Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Van egy lány aki nagyon tetszik nekem de van egy barátnője aki mimdig vele van de ő nekem nem az esetem. Hogyan tudnék odamenni hozzájuk úgy hogyha csak az egyiknek udvarolok a másik ne sértődjön meg?
Ha megsértődik, az nem a te dolgod.
Ha nem tetszik, akkor értelemszerű, hogy nem udvarolsz neki.
Mivel a helyzet kettős, mindkét tényezőt célszerű figyelembe venni. Olyan értelemben kettős, hogy társaságban is vagy (hárman töltitek együtt az időt), és egyúttal udvarolni is akarsz az egyiknek.
Ahhoz, hogy ne legyen sértődés, a társas együttlét érzelmi vonatkozásait is javaslom figyelembe venned: lehetőleg egy szintig mindenki figyeljen oda mindenkire. Társaságban (főleg kisebb társaságban) nem esik jól adott személynek, ha sokkal kevesebb figyelem éri őt.
Tehát nagyjából meg kell osztani a figyelmet, pl szemkontaktus, beszélgetés (mindenki nagyjából egyformán szóhoz jusson, mindenkit érdeklő téma legyen stb).
Mindeközben célod csak az egyiknek udvarolni. Ez is kivitelezhető, csak közben "barátilag" (mint társasági élet) a másikat ne sértsd meg.
Ellenben maga az udvarlás ha csak egyiküknek szól, nem vélem sértőnek. Sőt, jobb, ha egyértelmű jeleket adsz, hogy mint nő csak konkrétan az egyik érdekel téged. De az már sértő volna, ha úgy volnátok együtt hárman, hogy közbe le se sz... azt, akit ne ma nőiessége vonz. Ugyanis a társasági együttléthez hozzá tartozik az is , amit fentebb írtam: mindenki figyel mindenkire, mindenkit érdeklő beszédtéma legyen alapjában stb.
Más kérdés, ha annak ellenére, hogy mindenkire figyelsz (jó esetben nemcsak te, de a másik két nő is), az egyikük lelép, pl mert őt zavarja, hogy neki nem udvarolnak. Ez esetben semmit rosszat nem tettél, ah ő le akar lépni, hát így döntött. Emögött állhat (indokolatlan) sértődése is annak a nőnek, aki lelép, de ez nem biztos, mert az is lehet, hogy felismerte a szitut, és segíteni akar nektek a távozásával, hogy összejöhessetek.
De hogy utóbbi két eset közül melyik áll fenn, téged nem kell, hogy érintsen, amennyiben mindkettejükre odafigyeltél. Még akkor is korrekt voltál, ha csak egyiküknek udvaroltál közben.
A második válaszoló egy nagyon alapos és hasznos választ adott. Ha én lennék a fölösleges lány a reakcióimat a barátnőméhez igazítanám: ha látnám rajta, hogy bejössz neki akkor gyakrabban mennék ki a mosdóba, eszembe jutna, hogy telefonálnom kell, hogy hagyjak nektek pár percet kettesben, talán még le is lépnék.
Én nagyra értékelném és úgymond "pártfogásomba" venném azt a fiút, aki illedelmesen, barátilag bánik velem. Ha viszont nem lehet eldönteni most ki is a célpontja az nagyon gáz. Eszedbe ne jusson kétfelé udvarolni. :D Akibe szorult egy kis érzékenység az érteni fogja a jeleket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!