Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szakítás » Akik voltak nárvisztikussal...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Akik voltak nárvisztikussal huzamosabb ideig kapcsolatban, nektek mikor múlt el a "függőségetek"?

Figyelt kérdés

Nem szeretnék degradáló kommenteket, hogy manapság már minden emberre ráhúzzák ezt a jelzőt, így is elég mélyen vagyok.

Az utóbbi időben rengeteget tájékozódtam a témában és biztos vagyok benne, hogy súlyos gondok vannak az exemmel, minden igaz rá és a kapcsolatunk dinamikájára az olvasottak, hallottak alapján.

Sokáig magam sem értettem, miért hiányzik egy olyan ember, aki rengeteg fájdalmat okozott nekem, majd megvilágosodtam,amikor valaki felnyitotta a szememet és mondta, hogy nézzek utána ennek a személyiségzavarnak, a traumakötésnek, stb. Így arra már rájöttem, hogy ez normális, mert olyan, mintha egy elvonón lennék, hiszen a függőjévé váltam az exemnek.

Nem tanácsokat várok, inkább csak tapasztalatokat, ha valaki volt ilyenben, hogy lássam, hogy van ebből kiút.

Tavaly év végén szakítottunk, azóta már letiltottam persze, de ennek ellenére is többször megtalálta a módját, hogy megkeressen. Persze ezek engem mind felkavartak újra és újra.

Most néhány hete ismét "nyugalom" van, nem keres végre, talán soha többet, bár én ebben nála már nem hiszek.

A szívem mélyén pedig sóvárgok azért, hogy keressen. - ez az érzés mikor fog elmúlni? Ha ez tényleg olyan, mintha egy drogos próbálna leszokni (nem tudom az milyen, de szörnyen érzem magam és egy olyan pillanatom nincs, amikor ne gondolnék rá), akkor ez mennyi idő után múlik el és mitől? Persze azon kívül, hogy tényleg nem keressük egymást.

Csak és kizárólag olyan emberek válaszoljanak, akik tudják, hogy miről beszélek, mert tudom, hogy más ezt nem érti meg. Hisz engem is hülyének néz már a környezetem és nem értik, mi a francot hiányolok ebben az emberben. Én sem. De ez van.

Szóval, nektek mennyi idő alatt enyhült, mikor múlt el az ex utáni sóvárgás?

Tudom, hogy ez is egyénenként változó, de mégis érdekelne, kinek mennyi idő alatt sikerült ettől az érzéstől szabadulnia.

Mi 8 évig voltunk együtt, sok jót nem remélek, szerintem még nagyon sokáig így leszek. :(

2021. ápr. 23. 13:54
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%
10-es! Amig love bombingol az elején, addig tükrözi vissza pozitívan, utána pedig már negatívan csinálja ezt. Egyébként nem az én gondolatom, én csak megosztottam, amit láttam róla. Illetve, a saját bőrömön is tapasztalom...
2021. ápr. 23. 17:41
 12/15 A kérdező kommentje:
Teljesen mindegy, minek nevezzük az exemet. Szerintem nem normális a viselkedése és érzelmileg a béka segge alá küldött a végére. Aki szándékosan bántja a másikat, az igenis bántalmazó ember, ő pedig szándékosan csinálta, ha valamiben már nem értettem vele egyet, még ha igazam is volt. Sokszor zsarolt is érzelmileg, de nyilván nem tudom és nem is akarom ezt néhány kommentben összefoglalni. És azt is tudom, hogy én is hibás vagyok, mert tűrtem. De visszaforgatni az időt már NEM tudom. Mivel évekig más arcát mutatta, így baromira nehéz lett volna az első, a második, vagy a harmadik húzásánál azt mondanu, hogy ágyő. Én abban hittem, hogy míg szeretjük egymást, mindent meg lehet oldani. Kár volt. Mert mivel mondtam, elég kettősen viselkedett, tehát attól, hogy az egyik nap f.sz volt, másnap ismét dobálta a szeretmorzsákat. Hülye voltam, de nem tudok mit csinálni. Már kidobtam, mégis hónapok teltek el, ő már tengeti az életet a következő mellett "boldogan", én meg itt maradtam egyedül és egyáltalán nem érzem jobban magam, mint a szakítás utáni néhány napban. Vele álmodok, általában azok az álmok is a bizalmatlanság köré épülnek és hogy valahogy átver engem ismét. Szinte egész nap ő jár a fejemben. Újabb és újabb emlékek törnek fel, javarészt a rosszak és ilyenkor irtó szarul vagyok. A gondolataimat pedig nem tudom befolyásolni. Azt nem is mondom, hogy nem volt egy unalmas kapcsolat. Bejártuk az évek alatt az egész várost milliószor, a környező hegyeket, az 50-100 kilométeres körzetben mindent, messzebb is egy csomó pontot, meg külföldön is. Egyszerűen akárhova elmegyek a barátaimmal, az jut eszembe, hogy ott is ezelőtt vele voltam legalább 100x. Ha filmet akarnék nézni, akkor is elfog ez a nyomorult érzés, mert én egyedül nem vagyok egy nagy filmezgetős. Csak vele filmeztem összebújva. És sorolhatnám, hogy milyen hétköznapi egyéb apróság elég ahhoz, hogy eltörjön a bili, mert rámtör valami emlék. És előtte hiába voltam "jobban", ilyenkor napokig megint depresszív állapotban vagyok. Múlt héten 1x sem sírtam, úgy éreztem, hogy valami átkattant bennem egy sorozat hatására (Tudhattad volna). Ezen a héten meg ismét nem volt olyan nap, hogy nem sírtam. Pedig nem láttam csesszemeg hónapok óta és több mint egy hónapja már egyáltalán nem is beszélünk. Most persze az a bajom, hogy hozzászoktatott, hogy x hetente azért is megkeres, és most azért vagyok szarul, mert már nem teszi. Sehogy sem jó ez. De ezt tényleg csak az értheti, aki volt ilyenben. És nem is várok megértést egészséges emberektől, mert a környezetem sem érti, hogy tudott ennyire tönkretenni egy ilyen ember, és miért nem felszabadult meg boldog vagyok, hogy megszabadultam tőle. De, valahol örülök, mert tudom, hogy hosszútávon jobb így nekem. 1x biztos jó lesz. És nem is akarnék már vele lenni, hisz attól 180 a pulzusom, ha meglátom, hogy megint üzent kamu számról. Nagyon nincs rám jó hatással. Mégsem tudom elengedni. Tényleg ilyen lehet a drog is. Tudod, hogy rosszat tesz és le akarsz állni, de nélküle is megőrülsz. Nem kívánom ezt senkinek, nagyon megterhelő... :(
2021. ápr. 23. 19:26
 13/15 anonim ***** válasza:

A nárcisz tökéletesnek akar tűnni, és mi más járna neki, mint egy tökéletes partner? De, az elején a piedesztálra emeli a partnerét, és olyan szerelmet élsz át vele, ami jóval izgalmasabb, mintha egészséges partnert választanál. Az a baj ezzel a hamis szerelemmel, hogy az ő részéről biztosan nem őszinte, mégis szuper ügyesen játssza meg. Addig, amíg nem érzi biztosnak a kapcsolatot, vagy nem történik valami (akár apróság), ami miatt leértékel, és na, onnantól kezdve vagy a szemében maga a Sátán.

2,5 hónapig voltam valakivel, aki minden piros zászlót produkált, amit a nárciszokra mondanak,de mivel nem töltöttem vele sok időt kapcsolatban, nem jelenthetem ki, hogy ő biztosan nárci. További 2 hónapig biztosan tartott az én függőségem, de tudni kell, hogy akkor több társkeresőre is felregisztráltam, mert tapasztalatlan voltam, és azt gondoltam, hogy egy fiút, férfit csak egy másikkal lehet elfelejteni. Ma már nem gondolkozom így.

Mindegy, belefutottam a második exembe, 5 évig voltam vele együtt. Vannak nárcisztikus vonásai, az biztos, de szerintem nála még nem a személyiségzavar, hanem egyes szokások szintjén mutatkoznak meg a jelek. Kb. 4 hónapba telt, hogy ne hiányozzon, de tudni kell, hogy nálunk már a kapcsolat utolsó éve is erősen lejtmenet volt. Próbáltam megmenteni, de ő ebben nem volt partner, mert szerinte nekem kellett volna mindig azt csinálni, amit ő mond, hogy béke legyen. Innentől nyíltan akart rajtam uralkodni. Előtte is megtette, csak akkor nem vallotta be, hogy parancsolgat, és mindig kimagyarázta, hogy az érdekemben cselekszik.

Egyébként kérdező, nem is végig az emberhez ragaszkodsz, hanem a büntetés-feloldozás kombóhoz. Előbb durván megbüntet, majd virágot, csokit visz, kedveskedik, simogat, stb.

2021. ápr. 23. 20:42
 14/15 A kérdező kommentje:
Igen. Az a baj, hogy túl intenzív volt az a "szerelem", amit nyújtott. Félek, hogy egy normális kapcsolat a jövőben nem fogja ezt a szintet megütni, amit megszoktam.. Nagy munka lesz ezt még rendbetennem magamban, mivel évekig kaptam ezt a dolgot. És igen, sajnos megszoktam, hogy a negatív dolgok után mindig jött és tepert, elhitetve ezzel, milyen fontos és pótolhatatlan vagyok. Hát, ez mostmár nincs meg. És bizony nagyon rossz érzés... Hiába tudom, hogy semmi nem volt igaz...
2021. ápr. 23. 21:07
 15/15 anonim ***** válasza:
100%
3. válaszoló vagyok ismét. Nálunk a megismerkedés után eltelt 4-5 év, és utána jöttünk össze komolyan. Amíg nem voltunk együtt is mindig ő járt a fejemben, pedig no contakt is volt hosszabb ideig. Most meg ez a huza-vona van, szakítunk, kibékülünk. Ahogy te is körbeírtad kérdező, ebben az a legnagyobb tragédia, hogy akár együtt van vele az ember, akár külön, nincs boldog végkimenetel. Volt aki mondta, hogy ő is volt szerelmes, tudja milyen rossz érzés ha nem úgy alakul, de köze nincs ennek ahhoz...Illetve, engem sem ért meg a környezet, ezt tényleg csak az tudja, aki átélte...Keresem a kiutat, hogy hogyan lehetne leszokni, de nem látom...Egy ismerősöm, aki a heroint tette le azt mondta, hogy bár már nem nyúl drogokhoz, de a vágy nem szűnt meg benne iránta. Attól tartok ez is ilyesmi. Lehet élni nélküle, de jó darabig ott lesz a vágy irányába. Nem tudom ki lehet-e ölni teljesen, de jó volna.
2021. ápr. 23. 23:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!