Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Feminista lányok, hölgyek! Mi a véleményetek erről?
Lolly, ezek szerint nem fejeztem ki magamat érthetően.
Nem írtam sehol, hogy át kellene vennünk a teljes kultúrát, sőt, konkrétan ebben az ügyben nem is foglaltam állást, az írásom lényege az volt, hogy mivel más kultúrákban máshogy viselkednek az emberek, nem lehet azt mondani, hogy a szégyenlősség egy veleszületett emberi tulajdonság, ezért írtam, hogy ez társadalmi, szocializációs hatás eredménye. Azt írtam még, hogy ezt akarja kifejezni a tüntetés is.
Bár én is azon a véleményen vagyok, hogy a meztelen felsőtest nem kellene, hogy szégyen legyen, sőt, nem is kellene, hogy bárkit zavarjon, olyan mondatok, mint "a nyomorék csecsemőt éhen halasztjuk, nem mosunk evés előtt kezet, a szülők döntik el ki kihez megy férjhez" tartalmában sem hangoztak el tőlem, még csak utalás formájában sem. Kultúrával kapcsolatban sem tudom, hogy miből gondolod, hogy "a magunkét meg lenézzük", erre sem tettem utalást. Annak ellenére, hogy nem mindennel értek egyet, nem hülyéztem le senkit, aki más véleményen lenne.
"Egy nép kultúrája maga is egy élőlényként fogható fel, vagy egy ökoszisztémaként, ahol minden elem illik a másikhoz." - Én is úgy gondolom, hogy ez így van. Ha elolvasod a feministák véleményét, nem is csak annyi a céljuk, hogy meztelen felsőtesttel lehessen sétálni a városban bírság nélkül, valójában sokkal mélyebb, a társadalmi nézetet alapvetően meghatározó elképzeléseik is vannak, melynek a meztelen tüntetés csak egy kis részlete.
Egyébként attól, hogy a kultúra egységesen működik, részeiben még megváltoztatható, hisz az amerikai kultúra része volt a rabszolgatartás is, mely mára eredeti formáját tekintve megszűnt.
Torfin Asger!
"Eleve feministának lenni indokolatlan. Mert nemtől függetlenül illet meg mindenkit alapból, hogy ne diszkriminálják." - Az tévedés, hogy a feministák kizárólag a nők ügyeivel foglalkoznának, a szexizmust minden oldalról elítélik. A nők diszkriminációja azért gyakoribb téma, mert gyakrabban is esik meg, mint az, hogy férfit diszkriminálnak.
Ugyanúgy, ahogyan a rasszizmust ellenzők is elítélik a rasszizmus minden formáját.
Torfin, alapvetően a feminizmus nem különítene nemekre, pont az egyenlőtlenségek feloldása a célja. Sajnos azonban léteznek olyan - magukat feministának valló, de valójában nem feminista - csoportok, melyek tényleg a férfiakat sértenék.
Magát antirasszistának nevező csoportokban is van olyan, amely az eredeti célját elhagyva egy bizonyos csoport ellen irányul, viszont ők nem antirasszisták valójában.
Egyébként a férfigyűlölő feministák sokkal ritkábbak, mint a valódiak, csak sajnos egy-egy szélsőséges felszólalásuk nagyobb visszhangot kap, mint az értelmes párbeszédek.
Kérdező, a példádra a lány reakciója az egyéniségétől függ. Én speciel nem tartom ördögtől való dolognak más kinézetének a dícséretét, azonban úgy is veheti, hogy a belső értékeit nem veszed figyelembe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!