Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szakítás » Hogyan maradjak erős, hogy ne...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan maradjak erős, hogy ne bizonytalanítson el szakításkor?

Figyelt kérdés

Közel 4 éves kapcsolatról van szó, az utolsó évben pokol lett minden. Kétszer már szakítottunk, egyszer ő adott nekem második esélyt, aztán én neki, de persze semmi nem változott. Az utóbbi időben pánikrohamaim vannak, és ha találkozunk folyamatosan érzem, hogy kezd jönni... nem bírom. Mindketten hibásak vagyunk, hogy így elromlott az egész, csak az a baj, mikor megpróbáljuk ezt megbeszélni, hogy ki min változtasson, mindig ott lyukadunk ki, hogy rám hárítja az egészet. Azt mondja, számíthatok rá, de ha elkezdek beszélni valamiről, ami nyomaszt, rögtön belém fojtja és terel. Iszonyú féltékenységi rohamai voltak tavaly ősszel és nyár óta azt hajtogatta, hogy én majd biztosan megcsalom. Télre összeroppantam teljesen, nem foglalkozott velem, csak csesztetett, hogy kezdjek már magammal valamit. Most is elkaptam egy fertőzést odalent, és az empátia szikráját nem láttam a szemében, csak azt látom, hogy idegesíti, és ki is jelenti, hogy márpedig ő már nagyon kanos, mikor múlik el. Elegem van. Tegnap eldöntöttem, hogy kész, vége, ma találkozom vele és végleg szakítok.

De rettentően félek a játszmáitól is, először sír, könyörög, majd fenyeget, aztán sajnáltatja magát, zaklat engem és a szüleimet is. Mi a fenét csináljak, hogy ne hasson meg? Szeretem mindezek ellenére, és kétlem, hogy valaha találok magamhoz ennyire hasonló embert, de egy percig sem akarom ezt tovább folytatni. Beledöglök.

Köszönöm a válaszokat előre is.

2019. aug. 6. 11:48
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Gondolj arra hogy a valodi kapcsolatban epülnek az emberek.

A rombolo roncsolo kapcsolatban ahol a felek nem boldogok es egyre lejjebb csusznak az minden csak nem valodi kapcsolat

Anno mikor szemét srac miatt sirtam es közben cuki rendes srac udvarolt nekem, meg is kerdeztem magamtol hogy mazochista lennék? Miert azutan kaparok aki àrt nekem, miert nem a jo utàn vagyok motivalt? Ez vmi önbecsülesi problemakra is visszavezethetö. Mint amikor gyerekkorban valakik a rossztanulokkal baratkoznak a deviansakhoz huznak, masok meg a ho tanulok "kegyeit"tarsasàgàt keresik. Önèrtékelesböl erednek ezek a dolgok hogy önmagad ugy hatarozod meg hogy te melyik részhez tartozol.

Nem lehet ösztönösen e szerint elni mert csak kàrod lesz belöle ujra es ujra kapni fogod a podonokat a sötet oldaltol. Tudatosan kell a JO oldalra àllni, önmagad ertekelni hogy te "kiralynö"vagy es neked jobb jàr. Es a kiralynö magàval vonzza a kedves udvarlokat, tenn akarnak erte a pasik mert eleve a kisugarzasa is olyan hogy neki nem kell alàzkodni könyörögni sirni ahhoz hogy szeressék, mert evidens ez a minimum.

A youtuben van egy ffi asszzem nöi kerdesek ferfi valaszok cimmel ahol egy ffi magyaràzza igy el a dolgokat

2019. aug. 10. 08:55
 12/19 anonim ***** válasza:
*jo tanulok
2019. aug. 10. 08:57
 13/19 anonim ***** válasza:

Ez a 11 es szuperul leirta.

Mi van veled azota?

Most vagyok hasonlo helyzetben, meg sosem szakitottunk.De manipulal allandoan, amit nem lehet mar elviselni.

2019. aug. 10. 13:29
 14/19 A kérdező kommentje:

#10 igen, ez ismerős. Legutóbb teljesen anyukám lelkére mászott, akkor még sajnos én sem láttam át annyira a helyzetet... Igen, hiányzik. Nagyon. Rohadtul. De egy nappal tovább sem bírnám elviselni magam mellett. Már nem.

#11 Nagyon elgondolkodtató, amit írtál. Valóban az egyén dönti el, mi az amit elvisel és milyen emberekkel veszi magát körül(és sajnos sokat számít a családi légkör, amiben felnő). Sokáig tartott, mire erre rájöttem, és sok rossz baráti/párkapcsolaton vagyok túl. De betelt a pohár, inkább megdöglenék egyedül, mint egy rossz kapcsolatban... Szabad akarok lenni. Meg akarom találni önmagam. És már látom, kik azok akik előre visznek; szerencsére vannak ilyenek is. :)

Apukámmal is elég rossz a kapcsolatom egyébként, ő is nagyon manipulatív, érzelmileg bántalmazó és elérhetetlen. Akkor kezdett igazán villogni a vészjelzőm, mikor a páromnál apukámmal azonos viselkedést kezdtem felfedezni...

#13 Sajnálom, hogy ilyen helyzetben vagy. Nem tudom, mióta vagytok együtt, de ha már felismerted a helyzetet, az az első nagy lépés. Nekem sokáig csak "gyanús" volt a dolog, kb 2,5-3 évbe telt, mire tudatosult bennem, mennyire függök tőle és mennyire nem egészséges a kapcsolatunk. Hülye voltam. De legalább nem költöztünk/házasodtunk össze, neadj' isten gyerek... ő is egy nagy gyerek. Az elején azt hittem, majd felnő, de rá kellett jönnöm, hogy sosem fog. És még ezután is baromi nehéz volt elengedni.

Lehet szerencsés vagyok, de a barátaim támogatnak. Azt tudom javasolni, hogy beszélj te is a barátaidnak/szüleidnek erről, vagy akár csak egyvalakinek, akivel jó a kapcsolatod, mondd el neki, hogyan manipulál, miket tesz veled, erősítsd magadban az emlékeket. Sajnos az ilyen emberek sokszor hajlamosak utólag szépíteni a dolgokat, úgy, hogy a végére te is elhiszed, hogy nem úgy történt ahogy emlékszel. És ezzel tesz teljesen függővé magától. Elhiszed, hogy te cseszted el.

Ja, és mivel még sosem szakítottatok: ültesd le, és beszélj vele komolyan. Úgy érzed, hogy a kapcsolatotok elindult a lejtőn, és szeretnéd ha ezen, meg azon változtatna, és te is szeretnéd tudni, van-e olyan, ami őt zavarja. Lehet, hogy vádaskodni fog. Ne vedd magadra. Add meg neki az esélyt, hogy változtasson. Ha pedig nem fog, TUDNI FOGOD, hogy sosem fog, hogy lépned kell. Ez fontos! Én elhittem, hogy változni fog, és ezért fogadtam vissza. Ha ezt előtte lejátsszuk, már fél éve nem lennénk együtt.

De ha nem szeretnéd megvárni, hogy változik-e, az is rendben van. JOGOD VAN kilépni a kapcsolatból. Bármelyik kapcsolatból. Bármikor. Nekem ez volt nagy küzdelem... Beismerni, hogy megtehetem. Hogy én vagyok az első, és túl fogja élni, ha elhagyom. Hogy az ő felelőssége, mit tesz, én nem vagyok érte felelős.

Valamilyen szinten mindenki magának vívja meg ezt a harcot, aki belekerül egy mérgező, manipulatív kapcsolatba. Nem akarok beléd beszélni semmit, sem megmondani a tutit, csak megosztottam a saját tapasztalataimat, hátha segítek vele kicsit. Mindenképp írj, akár priviben, hogy mi újság veled! Minden jót, és kitartást.

2019. aug. 11. 22:04
 15/19 A kérdező kommentje:

Ja, ment a tiltás egyébként. Körülbelül az ötödik platformon talál meg... biztos vagyok benne, hogy legalább egyszer a házunk előtt is megjelenik majd

Rettegek attól a pillanattól, de ha eddig kibírtam...

2019. aug. 11. 22:06
 16/19 anonim ***** válasza:

Talan jobb is, ha nem talalsz hasonlot. Van, ami mukodik egyutt, de ez nagyon rossz kombinacio.

Nem tudok tanacsot adni, csak azt, ami elpattant egyszer, azt mar nem lehet egybentartani. Erzelmi zsarolas, zaklatas csak nyomasgyakorlas, de nem a szeretet felebresztese.

En hasonlo helyzetben kihasznalom a pillanatot, mikor igazan felduhit valaki, felszivom magam, es azzal a lendulettel irok, mondok olyat, amit utolag sem banok.

Ez csak lehuz teged. Ha nem volna hibaja, ez akkor sem mukodne.

En a szakitas utan olvasatlanul torlenem az uzeneteit. Mert kulonben nem tudnad megallni, hogy akar pozitivan, akar negativan ne reagalj.

2020. febr. 28. 20:33
 17/19 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ, igazából véletlenül emeltem ki.:D tavaly augusztusban szakítottunk, nem sokkal később elküldtem a fenébe és tiltottam mindenhol, azóta nem keresett szerencsére. És lett egy nagyon, nagyon kedves párom, akitől mindent megkapok. :)

Felpontoztalak, mert egyébként hasznosak a tanácsaid!

2020. febr. 28. 20:55
 18/19 anonim ***** válasza:
Végül akkor jól alakult szerencsére, minden jót kívánok 😀 most akartam írni mikor megláttam h régi a kérdés xd
2020. febr. 28. 20:57
 19/19 anonim ***** válasza:
A baratodat nem Vinczenek hívtak ?
2022. jan. 6. 22:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!