Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szorongásos lányhoz hogy lehet közeledni?
Megismertem egy lányt, aki talán a legjobb ember, akivel valaha találkoztam. Viszont nagyon szorong, elnyomja magában a rossz érzéseket és mindenkinek segíteni próbál. Kötelességének érzi, hogy másoknak segítsen, olyan dolgokat is megcsinál, amit nem szeret.
Nagyon szeretem, de szinte lehetetlen úgy igazán közel kerülni hozzá, már az is csoda, h egyáltalán beszélt nekem a szorongásról. Én próbáltam kimozdítani ebből, hogy keményen szembesítettem azzal, h nem kéne elnyomni magában a dolgokat. De minél inkább próbáltam neki segíteni, annál inkább elmart magától. Ezért vissza is vettem, mert nem akarok ráerőltetni semmit. Látom, h vonzódik hozzám, de képtelenség kiigazodni rajta. Hol kedves,hol bunkózik. Nem direkt csinálja, hanem ilyen hangulatingadozásai lehetnek. Jól nézek ki, sok lánynak bejövök, de engem csak ő érdekel, ezt viszont valószínűleg senki sem hinné el rólam. Bennem nem könnyen bíznak meg az emberek, ő meg aztán pláne nehezen enged közel magához bárkit is.
Én is szorongós lány vagyok.
Mivel nem ismerem, ezért magamra alapozok.
Tudom, hogy szorongok, és tudom hogy rossz dolog. Dolgozom rajta. Nem szeretem, ha mások (pláne keményen) szembesítenek ezzel.
Inkább türelmesen közelíts hozzá. Támogasd bármiben, de ne kösd az orrára. (például ha szeretné, hogy mellette állj amikor pl. vásárol valamit, akkor szó nélkül tedd meg. Vagy ha bármi hasonló szorongós "bogara" van)
Nyílj meg te is neki.
Szóval. Még csak ismerkedési fázisban sem vagytok úgymond, tehát nincs kimondva, hogy randizgattok, de te máris keményen szembesítetted a szorongásával, meg hogy nem kéne elnyomnia magában dolgokat. Valószínűleg ezt ő is tudja (még ha nem is vallja be), de ez tényleg nem segít ilyenkor. Ha esetleg együtt lennétek már egy ideje, akkor érthető lenne, hogy felhozd ezt a témát - ha téged zavar -, de így, hogy alig ismered, ne akard megváltoztatni. Én is szorongós vagyok, és engem megijesztene, ha valaki így ajtóstól rontana a házba. Türelem :) Ne próbáld megoldani a gondjait, vagy megmagyarázni neki, hogy hogyan gondolkozzon meg hogyan ne gondolkozzom. Ne próbálj neki segíteni, mert még a végén azt fogja érezni, tényleg csak segíteni akarsz neki, mert sajnálod. Légy türelmes, és ha kialakul végül köztetek valami, akkor a szereteted meg te magad jó hatással lehetsz rá, anélkül, hogy szembesítgetni kelljen dolgokkal.
Elhívtad már randira?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!