Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Akik voltak nárvisztikussal huzamosabb ideig kapcsolatban, nektek mikor múlt el a "függőségetek"?
Nem szeretnék degradáló kommenteket, hogy manapság már minden emberre ráhúzzák ezt a jelzőt, így is elég mélyen vagyok.
Az utóbbi időben rengeteget tájékozódtam a témában és biztos vagyok benne, hogy súlyos gondok vannak az exemmel, minden igaz rá és a kapcsolatunk dinamikájára az olvasottak, hallottak alapján.
Sokáig magam sem értettem, miért hiányzik egy olyan ember, aki rengeteg fájdalmat okozott nekem, majd megvilágosodtam,amikor valaki felnyitotta a szememet és mondta, hogy nézzek utána ennek a személyiségzavarnak, a traumakötésnek, stb. Így arra már rájöttem, hogy ez normális, mert olyan, mintha egy elvonón lennék, hiszen a függőjévé váltam az exemnek.
Nem tanácsokat várok, inkább csak tapasztalatokat, ha valaki volt ilyenben, hogy lássam, hogy van ebből kiút.
Tavaly év végén szakítottunk, azóta már letiltottam persze, de ennek ellenére is többször megtalálta a módját, hogy megkeressen. Persze ezek engem mind felkavartak újra és újra.
Most néhány hete ismét "nyugalom" van, nem keres végre, talán soha többet, bár én ebben nála már nem hiszek.
A szívem mélyén pedig sóvárgok azért, hogy keressen. - ez az érzés mikor fog elmúlni? Ha ez tényleg olyan, mintha egy drogos próbálna leszokni (nem tudom az milyen, de szörnyen érzem magam és egy olyan pillanatom nincs, amikor ne gondolnék rá), akkor ez mennyi idő után múlik el és mitől? Persze azon kívül, hogy tényleg nem keressük egymást.
Csak és kizárólag olyan emberek válaszoljanak, akik tudják, hogy miről beszélek, mert tudom, hogy más ezt nem érti meg. Hisz engem is hülyének néz már a környezetem és nem értik, mi a francot hiányolok ebben az emberben. Én sem. De ez van.
Szóval, nektek mennyi idő alatt enyhült, mikor múlt el az ex utáni sóvárgás?
Tudom, hogy ez is egyénenként változó, de mégis érdekelne, kinek mennyi idő alatt sikerült ettől az érzéstől szabadulnia.
Mi 8 évig voltunk együtt, sok jót nem remélek, szerintem még nagyon sokáig így leszek. :(
A nárcisz tökéletesnek akar tűnni, és mi más járna neki, mint egy tökéletes partner? De, az elején a piedesztálra emeli a partnerét, és olyan szerelmet élsz át vele, ami jóval izgalmasabb, mintha egészséges partnert választanál. Az a baj ezzel a hamis szerelemmel, hogy az ő részéről biztosan nem őszinte, mégis szuper ügyesen játssza meg. Addig, amíg nem érzi biztosnak a kapcsolatot, vagy nem történik valami (akár apróság), ami miatt leértékel, és na, onnantól kezdve vagy a szemében maga a Sátán.
2,5 hónapig voltam valakivel, aki minden piros zászlót produkált, amit a nárciszokra mondanak,de mivel nem töltöttem vele sok időt kapcsolatban, nem jelenthetem ki, hogy ő biztosan nárci. További 2 hónapig biztosan tartott az én függőségem, de tudni kell, hogy akkor több társkeresőre is felregisztráltam, mert tapasztalatlan voltam, és azt gondoltam, hogy egy fiút, férfit csak egy másikkal lehet elfelejteni. Ma már nem gondolkozom így.
Mindegy, belefutottam a második exembe, 5 évig voltam vele együtt. Vannak nárcisztikus vonásai, az biztos, de szerintem nála még nem a személyiségzavar, hanem egyes szokások szintjén mutatkoznak meg a jelek. Kb. 4 hónapba telt, hogy ne hiányozzon, de tudni kell, hogy nálunk már a kapcsolat utolsó éve is erősen lejtmenet volt. Próbáltam megmenteni, de ő ebben nem volt partner, mert szerinte nekem kellett volna mindig azt csinálni, amit ő mond, hogy béke legyen. Innentől nyíltan akart rajtam uralkodni. Előtte is megtette, csak akkor nem vallotta be, hogy parancsolgat, és mindig kimagyarázta, hogy az érdekemben cselekszik.
Egyébként kérdező, nem is végig az emberhez ragaszkodsz, hanem a büntetés-feloldozás kombóhoz. Előbb durván megbüntet, majd virágot, csokit visz, kedveskedik, simogat, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!