Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Lányok, ti belemennétek egy olyan randiba, ahol nem szóltok egy szót sem?
Az a baj h akkor kapásból kilőve minden program. Télen mit csinálsz beszéd nélkül?
Nézitek egymást a padon ülve 2 órán át?
Nem győztél meg. Engem a randin nem a másik kreativitása érdekel, mert nem abba szeretek bele. Az egy esetleges velejárója az embernek, de abból még nem tudom meg, hogy milyen maga az ember. Abból, hogy mutogat és bohóckodik lehet, hogy nevetgélek rajta, de nem fogom megtudni a belső értékeit. Márpedig én nem egy udvari bolondot akarok magam mellé (persze nem hátrány a humorérzék), hanem egy társat, amit viszont a verbális megnyilvánulásaiból tudok megállapítani, hogy alkalmas-e rá. Egy ilyen randi alkalmával honnan tudom meg, hogy mennyre intelligens, mennyire figyel a másikra, mik az értékrendjei, meghalhatja-e a mondandómat vagy csak magára figyel stb... Számomra ezek az "apróságok" egy ideális kapcsolat alappillérei, nem pedig a kreativitás és humor. De figyelj, lehet, hogy fogsz olyat találni, akinek bejön ez a fajta randi, sok sikert kívánok, de én inkább maradnék az oldschool randiformáknál. :)
(4-es voltam)
Ennek semmi értelme.
Az első randi azt szolgálja, hogy eldöntsem, akarok-e tovább ismerkedni. Ha nem tudok meg semmit a másikról, akkor hogyan dönthetek?
Nem véletlenül lett kitalálva a beszéd, a kommunikáció egyik leghatékonyabb módja.
Egyébként annyira előtérbe hoztad a metakommunikációt, el kell mondanom hogy minden, MINDEN ember nézi a nem-verbális jeleket is, csak lehet nem tudatosan hanem tudat alatt. Tehát az ígyis-úgyis részt fog venni a megítélésben. De beszélgetésnél figyelheted a másik hangszínét, a fogalmazási módját, miről beszél sokat, miről keveset, ami szintén sokat elárul.
Szóval ne számts sikerre ezzel a megközelítéssel. Nem egyedi, inkább zavaró.
Ha úgy érzed, elbénázod az első randikat mert nem jó a "beszélőkéd" inkább azon dolgozz, ne némarandikat szervezz.
Ha valakivel ülsz egy padon és nézel ki a fejedből, ott semmi metakommunikáció nem történik. Zavar és unalom.
A metakommunikáció pont arra van, hogy "eláruljon" téged. Ha beszélünk az akciófilmekről, és kicsit fintorogni látsz, ha a családomról kérdezek, ki iránt hogy érzek... ha nem beszélek, a metakommunikáció nem tud mit megerősíteni vagy cáfolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!