Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek van esély,hogy újra összejövünk?
Velem ilyesmi akkor történt amikor a lány nagyon jó barátként tekintett rám. Nem voltak barátnői, velem jól érezte magát, jókat beszélgettünk, szexeltünk de nem volt szerelem. Félve mondta ki a végszót mert tudta, hogy akkor elveszít...mint barátot. Én nagyon értékeltem, hogy volt annyira becsületes, hogy nem hitegetett.
A korát tekintve még nagyon fiatal. Lehet, hogy csak egyedül akar lenni egy kicsit. Mint írtad, össze van zavarodva. Nem tartom kizártnak, hogy szakítás után kis idővel majd megkeres mert rádöbben, hogy hiányzol neki.
3-as, igen, mondta többször, hogy egyedül akar lenni, de sohasem tudott egyértelmű indokot mondani arra, hogy miért. Azzal is előállt, hogy 22 éves, mondta azt is, hogy dolgozni akar (mintha mellettem nem tudna). Viszont néha nagyon ellentmondásos volt, amikor szóbajött az albérlet téma, azt mondta, szívesen elmenne otthonról, mert néha már sok neki, és lakva ismeri meg az ember a másikat (azaz engem), de valahogy mégis tartózkodott tőle. Én azt látom, mintha félne az elköteleződéstől, és félreértés ne essék, nem akarom magasztalni magam, de olyan, mintha tudatosult volna benne, hogy jött egy komolyabb pasas az életébe, akinek tervei vannak, és nem tudja ezt hogyan kezelni, mert megijedt.
Mit tanácsoltok, mennyi időt kellene várnom? Egy hét 0 beszélgetés vajon ráébresztené a hiányra? Illetve arra gondoltam, hogy, mivel nagyon jó viszonyt ápoltam a családtagjaival, ráírok a nővérére, és beszélgetek vele, hogy esetleg puhatolózzon nála, hogy mi a helyzet. Erről mit gondoltok?
Relationship OCD, egyfajta kényszerbetegség, ami a párkapcsolatokat támadja meg. Itthon nem ismert, de angolul teli van a net anyagokkal.
Amikor valaki hirtelen "elbizonytalanodik", illetve ahogy te írtad: "olyan gondolat mardosta, hogy inkább egyedül lenne.", meg "most is agyal és össze van zavarodva, de nem tudja, meddig tart nála ez az egész, és nem akarja az időmet húzni." Sokat agyal értelmetlenül, akkor van némi gyanú, hogy ez van a dologban. Az Y generációs párkapcsolatok egy jelentős hányadában ez teszi tönkre a kapcsolatot. Az illető el kezd mindenféle betolakodó gondolattal küzdeni és stresszelni miatta. Hogy pl. "Összeillünk?", "Ő az igazi?", "Tényleg szeretem?" stb., nem bírja a párkapcsolattal járó bizonytalanságot kezelni és ez a stressz és agyalás tényleg képtelenné teszi, hogy jól érezze magát és szeresse a másikat.
Ez egy kezelhető dolog megfelelő szaktudással, csak sajnos Magyarországon elmaradott a pszichológusi közösség és nem értenek hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!