Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan lehet kitörni egy mérgező kapcsolatból? több lent.
A volt párommal kapcsolatban kérdeznék.
szóval, 10-hónap alatti tapasztalataim:
Nála laktam, 10 hónapig, mindig és mindenben kiszolgáltam, mire azt mondta, egyedül is megy minden, de az az igazság, hogy elvárta tőlem, ő- 54, éves férfi mellesleg. Én szívesen tettem, mert szerettem volna azokat amiket ígért nekem, házasság, gyerek stb., így igyekeztem mindent megtenni. Nő vagyok 38 éves. Ez nem jelenti azt, hogy ő nem tett volna sok dolgot értem, mert notóriusan vásárolt, nem eltartási dráma, felesben fizettünk mindent. Az én munkám otthon végezhető kötetlen, így mindig a rendelkezésére álltam. Míg teljesen elveszítettem magamat, amiket szerettem mind értéktelen lett, mivel ő szerinte nem az én dolgom az amit szerettem, és amitől boldog voltam, karitatív munka volt. Elvette a kedvem tőle, és azt akarta, csak őt szolgáljam mindenben, hisz ez egy leendő feleség dolga mondta ő, mások csak kihasználnak, és értelmetlen küzdelem az enyém, meg ez a feladat fontosabb mint más emberek.Így csak neki éltem 10 hónapig, az ő életét éltük ketten, ő mindenhova elment, mindent csinált, boldogan mentem vele, a vége felé már csak küldtem, mert nem tudtam menni, mert egyre rosszabbul lettem. A barátai a családja minden fontosabb volt neki mint én, erre később jöttem rá. Ezek mellett erősen függ az anyjától, mindenben az anyja és a családja van az első helyen, így nekem mindig a másodhegedűs maradt. Volt, hogy becsapott, mikor ígért valamit, mindenben csak a saját kényelmét nézte, látszólag törődött velem, hiszen meghallgatott mikor kiborultam, de sosem érdekelte igazán, hogy én mit akarok, csak akkor ha egyezett a saját akaratával. Soha senkivel szemben nem állt ki mellettem, nem, hogy az anyjával szemben, egy jött ment idegen is simán belém törölhette a lábát, ő nem szólt semmit, nem védett meg. Volt több eset rá mikor őrjöngött, dobált csapkodott, a megütést nem vártam meg, bár szerintem nem sok kellett volna hozzá, és ezt akkor adta elő, ha nem az volt amit ő akar. Miért maradtam? Mert reménykedtem, hogy jobb lesz, hiszen mindent megígért. Kb. 2-hónapja jöttem el tőle, majdnem kórházba kerültem, annyira mérgező volt ez az egész. Így vissza gondolva, már látom, hogy, nem becsült semmire, de azóta is próbál vissza szerezni, és tudom, hogy csak használati tárgynak néz, de most mindent megígér, hogy mennyire meg fog változni, sír, hogy igazam van, de szerintem ez egy manipulációs eszköz. A neten kutakodva, erősen nárcisztikus személyiségre vall, ez az egész. Mit kezdjek a sirámaival?És igen rátaláltam itt sok hasonló esetre, sőt még arra a stockholm-szindrómára is, és igen nagyon nehéz gyerek korom volt, és nem volt egy követhető minta az életemben, ami miatt már a sokadik mérgező ember mellett kötök ki.Az érdekelne, akik hasonló cipőben jár, és rájött idővel ezekre amiket itt írok, hogyan talált olyan párra, aki nem megkaparintani, és uralkodni akar hanem egyenrangú társként kezel? A vonzás törvényében nem hiszek, de abban igen, hogy azért találok ilyen embereket, mert ezt hoztam otthonról, és ez ismerős, ezeket a reakciókat ismerem fel, valahogy mindig a megmentő szerep az enyém. De ki lehet ebből törni? Ha igen hogyan?Az önértékelésem, ez a férfi is igyekezett szétszedni, pl már kezdte, "téged csak én tudlak elviselni" ilyenkor megszólal nálam a vészcsengő. Ja és kezdésnek nagyon megnyerő volt, iszonyú vicces, közvetlen, sikeres, mindenki nagyon szereti, rajonganak érte, hogy ő milyen hatalmas egyéniség. A környezete nagyra becsüli azért amit elért, és nem is értik, miért vagyok én ilyen, hogy nem értékelem őt, és miért hagytam el. És ő és a környezete, családja számára is én vagyok a beteg azért mentem el. Amúgy ez hogy beteg lettem a javamra vált, Isten ajándéka volt, mert így meg tudtam lógni, mielőtt hozzá megyek, és nehezebben szabadulnék.Bár annyira meggyőző sokszor, hogy mintha agymosáson mennék keresztül néha eszembe jut, hogy vissza megyek hozzá, utána észhez térek, és elmagyarázom magamnak, hogy ő sosem fog változni, csak manipulál, hogy újra beszippantson. Félelmetes ez a kettősség.
Amúgy mi a kérdés?
Mert azt írtad a volt párod.
Köszönjük hogy megosztottad velünk.
'1-nek igen szakítás.
De a kérdés, hogy hogyan értessem meg vele, hogy vége?
Esetleg ráébreszteni, hogy mi a baj?
Hogyan találjak olyan társat, aki semmiben sem hasonlít a leírtakra?
Hol hibázom el?
#1 vagyok...
Nem fog tetszeni, de leírom.
Először is 38 évesen nem kéne egy 54 éves emberrel együtt lenni. Már ez is bukó.
Aztán nem kéne alávetni magad az ő döntéseinek, akaratának.
Nem kéne engedni hogy elnyomjon és uralkodjon még a gondolataid felett is.
És főleg: NE LEGYÉL TÁRSFÜGGŐ !!!!!!
Rossz az emberismereted. Eloszor is azon mindenkeppen valtoztass, hogy ekkora korkulonbseggel keresel tarsat. Abban mindig alarendelt viszonyod lesz, akarmennyire is kuzdesz ellene. A masik, hogy eleg eros onertekelesi problemad van. Ha olyannal kezdesz, aki meg tele van egoval, mert a kornyezete felpumpalja, akkor ugyanezzel a helyzettel szembesulsz.
En a gyerektemat sem tennem kozpontba ismerkedesnel, ha rakerdeznek, akkor a szeretnek de tobb tenyezotol is fugg, hogy lesz-e a jo valasz. Igy te is konnyebben visszakerdezhetsz, hogy o hogyan kepzeli el es utana merlegelhetsz, hogy megfelel-e a valasz. Ha a ketsegbeesett gyereket akarok no kepet fested fel, akkor azonnal beigernek mindent, majd jol kihasznalnak.
Sok joval nem tudlak kecsegtetni, a tarskereses nehez dolog, plane ilyen korban. Lassan valasztas elott allsz, hogy kell a gyerek az elso szembejovo spermadonortol es kvazi egyedul neveled fel, vagy tenyleg raszanod az idot, hogy megtalald azt, akivel egyutt szeretnel elni, de a gyerek mar kimarad az eletedbol. Max orokbefogadni tudsz. Vagy olyan ferfit keresel, akinek van.
Az A terv befuccsolni latszik, el kell kezdeni gondolkozni, hogy mi legyen a B es C terv.
43F
'1- nem haragszom semmiért, hiszen azért írtam ki a kérdést, hogy halljam más emberek véleményét.
De azért, abban segíthetnél, hogy abban amit leírtam, hol találtál arra utaló jelet, hogy társfüggő lennék?
Amúgy régen tényleg az voltam, viszont a kapcsolatom, előtt 2,5-évig, remekül meg voltam egyedül. Sajnos nem értem? :(
'4 A gyerek témát nem én erőltettem, SŐT, én már nem is reménykedtem, sőt inkább nem szeretnék mint szeretnék, ezt ő vetette fel, hogy ő mennyire szeretne, így mivel úgy látszott az elején ez egy komoly kapcsolat, eljátszottam a gondolattan, talán mégis van élet ezen a bolygón. Amúgy ezt a pártalálásra is értem, abban sem reménykedtem. Mert köszönöm remekül eléldegélek egyedül, boldog vagyok egyedül, mert nem vagyok egyedül, mióta az Urat megismertem, de ezek a témák, mint házasság, gyerek felvetése elgondolkodtatott.
Mert a Bibliában az is benne van" jobb kettőnek, mint az egynek"
"Hogyan találjak olyan társat, aki semmiben sem hasonlít a leírtakra?"
Ebből gondoltam.
Nézd, a pasi egy egotuningos 54 éves.
Fingom sincs mit láthattál annyira vonzót egy 54 évesben 38 éves létedre, de nem is érdekel.
Nem igazán értem az egészet, meg hogy jön ide isten...
'7
Miután megtértem, elhatárolódtam az előző életemtől, a bűneimtől ha úgy tetszik, mint pl. társfüggőség, bűn az ami eltávolít Istentől. Ez a férfi szintén hívő,vagy azzal álltatott, és azt hittem Isten társat akar adni a személyében.
De csak én hittem így, megint úgy megszívtam mint mint korábban.
75%- Valószínűleg nem neked szólt a kérdés.
Amúgy Istenre Te kérdeztél rá.
De attól még más írhatna, miként szabadult, meg attól, hogy mérgező kapcsolatba botlana?
Más is így elhibázza mint én?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!