Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha ismerkedek valakivel, bunkóság AIDS tesztet kérni mielőtt belemennék óvszer nélküli együttlétbe? (Én a férfi vagyok)
Mert könnyen lehet neki úgy hogy nem tudja magáról, illetve mert nem gyógyítható csak kezelhető.
De azoknak is igaza van akik a hepa C-t vagy HPV-t mondták...
AIDS tesztet nem tudsz kérni és nincs is rá szükséged, mert egy AIDS-es beteg egy végstádiumban lévő HIV fertőzött, akibe csak hálni jár a lélek. A HIV az, amit el lehet kapni.
Szerintem nem bunkóság és nem is veszi ki magát rosszul, ilyeneket meg kell tudnotok beszélni amúgy is. Ha csak egyszer is lefeküdt védekezés nélkül valakivel, aki beteg volt, akkor azt neked is továbbadja. És nem számít a "tisztaság" meg az "igényesség", a fertőzések nem válogatnak.
Amúgy éppen a szexmunkások, a szerhasználók és a melegek azok, akik rendszeresen járnak szűrésre és jobban tisztában vannak a státuszukkal.
Szerintem itt már nem is az a kérdés, hogy jó ötlet-e ezt kérni valakitől, hanem az, hogy miért pont a HÍV a lényeg egyedül.
Azt sem tudják magukról sokan, ha Hepatitisesek, vagy Szifiliszesek. Ezeket sem lehet gyógyítani, csak szinten tartani, sőt a Hepatitissel még nehezebb is együtt élni szerintem.
Pont ezt nem értem a Kérdezőben, hogy az oké, hogy aggódik a HÍV miatt, de annyi minden más van, ami ugyanúgy megkeseríti az életét. Sőt a HÍV fertőzöttek, ha idejében felismerik, akkor a gyógyszerekkel, megfelelő higiéniákkal szinten tarthatók és az AIDS még ki sem alakul, sőt nem is fertőz. Hepatitist meg ha elkapod, akkor előbb-utóbb májátültetés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!