volt barátnőm? Nem mintha bármit is számítana, mit gondol rólam, de mégis tudni akarom, vajon mennyire égtem be...
Bizonyos okok miatt chaten váltottunk pár szót a volt barátnőmmel (3 éve szakítottunk), utána pedig (ha már úgyis beszélni kezdtünk) kérdezgettük egymást, kivel mi történt a szakítás óta. Már vége a beszélgetésnek. De amíg tartott, igazi lúzernek éreztem magam. Még most is annak érzem magam... Szerintetek ő is lúzernek gondol? Vagy nem olyan gáz? De mindjárt mondom, miről van szó, mert így nem tudtok válaszolni.
Az a lényeg, hogy jól ismerte a legjobb barátaimat is, és kérdezett róluk is, rólam is, és tulajdonképpen minden ugyanúgy van velem is, barátaimmal is (fiú és lány barátok egyaránt) mint 3 éve. Tehát semmi újról nem tudtam beszámolni. Értitek, ha pl. kérdezte, hogy "XY még mindig (bármit ide képzelhettek)?" Nos igen, még mindig. Vagy ha azt kérdezte, "XY már (valami, amiről szó volt 3 éve, valami terv vagy vágy)?" A válasz, nem, még mindig nem. Írta is a végén, hogy minden úgy van, ahogy hagyta. Semmi, de semmi előremutató változás a 3 év alatt, se nálam, se bárkinél a baráti körömből, akiket, mint mondtam, jól ismert.
Igen ám, de ugye én is kérdeztem őt, vele viszont rengeteg minden történt a 3 év alatt. Fontos események, és sok. Szerintem az a normális, ami vele van, hogy az ember fejlődik, alakul az élete. Rengeteget változott, mióta utoljára beszéltünk (szakítás után nem sokkal). Most nem akarom se felsorolni, se kiteregetni az életét, de történt vele sok említésre méltó változás, esemény.
És hát rohadt gáznak éreztem, hogy ő mennyit változott a 3 év alatt, én, meg a barátaim, meg semmit. Mindenki ugyanott és ugyanúgy, ahol és ahogy hagyta...
De írok pár konkrét példát. Én még mindig a fos munkahelyemen vagyok, amit mindig is utáltam, és már akkor ott akartam hagyni, 3 éve, mikor még együtt voltunk. Akkor egy pár a baráti körömből 10 éve együtt van, de még mindig nem házasodtak meg, pedig 3 éve is már téma volt, hogy a lány meg akar, a fiú meg nem kéri meg. Persze akkor még nem 10 éve voltak együtt, de mára már 10... Ilyenek. Ilyen dolgokat képzeljetek el, minden ugyanúgy, ahogy 3 éve hagyta. Volt barátnőmnek meg nem. Pl. kutyát akart 3 éve, most van neki. Lett valakije, 2 éve együtt vannak, én szingli vagyok, nem is volt senkim a 3 év alatt. Ő végzett az egyetemi tanulmányaival, külföldre ment, most kinn él. Szerintetek beégtem? Nekem is voltak ám terveim 3 éve, nagyja még most is megvan, de megvalósítva egy sincs...
Nagy beégés egy ilyen beszélgetés a volt párral? De annyi előnye van, hogy most érzek némi motivációt, hogy tegyek lépéseket bizonyos ügyekben.
Apám..ezek a válaszok...
Nem az a lényeg, hogy mennyire könnyen lehet kutyát szerezni, hanem, hogy ez volt a vágya, és meglépte.
Meg ekkora szánalmas kommenteket, hogy egy nőnek milyen könnyű bepasizni, munkát találni, blabla.
Kifogáshegyek.
Számomra az a döbbenet, hogy lehet 3 év alatt valaki életében minden ugyanaz. Hogy csinálod?
Igen, jól gondolod. Változnak, jó esetben fejlődnek az emberek. Én nem vagyok egy pörgős valaki, de én is fél évente-évente veszem észre, hogy mennyire másképp állok valamihez, és mennyit léptem előre.
Szerintem nem a lány előtt égtèl be, (lehet, ő is annak tartotta, de ez lényegtelen) hanem saját magad előtt.
Szerintem beégtél elötte, ez van. A mai társadalom (hatványozottabban a nök) elvárja hogy izgalmas, pörgös, változatos és menö életed legyen, amelyben folyamatosan gazdagodsz khm akarom mondani fejlödsz.
Lehet hogy már a szakításban is szerepet játszott ez az unalmas életviteled.
Hát bocsi, de fiatalon 3 évig ugyanott tartani, szerintem sehonnan nézve nem lehet pozitív.
#15 kàr kisarkítani, hogy a folyamatos gazdagodásra vàgynak a nők. Van némi átmenet a menő élet, folyamatos gazdagodás és a 3 éve egy helyben állás között.
"Nem mintha bármit is számítana, mit gondol rólam" /kiír egy bazihosszú kérdést a gykra ezzel kapcsolatban
(Ezt az állítást szerintem gondold át még egyszer. :D)
Nem hinném, hogy egészséges ennyit pörögni azon, hogy mit gondol az exed.
Egyébként akár most egy év alatt is teljesen fenekestül felforgathatod az életedet, ha akarod.
1) keresel egy olyan munkát, ami jobban érdekel és kilépsz a mostaniból
2) elkezdesz sportolni, ha eddig nem tetted, vagy más sportot próbálsz ki, aminek a következő eredményei lehetnek:
a) jobban fogsz kinézni: izmosodsz/fogysz/formálódsz
b) egyszerűen jobb kondid lesz, amivel olyan dolgokat csinálsz, amihez kell kondi: körbebiciklized a balatont, lefutsz egy félmaratont, eljártok a barátaiddal havonta túrázni, kipróbálsz olyan sportokat, amihez jobb kondi kell, pl falramászás
3) felvételizel levelezős egyetemre, jövő szeptemberben el is kezdheted. Ez segíthet a további munkakeresésben is, meg abban is, hogy legyen egy kis önbizalmad, meg hogy új dolgokat tanulj, próbálj ki, és új emberekkel ismerkejd meg
4) egy állatot örökbefogadni annyi idő, amíg elmész érte, úgyhogy ezt te is meg tudod csinálni. Viszont ezt csak akkor tedd, ha szeretnéd és van rá időd. Én mondjuk macskát szívesebben fogadnék örökbe, mert kevesebb vele a tennivaló, nem kell napi 2x kivinni sétálni stb.
5) elkezdhetsz megtakarítási számlát nyitni/befektethetsz akár tőrzsdébe vagy állampapírba.
6) ha van megtakarításod vehetsz lakást, autót bármit, ezek nagyobb dolgoknak számítanak
7) egy év alatt egy nyelvet meg tudsz tanulni alapszinten. Akár jövő nyáron elmehetsz oda nyaralni is, nagyon hangulatos használni a nyelvet, amit most tanultál, örök élmény, ahogy egy külföldi nyaralás is.
8) ha úgy érzed készenállsz, kezdj el csajozni, egy év alatt megismerkedhetsz valakivel, akár ha jól alakul, össze is tudtok költözni (nem tudom, hány éves vagy)
És még lehetne folytatni a sort egy csomó dologgal. Válassz ki 4-5-t és koncentrálj rá az évben, aztán válassz ki még párat a következő évben. Ütemezd be, főleg az időd és a költségeid, de hagyj magadnak a spontaneitásra is időt, pénzt. Írd meg a saját listád, akár 1 év alatt is teljesen totálisan máshol tarthatsz, mint most. Ha ez a beszélgetés az exeddel arra inspirált, hogy elekezdj élni és tegyél magadért, akkor hajrá!
És ami még nagyon fontos, hogy a barátaid úgy haladnak az életükkel, ahogy akarnak. Ha nem akarja megkérni a csaj kezét, nem fogja, nem neked kell erőltetned.
Nem tudom, mit gondol, de nem is volt kötelező meghallgatnod az ex dicsekvését.
Egyébként szerintem is halál unalmas lehet egy helyben tötyörögni, ezt lássuk be. Természetesen nem azzal van a baj, ha valaki szereti a megszokott, nyugodt kis életvitelét és nem pörög folyton, de a te szavaidból nem az jön le, hogy annyira szereted. Sőt, a munkahelyed egyenesen utálod.
"pedig 3 éve is már téma volt, hogy a lány meg akar, a fiú meg nem kéri meg. Persze akkor még nem 10 éve voltak együtt, de mára már 10..."
A barátaid dolga nem a te dolgod, nincs közöd hozzá, ettől függetlenül sajnálom a lányt. Lehet, hogy akkor nem 10 éve voltak együtt, de 7 év alatt is tudja az ember, hogy adott emberrel össze akar házasodni, vagy sem. Ha pedig nem tudunk elköteleződni egymás mellett, akkor fölösleges még több évet rabolni mindkettőnk idejéből. Ilyenkor szokott az lenni, hogy szakítanak, aztán mindkét fél egy éven belül összeházasodik, gyereket vállal a következő partnerével.
" Lett valakije, 2 éve együtt vannak, én szingli vagyok, "
Ezzel nem égtél be, a párkapcsolathoz szerintem nagyfokú szerencse is kell, hogy találj egy olyat, akivel el tudod képzelni az életed. Nem jó beleugrani csak azért egy párkapcsolatba, hogy legyen valakid.
Ettől függetlenül a többiről azt gondolom, hogy igen, beégtél, de nem az exed előtt, mert hozzá már semmi közöd. Magad előtt, hiszen a saját életedet szabotálod azzal, hogy egy helyben toporogsz, ráadásul úgy, hogy nem szereted azt a helyet. Ne azért akarj fejlődni, hogy a volt nőidnek megmutasd, hanem magad miatt, hogy neked jó legyen, és hogy olyan munkahelyed legyen, ahová nem gyomorgörccsel jársz be.
Szerintem nem az a kerdes, hogy "beegtel-e". Hanem, hogy mire varsz meg??
Pont a legutolso mondatod a lenyeg. Ez a beszelgetes adjon loketet ahhoz, hogy valtoztass. Egyebkent az ember soha nem tudhatja, hogy a masik mit gondol valojaban, a te feltetelezesed nagyreszt abbol fakad, hogy TE vagy elegedetlen az eleteddel, TE szegyelled magad, es ezt kivetited ra (es masokra).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!