Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Randizás » Miért tartják öregnek a mai...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért tartják öregnek a mai 30+ éveseket?

Figyelt kérdés

A kérdést annak apropróján írom, hogy mennyi korkülönbségről szóló kérdést írnak ki az emberek/legfőképp huszonéves lányok.

Általánosan elmondható, hogy a 10+ év korkülönbségre sokan nem tudnak nem rossz szemmel nézni, mondván, hogy valami baj van az idősebb féllel (rendszerint a pasival). De az emberek nem veszik azt figyelembe, hogy mennyit változik a világ (+ kezdjük ott, hogy a múlt században még teljesen normálisnak is számított akár 15 évvel idősebb emberhez is hozzámenni. Tudom, az megint más világ volt, csak megemlítettem).

Nekem pl. 2 unokatesóm 36-37 évesek. Ránézésre meg nem mondaná róluk senki, hogy nem 30-ak. Az egyiknek 24 éves a barátnője és semmi gond nincs vele (nem néz ki rosszul, van karrierje, háza, jól keres). A lány se kompromisszumból van vele, hogy "én megfiatalítalak, te meg pénzelsz" stb.

Az ilyenre mondják az emberek, hogy generációs különbség van 2 ember közt. De ez miben nyílvánul meg? Max nem ugyanazon a mesén nőttek fel kiskorukban, de ma meg kb. ugyanott tartanak.

Egy darabig 33 évessel találkozgattam (én 21 voltam). Ő jobban toppon volt a "mai trendekben" mint én...

Szóval én nem értem egyrészről a kérdezőket, akik olyanokat írnak ki, hogy "sok-e x év korkülönbség" (ergó ők soknak hiszik és megerősítést várnak arra, hogy nem az), meg a válaszadókat sem, akik szerint a 30 éves generáció már öreg (nőt-férfit beleértve) Szerintem inkább ott kezdődik az élet (esetleg 25-26 évesen, de nem 4 évig tart!), nem pedig 20 évesen, amikor csóró egyetemistaként (a tisztánlátás kedvéért: alapjáraton minden egyetemista csóró, és semmi bajom nincs velük, és nem is azt akarom ezzel mondani, hogy a 30-asoknak a pénz a legfőbb erényük, még mielőtt bárki kiforgatná a szavaimat) az összespórolt pénzünkből koleszban éldegélünk (na persze annak is megvan a feelingje, de nem ott kezdődik az élet :D)

2018. dec. 18. 09:39
 1/8 anonim ***** válasza:
27%

18-25 között jogilag már felnőtt vagy, de nem véletlenül létezik ez a nem hivatalos "fiatal felnőtt" kategória, mert abban a korban még sokan családi támogatásra is támaszkodnak, tanulnak, vagy még nincs olyan nagy önálló keresetük, nem indultak el az életben igazán. 30 felett viszont már volt tíz éved letenni valamit az asztalra, olyankor jobban látszik merre tartasz az életben. Élvezem én a mostani életem is, de simán várom már azt is, hogy 5 vagy 10 évvel idősebb legyek majd, mert a nagy részéve egyet tudok érteni annak, amit mondasz.

24/F

2018. dec. 18. 10:13
 2/8 anonim ***** válasza:
12%

Én a falnak megyek, ha leöregezik a párom... Eddig csak idősebb férfival voltam. Akiknek benőtt a feje lágya...

A párom 32 éves. Kicsit már őszülő, de imádom. Én 23 vagyok. Kiegészítjük egymást. :)

2018. dec. 18. 11:20
 3/8 anonim ***** válasza:
69%

Nem nézem rossz szemmel azt aki mondjuk 10 vagy több évvel idosebb párt választ magának. Tény én nem szeretnek ennyivel idosebb part mert ők már túl komolyak hozzam el akarnak kötelezően stb . Én meg nem vagyok erre

Velem egy idős párt szeretnek vagy 1-2 évvel lehet fiatalabb vagy idosebb

Szeretnek bulizni , fesztiválokra járni stb egy 30+ férfi már nem akar

Velem egy idős férfiakkal sokkal jobban megértem magam mint egy olyan férfival aki többet élt már meg többet tapasztal magasabb az EQ szintje

Én meg önmagam keresem az utam az élet célom. Sok mindenben kell meg fejlődnom , rengeteg hibám van. Számomra az ideális a velem egy idős pár

N24

2018. dec. 18. 11:33
 4/8 anonim ***** válasza:
* köteleződni
2018. dec. 18. 11:33
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Nem tartom öregnek a 30+ éveseket, de egyszerűen nem vonzódom hozzájuk akkor sem, ha objektíven látom, hogy valaki jól néz ki. Ráadásul én még tanulok, egy teljesen más időszakomban vagyok, mint egy 37 éves férfi, aki már összeköltözést, házasságot, gyereket szeretne. Én ezeket még nem akarom.

23/N

2018. dec. 18. 11:58
 6/8 Rockarc ***** válasza:

Hat 40+-os ferfikent el tudom mondani, milyen voltam 20 evesen, milyen 30 evesen, es milyen most. 3 kulonbozo ember. Persze a fobb dolgok megmaradtak, de visszanezve a korabbi onmagamra eg es fold. Pedig rolam sem sokan mondanak meg, hogy 40 felett vagyok. A eletkor nem szamit, de az igen, hogy ki milyen szinten tart erettsegben. Mondjuk ugy, hogy relativ eletkor, ugyis divat mostanaban mindent elrelativizalni. A 10+ ev baromira sok, ket igen szelsoseges ember tud csak ott passzolni egymashoz.

Par ev belefer, fiatalon en is a 2-3 evvel idosebb csajokra buktam, egyszeruen a korosztalyomban levo lanyok eretlenek voltak, valahogy mindig gyorsan veget ert es tovabbleptem. Igy hirtelen nem is emlekszem, hogy egy nalam fiatalabb lannyal a tobb honapot megertuk volna egymas mellett. Szoval en sem a szemelyit nezem meg talalkozaskor, de a 10+ evet sokallom. Nem veletlen ez a sok bizonytalan kerdes, mar a feltevesbol latszik, hogy az sem lesz egy faklyasmenet. Csak a szokvanyos problemak helyett mas problemak jonnak majd elo.

42F

2018. dec. 18. 13:43
 7/8 anonim ***** válasza:
0%

Nem mindenkinek, de az átlagnak bizony 30-on túl már az energiaszintje se olyan, mint 20 évesen. Nem bírod a piálást, bulizást úgy. Elvileg már 10-12 évnyi bulizás amúgy is mögötted van, és azért az is unalmassá tud válni.

20-as évek második fele általában a karrierről kezd el szólni, de az is könnyen sivár lehet további célok nélkül - pld. összeköltözés, háziállat, esküvő, gyerek.... Ez meg ugye már a "megállapodás" jele, innen kettőt pislantasz és már nagyok a gyerekek, te meg 45-50 vagy.

Vannak akik még aktívak, buliznak (nők-férfiak egyaránt), de az átlagnak ez már egy csendesebb időszak.

A 18 éveseknek meg, akik most kezdenek el élni, persze hogy egy duplaannyi korú öreg lesz.

2018. dec. 18. 13:43
 8/8 anonim ***** válasza:
58%

Az ismerőseim között 50-60+ éves párok is vannak.

Mivel már nagyok a gyerekeik, unoka még nincs, viszonyt anyagaik megteremtve, így többet buliznak mint fiatalon, gőzerővel.Hozzáteszem, sportolnak, virgonckodnak. Ne legyen már sztereotípia a fotelbe süppedő 30 éves.

2018. dec. 18. 13:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!