Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szakítás » Szerintetek van esély,hogy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek van esély,hogy újra összejövünk?

Figyelt kérdés
A barátnőm ma szakított velem. 8 hónapig voltunk együtt, 3 hónapja egy olyan gondolat mardosta, hogy inkább egyedül lenne. Akkor ez el lett hesegetve, de az utóbbi időben újra előjött, és ez mellé társult az, hogy a munka miatt keveset találkoztunk, holott mondtam neki, hogy már nem sokáig fogok ezen a munkahelyen dolgozni, és utána sokkal többet tudunk együtt lenni. Múlt héten találkoztunk utoljára, úgy köszöntünk el egymástól, hogy majd gondolkodik rajta. Nagyon sokat agyalt, én igyekeztem megmagyarázni neki, hogy lehet, ez csak egy hullámvölgy, adjon időt ennek. Otthon is mindenki ezt mondta neki. Ma szóba jött ismét, és nagyon nehezen, terelve a témát, és félve attól, hogy mi lesz, de leírta, hogy részéről nem működik. Attól félt, hogy többé nem beszélek vele. Ami részben igaz is. Annyit kértem tőle, hogy ha meggondolja magát, ne tartsa magában. Írtam egy búcsúüzenetet, utána ő is, amit annyival zárt, hogy "szeretlek", utána pedig a becenév, ahogy hívni szokott. A Messengeren sem állította vissza a nevemet eredetire, de ez már csak apróság. Nagyon sok közös emlékünk van, de minden túlzás nélkül vele több van, mint az eddigi kapcsolataimban összesen. Ő, ahogy láttam, kétségbe esve kérdezte, hogy beszélünk-e még. Megírtam neki, hogy nem lenne jó ötlet. Már most rettentően hiányzik, főleg, hogy mondta, most is agyal és össze van zavarodva, de nem tudja, meddig tart nála ez az egész, és nem akarja az időmet húzni. Másik pasiról szó sincs, többször megbeszéltük ezt, én pedig elhiszem neki. Nem akarom meghazudtolni magam azzal, hogy majd írok neki, hogy mi újság, magam ellen szólok, de annyira jól esne, ha egyik nap mégis írna, hogy mi újság van. Mert tudom, hogy írna, eddig is mindig keresett. Ti mit tennétek a helyemben? Ez ma történt, ha nem ír mondjuk egy hétig, írjak rá? Szerintetek akkor jó ötlet megkérdezni, hogy hogyan érzi, meggondolta-e magát? Segítsetek, légyszíves. Ő 22 éves, én 26.

#párkapcsolat #szakítás #Újra összejövünk #Egyedül lenni
2020. dec. 11. 16:17
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Instabil a lany, keresi a helyet a nagyvilagban. Azt nem tudja meg, hogy mit szeretne, de azt mar tudja, hogy mit nem. Szerintem ennek vege.
2020. dec. 11. 16:38
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Ne írj rá, magadat bántanád vele. Sőt, úgy hiányozni se hiányoznál neki, úgyis kéznél lennél kapcsolat nélkül is.
2020. dec. 11. 16:46
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

Velem ilyesmi akkor történt amikor a lány nagyon jó barátként tekintett rám. Nem voltak barátnői, velem jól érezte magát, jókat beszélgettünk, szexeltünk de nem volt szerelem. Félve mondta ki a végszót mert tudta, hogy akkor elveszít...mint barátot. Én nagyon értékeltem, hogy volt annyira becsületes, hogy nem hitegetett.

A korát tekintve még nagyon fiatal. Lehet, hogy csak egyedül akar lenni egy kicsit. Mint írtad, össze van zavarodva. Nem tartom kizártnak, hogy szakítás után kis idővel majd megkeres mert rádöbben, hogy hiányzol neki.

2020. dec. 11. 16:54
 4/14 anonim ***** válasza:
Az ROCD nevű pszichológiai rendellenesség is előfordulhat nála, amivel foglalkozni kell.
2020. dec. 11. 16:59
 5/14 A kérdező kommentje:

3-as, igen, mondta többször, hogy egyedül akar lenni, de sohasem tudott egyértelmű indokot mondani arra, hogy miért. Azzal is előállt, hogy 22 éves, mondta azt is, hogy dolgozni akar (mintha mellettem nem tudna). Viszont néha nagyon ellentmondásos volt, amikor szóbajött az albérlet téma, azt mondta, szívesen elmenne otthonról, mert néha már sok neki, és lakva ismeri meg az ember a másikat (azaz engem), de valahogy mégis tartózkodott tőle. Én azt látom, mintha félne az elköteleződéstől, és félreértés ne essék, nem akarom magasztalni magam, de olyan, mintha tudatosult volna benne, hogy jött egy komolyabb pasas az életébe, akinek tervei vannak, és nem tudja ezt hogyan kezelni, mert megijedt.

Mit tanácsoltok, mennyi időt kellene várnom? Egy hét 0 beszélgetés vajon ráébresztené a hiányra? Illetve arra gondoltam, hogy, mivel nagyon jó viszonyt ápoltam a családtagjaival, ráírok a nővérére, és beszélgetek vele, hogy esetleg puhatolózzon nála, hogy mi a helyzet. Erről mit gondoltok?

2020. dec. 11. 17:10
 6/14 A kérdező kommentje:
4-es, mi az a ROCD nevű pszichológiai rendellenesség? Neten nem találok róla semmit.
2020. dec. 11. 17:14
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

Relationship OCD, egyfajta kényszerbetegség, ami a párkapcsolatokat támadja meg. Itthon nem ismert, de angolul teli van a net anyagokkal.

Amikor valaki hirtelen "elbizonytalanodik", illetve ahogy te írtad: "olyan gondolat mardosta, hogy inkább egyedül lenne.", meg "most is agyal és össze van zavarodva, de nem tudja, meddig tart nála ez az egész, és nem akarja az időmet húzni." Sokat agyal értelmetlenül, akkor van némi gyanú, hogy ez van a dologban. Az Y generációs párkapcsolatok egy jelentős hányadában ez teszi tönkre a kapcsolatot. Az illető el kezd mindenféle betolakodó gondolattal küzdeni és stresszelni miatta. Hogy pl. "Összeillünk?", "Ő az igazi?", "Tényleg szeretem?" stb., nem bírja a párkapcsolattal járó bizonytalanságot kezelni és ez a stressz és agyalás tényleg képtelenné teszi, hogy jól érezze magát és szeresse a másikat.

Ez egy kezelhető dolog megfelelő szaktudással, csak sajnos Magyarországon elmaradott a pszichológusi közösség és nem értenek hozzá.

2020. dec. 11. 17:42
 8/14 A kérdező kommentje:
Volt, amikor azt mondta, hogy a korábbi kapcsolataiból adódó "emlékek" miatt nem akarja beleélni magát túl korán a mi kapcsolatunkba. Szóval van valami abban, amit mondasz. Ezt hogyan lehetne kezelni?
2020. dec. 11. 17:47
 9/14 anonim ***** válasza:
Kognitív viselkedésterápiával, azon belül ERP-vel kezelik. De előbb diagnosztizálni kéne, hogy tényleg ez van e, mik a félelmei és a gondolatok amik gyötrik. Sajnos itthon nincs olyan szakember tudtommal aki értene hozzá, aki meg nem ért hozzá az inkább kárt fog okozni. Az angol nyelvtudás az már nagy segítség, mert vannak online "önsegítő" kurzusok, amik működhetnek, pl. [link]
2020. dec. 11. 18:04
 10/14 A kérdező kommentje:
Köszi szépen! Viszont ezzel egyelőre várok. Szerintem az a legjobb, ha nem keresem jó ideig. Az sem biztos, hogy ebből lesz-e újra párkapcsolat. Korábban írtam, hogy felvenném a kapcsolatot a testvérével, hogy érdeklődjön nála, mi a helyzet. Szerintetek jó ötlet?
2020. dec. 11. 18:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!