Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szakítás » Akik voltak nárvisztikussal...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Akik voltak nárvisztikussal huzamosabb ideig kapcsolatban, nektek mikor múlt el a "függőségetek"?

Figyelt kérdés

Nem szeretnék degradáló kommenteket, hogy manapság már minden emberre ráhúzzák ezt a jelzőt, így is elég mélyen vagyok.

Az utóbbi időben rengeteget tájékozódtam a témában és biztos vagyok benne, hogy súlyos gondok vannak az exemmel, minden igaz rá és a kapcsolatunk dinamikájára az olvasottak, hallottak alapján.

Sokáig magam sem értettem, miért hiányzik egy olyan ember, aki rengeteg fájdalmat okozott nekem, majd megvilágosodtam,amikor valaki felnyitotta a szememet és mondta, hogy nézzek utána ennek a személyiségzavarnak, a traumakötésnek, stb. Így arra már rájöttem, hogy ez normális, mert olyan, mintha egy elvonón lennék, hiszen a függőjévé váltam az exemnek.

Nem tanácsokat várok, inkább csak tapasztalatokat, ha valaki volt ilyenben, hogy lássam, hogy van ebből kiút.

Tavaly év végén szakítottunk, azóta már letiltottam persze, de ennek ellenére is többször megtalálta a módját, hogy megkeressen. Persze ezek engem mind felkavartak újra és újra.

Most néhány hete ismét "nyugalom" van, nem keres végre, talán soha többet, bár én ebben nála már nem hiszek.

A szívem mélyén pedig sóvárgok azért, hogy keressen. - ez az érzés mikor fog elmúlni? Ha ez tényleg olyan, mintha egy drogos próbálna leszokni (nem tudom az milyen, de szörnyen érzem magam és egy olyan pillanatom nincs, amikor ne gondolnék rá), akkor ez mennyi idő után múlik el és mitől? Persze azon kívül, hogy tényleg nem keressük egymást.

Csak és kizárólag olyan emberek válaszoljanak, akik tudják, hogy miről beszélek, mert tudom, hogy más ezt nem érti meg. Hisz engem is hülyének néz már a környezetem és nem értik, mi a francot hiányolok ebben az emberben. Én sem. De ez van.

Szóval, nektek mennyi idő alatt enyhült, mikor múlt el az ex utáni sóvárgás?

Tudom, hogy ez is egyénenként változó, de mégis érdekelne, kinek mennyi idő alatt sikerült ettől az érzéstől szabadulnia.

Mi 8 évig voltunk együtt, sok jót nem remélek, szerintem még nagyon sokáig így leszek. :(

2021. ápr. 23. 13:54
1 2
 1/15 A kérdező kommentje:
*nárcisztikussal, félregépeltem
2021. ápr. 23. 13:54
 2/15 anonim ***** válasza:
100%

Azért van, mert a közvetlen családtagjaid is ilyenek, hozzájuk vagy szokva.

Nem az exednél lettél függő.

Csak ilyen kommunikációt ismersz, ez az otthonos.

2021. ápr. 23. 14:00
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
Én még benne vagyok egy ilyen kapcsolatban, pont a függőségem tart benne, pedig nagyon sok rossz dolgot élek át. Kb. várom a csodát, hogy mikor múlik el nálam is ez az érzés, hogy letudjak lépni. Sokszor mondtam már neki, hogy vége, szakítsunk, ő is nekem, de aztán végül nem lett belőle semmi. Jó lenne megtalálni a gyógyuláshoz vezető utat...Borzasztó ez a függő érzés, logikusan megmagyarázni sem lehet. Ötletem sincs nekem sem, hogy mitől javulhatna, remélem valaki ír valami gyógymódot rá.
2021. ápr. 23. 14:11
 4/15 anonim ***** válasza:
100%
Nekem nem volt függőségem. Vagyis talán igen, de amikor eldöntöttem, hogy véget vetek a kapcsolatnak, akkor már tényleg csak szabadulni akartam. Utána ő tette könnyűvé az egészet a fenyegetésekkel, szüleimnél megjelent, balhézott stb... Teljes kiábrándulás. Aztán egyszer a bátyám belenézett a telefonomba, és elkapta az exemet, így lettem végül újra teljesen szabad.
2021. ápr. 23. 14:13
 5/15 A kérdező kommentje:

4-es, nagyon szerencsés vagy. Én többször éreztem már ezt a kiábrándultság érzését, de mindig újra elkezd "hiányozni"... :(

1-es, igen, a gyerekkorom nem volt a legjobb, ez tény. Sőt, egyenesen rossz volt. Velük viszont nem játszottam sosem ezt a huzavonát. Többször költöztem családon belül és nem "zaklattak". Ha kíváncsi voltam rájuk, meglátogattam őket. Azóta felnőttem, rendeződött a viszony, persze a sebek megmaradnak, ezt tudom. De nem haragszom már rájuk.

Meg ez annyiból nehéz, hogyha a családommal ilyen is lenne a viszonyom, hozzájuk úgy állok, hogy halálunkig akkor is ott vannak nekem, ott vagyunk egymásnak, mégha nem is volt felhőtlen a kapcsolatunk.

Az exemmel viszont csak "szeretném", hogy ez legyen, de ez érthető okokból a saját érdekemben nem lehetséges, mert így sosem szabadulnék ebből az egészből. Ez nem az a helyzet, hogy emberi beszélőviszonyban maradunk. Én viszont nem veszítettem még el így senkit, főleg nem egyik pillanatról a másikra, és ezt az érzést nagyon nehezen viselem. Kevés emberhez kötődök, de ahhoz a kevéshez nagyon.

Én már azon is elgondolkodtam, hogyha neadjisten valami hozzátartozóm elhunyna, tudnék-e őszintén könnyeket hullatni értük. Szerintem nem, és ettől rossz embernek érzem magam. De egyszerűen a saját családomtól nem kaptam semennyi szeretetet, miért kellene őket őszintén szeretnem?

Az exemet viszont szívből szerettem, tőle kaptam egész életemben csak érintéseket, szép szavakat, "szeretetet". Évekig éltem illúzióban, amíg minden tökéletesnek tűnt. Ha vele történne valami, azt nagyon rosszul viselném, hogy még elbúcsúzni sem tudtam tőle, pedig meg sem érdemli ezeket az érzéseimet.

Tudom, ez egy drasztikus példa. Csak hogy kicsit átérezzétek, mik kavarognak a fejemben... :(

2021. ápr. 23. 15:08
 6/15 anonim ***** válasza:

Mivel bántalmazott az ex párod?

Milyen jellem? Biztos, hogy nárcisztikus?

2021. ápr. 23. 15:24
 7/15 A kérdező kommentje:

Nem vagyok orvos, így természetesen nem állíthatok fel diagnózist, de a tartalmak alapján, amiket olvastam/hallgattam, igen.

- megrögzött hazudozó. Olyanban is hazudott, amiben egyáltalán nem kellett volna. Tényeket tagadott le. Ha be is ismert valamit, mindenre volt magyarázata

- mindig áldozati szerepbe helyezte magát

- a kapcsolat elején sokat vitáztunk,sértődékeny volt, mondván az exe "sokat bántotta"

- már a kapcsolat első heteiben idealizált, én voltam a tökéletes, pedig még nem is ismert igazán. Már az első 2 hétben szerelmet vallott

- nagyratörő tervekről beszélt, de semmi nem valósult meg

- függősége alakult ki

- meglopta a családját, de ezt is úgy tudta előadni, hogy az ő hibájuk, hisz ők nem segítettek neki, amikor szorult helyzetben volt

- az anyját is állandóan lehordta (már a végefelé), az anyjának meg rólam panaszkodott. Nem voltunk kapcsolatban, így ezekről nem tudtam

- nincsenek őszinte kapcsolatai. Sem barátai, sem a rokonaival. Senkivel.

- több munkahelyről már kirúgták, hosszútávon sehol nem tud megmaradni, mert önfejű és nem gondol bele, hogy a tetteinek következményei vannak

Mikor már kezdett megromlani a kapcsolatunk, mert a fent említett problémák miatt már nem láttam őt tökéletesnek, akkor elkezdett engem leépíteni. Egyre kevesebbet foglalkozott velem, eltűnt az a lelkes, hős szerelmes ember, aki évekig volt. Többször próbáltam kilépni, de elkezdődött a se veled, se nélküled. Ilyenkor tepert utánam, értem, de már egyre rövidebb ideig tartott ez az állapot és hamar visszakerültünk oda, hogy már csak bántott engem. Az érdektelenségével, a hibáimmal. Olyan hibákkal, amiket évekig "szeretett bennem", tehát nem valós dolgokkal próbált engem leértékelni. Már korábban szakítottunk 1x, akkor nem kellett volna már újrakezdeni. Akkor is szórakozott velem. Ha nem kerestem, mert azt mondta, hagyjam őt örökre, akkor pár nap múlva megkerdezte miujsag, mintha pár napja mi sem történt volna. Mintha 2 külön személyisége lett volna, és a rosszabbikat évekig nem fedte fel.

Ígérgetett, közös jövőt tervezgetett, közben ismerkedni kezdett. Ez volt az a pont, ahol végleg szakítottam.

Akkor is engem állított be hibásként mindenért.

Mint említettem, letiltottam őt, de időről időre újra és újra megtalálja a módját,hogy keressen. Olyanokkal próbálkozott, hogy legyünk jóban, meg provokált, hogy van-e valakim, biztos van valakim, tovább tudtam-e már lépni rajta, sajnál mindent mert én voltam a legjobb, de ne értsem félre, ő már nem akar velem lenni. Szerintem ez már zaklatásnak minősül, mivel többször a tudtára adtam, hogy hagyjon békén. Illetve szerintem normális ember szakítás után békén hagyja az exet és nem azzal cseszegeti, hogy tovább lépett - e már, van-e már valakije, mert ő,, csak képben akar lenni". Persze akivel ismerkedett, azzal azon nyomban összejött, szóval most az ő háta mögött játszik. Illetve, azt akarta állandóan kiszedni belőlem, hogy hova költöztem (mert elkoltoztem azóta) és egyedül vagyok-e... Nem mondtam meg persze. De arra sem tudott értelmes választ adni, hogy miért ilyen fontos, hol élek... + kamu profilokat is gyártott, úgy körülbelül 10 db van már letiltva nekem.

Szóval nem tudom, hogy pontosan mi baja van, szerintem nárcisztikus. De akármi is, egészséges biztos, hogy nem.

Igazából ezzel az ereszd meg-húzd vissza játékkal bántott engem, nagyon hosszan tudnék mesélni "apróságokról", amikkel teljesen leépítette az önbizalmam.

Legutóbb is mikor még keresett, először azt mondta, hogy,, senkise kíváncsi rád "..., majd segítség kellett volna neki és akkor kezesbárány volt(nem segítettem), kiakadtam, akkor meg,, nem kereslek soha többet, nem akarlak már bántani, megérdemled a nyugalmat"... 1x g.ci,már bocsánat, máskor meg ártatlan, joszandeku, aki csak jót akar. És már azt érte el, hogy én érzem magam bolondnak.

2021. ápr. 23. 15:53
 8/15 anonim ***** válasza:
0%

Nyilván ezt akkor ketten hoztátok össze és nem ő egyedül mert nárcisztikus.

Amiket you...e videókban hallasz a nárcisztikus, vagy a “többi” személyiségzavarról...azok nem fedik a valóságot.

Véleményem szerint a te ex párod sem nárcisztikus, sokkal inkább életvezetési gondjai vannak ahogyan neked is. Egy nárcisztikus személyiség nem az általad leírtak alapján viselkedik.

Biztos forrásból javasolhatom neked kedves kérdező, hogy nézz nagyon mélyen magadba és felejtsd el a boszorkány üldözést. Nem szabad elhinni ezt a nárcisztikus tömeg hisztit mert ez egy felkapott “termék” amin keresztül néhány ember hasznot akar hajtani.

Ahogy kitisztul a fejed ebből a marhaságból máris látni fogod, hogy csupán nem egyszerű eset a párod és neked ő túl sok, vagy túl kevés...

2021. ápr. 23. 16:11
 9/15 anonim ***** válasza:
87%

8-assal nem tudok azonosulni!

Amiket leírt a kérdező, az eléggé a nárcisztikusokra vall. De engedjük el akkor ezt a szót, és ne bélyegezzük meg őket így. Amit csinált az exed, az nyilván nem normális, és bőven kimeríti a bántalmazást.

Nemrég az egyik videóban elhangzott egy olyan mondat, hogy azért nehéz őket elengedni, mert visszatükröznek minket, és fura mód tulajdonképpen magunkba szeretünk bele. Emiatt ilyen piszok nehéz a leválás. Tudatosítani kell valahogy, hogy csak egy illúzió amit szerettünk bennük, és a valódi arcuk a hazudozós, bántani akaró, kompromisszumokra képtelen önző egyén.

2021. ápr. 23. 16:32
 10/15 anonim ***** válasza:
22%
9. Logikailag nem állhatja meg a helyét az a feltevés miszerint “egy új csoda videóba’ a nárcisztikus személyiségek vissza tükröznék valódi önmagunkat és így saját magunkba szeressünk bele. Egy nárcisztikus személyiség pont, hogy gyűlöletet ébreszt saját önmagunkal szemben. Soha nem dicsér, nem támogat a céljaink elérésében hanem elnyom. Ne is haragudj, de az amit leírtál egy nagy vicc...
2021. ápr. 23. 17:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!