Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogy viselkedjek egy olyan fiúval aki játszmázik?
Idegesít, hogy sose tudom mit akarhat és mennyire tetszek neki egyáltalán.
Otthagyni nem tudom. Megpróbáltam de menthetetlen vagyok.
"Otthagyni nem tudom. Megpróbáltam de menthetetlen vagyok".
Pedig erre nincs más megoldás. Szedd össze magad, akaratgyenge vagy.
Nekem erre van egy nagyon jó praktikám.
Egy könyvben olvastam még anno. Ezt figyeld, ez a titka:
"Ne menj bele a játszmákba!"
Ennyi a titok. Működik egyébként. Felismerem a játszmákat, a mögöttes okokat is. Ha ezt megérted, akkor tudod azt is, hogyan kell reagálni rájuk.
Egyszerűen szólva légy őszinte, kérdezz rá, mondd el amit gondolsz stb. Ennyi a sztori.
bagatellnek tűnik, de hatásos.
Az első kivételével igazatok van. Le kéne koptatnom, de nem vagyok elég erős. Pofára kell essek. Abban kellene segítség, hogyan viszonyuljak a játszmáihoz.
Utolsó: de érdekes, hogy ezt írod. Valaki arról beszélt a videóban, hogy pont, hogy együtt kell vele játszani, vagy hogy fogalmazzam. De kipróbálom ezt is. Az a baj hiába nyitottak az én kártyáim, ő ugyanúgy folytatja.
Utsó vagyok.
Nem tudom, melyik lehet, én anno úgy "tanultam", hogy a legegyszerűbb már a legelején megfogni az emberi játszmákat, és nem belemenni. (Arról nem beszélve, hogy ezek a játszmák kb a mindennapjaink részei, sokszor észre sem vesszük, ha épp csinálják velünk.)
Van az a könyv: Eric Berne - Emberi játszmák- ez mondjuk talán túl mély és erős anyag csak a kérdésedre. :'D Ellenben nagyon jó! Szerintem ebben volt ez is. És igaza van!
Mondok egy példát mot nemrégről, egy pasival kapcsolatos nálam is:
Felvezetés: a pasival már színt vallottunk, hogy vonzódunk, miután elkezdtünk beszélgetni. Volt egy pont, amikor nem igen írt úgy vissza,( ráadásul hirtelen úgy éreztem, hogy talán vissza kéne vennem, mert mintha baja lenen, úgy írt, röviden, minden nélkül). Ez vagy igaz vagy nem, de nem írtam ezután, úgy is ír még majd ő, ha továbbszeretné vinni a beszélgetést, ennyi biztos.
Később írt is. Csak nem voltam biztos még mindig a szándékában, mert itt a megfogalmazása nem tetszett. Az megérzésemre hagyatkozva, visszakoztam finoman.
Na és itt jön a képbe a játszma:
Mikor érzékelte ezt, az egy dolog, hogy váltott (vagy jó volt a megérzésem, vagy nem, ez most mindegy). De! Amellett, hogy iszonyat kedves volt már itt, de tényleg, megemlített más nőket is, mint flörtölést. Csak úgy mellékesen.
Persze mosolyogtam. :) Mi áll emögött?
Az, hogy megpróbált picit féltékennyé tenni, az nyilván köszönhető egyrészt a lerázásomnak: tudatja a bókjaival, kedvességével hogy vevő rám, DE azért azt is az egója miatt, hogy "nagy horgász, van ég hal a vízben". (Kicsit önbizalomhiány is, hogy fél, hogy nem kell).
Mi erre a helyes reakció?
Ha belemész a játszmába, akkor pontosan azt erősíted meg a válaszoddal benne, hogy jól csinálja, hiszen működik. Ezért ahogy mondtam, már az elején nem kell belemenni.
Ha tényleg csak önbizalomhiány és egy kis félelem a lepattintástól ez, akkor elég pár kedves szó, hogy kifejezed, hogy fontosnak tartod stb.
Én mit csináltam? Nem mentem bele. Hozzáfűztem egy mosolygós megjegyzést viccesre fogva, de láthatta, hogy nem érdekel, nem kaptam rá a csalira.
És egyébként bevált.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!