Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Feminista lányok, hölgyek! Mi a véleményetek erről?
"Például mikor tüntettek az ellen, hogy a férfiak a nők után szólogassanak. Mindezt azzal szerették volna elérni, hogy egyszál csöcsben flangáltak csapatostól..."
Lehet, hogy a feminista mozgalomnak rossz a kommunikációja, de valójában van ráció a leírtakban. Zavaró lehet, ha minden nap beszólnak valami "de jó a segged", vagy "ne a cigit szívjad, adok helyette mást", és a társadalom gyakran a felelősséget a nőkre hárítja, mert pl. lazán öltözködnek. Sőt, gyakran még a nemi erőszak esetén is a nőt vonják felelősségre, a rendőrségi kisvideók alapján a hivatalos vélemény is az, hogy ha megerőszakolnak akkor "tehetsz róla, tehetsz ellene".
A tüntetés ilyen szempontból pont ezt fejezi ki, akármilyen öltözetben is sétál egy nő, ne érje ilyen jellegű atrocitás.
Kérdező:
"Amikor pedig haverom mosolyogva mondta neki, hogy majd elmegy megnézni a tüntetésen, akkor meg a csaj felháborodva elküldte."
Nyilván pont ezért, mert elege van a szexista beszólogatásokból. Ha bókolsz neki, az megint más helyzet.
"jah meg ilyen feminista hegymászáson, ahol megmászták a legmagasabb hegyet, de csak nők, férfiak nélkül."
Ennek azzal a részével nem értek egyet, hogy férfiak nélkül... Elvileg egy ilyen megmozdulásnak az a célja, hogy megmutassák, hogy pl. a nők is képesek ilyen extrém, "férfias" sportok űzésére, bár szerintem sokkal célravezetőbb olyat szervezni, ahol nők a férfiakkal EGYÜTT másznak hegyet.
Feminista vagyok és nem utálom a férfiakat. Nem is értem a kettő közti összefüggést.
Azt nem szeretem, ha megbámulnak. Nem szeretem, ha valaki szexista. Akkor sem, ha férfiakat minősít.
Hűha kérdező, te aztán jól belenyúltál! :D A tízes válaszodig élt bennem a remény, hogy normális lány, de ez a cickós tüntetés nagyon húzós. Nem az a lényeg itt, hogy feminista vagy trappista, hanem hogy épeszű ember nem mászkál fedetlen keblekkel az utcán SEMMIÉRT. Se a nők jogaiért, se az állatok jogaiért, se a homeopátia betiltásáért, se a kórházak korszerűsítéséért. Ez a lány hibbant.
Oké, hogy ő kedves, de az elvtársnői is azok? Tudod, aki korpa közé keveredik megeszik a disznók. Egy idő után teledumálják a fejét, hogy te is "olyan" vagy és ami jól indult az is tönkre fog menni.
Ez a szintű mozgalmi lét olyan, mintha egy szekta lenne. Egy Jehovás lány is lehet normális, de a szülei, a gyülekezete és a prédikátora gondoskodnak róla, hogy válaszút elé kerüljön és vagy megpróbál megtéríteni (rejtett módszerekkel vagy erőszakosan) vagy elhagy. A feminizmus az csak a zászló neve, a baj az, hogy ő egyáltalán beállt egy zászló alá közkatonának. Akárhova máshova állt volna be akkor is ugyanilyen botrányosan viselkedne.
Igen, ha egy feministának nincs párkapcsolata, az azért van, mert utálja a férfiakat :DD g-ci, NEM SZÓL MINDEN RÓLATOK :DDD
Én is feminista vagyok, és vannak/voltak párkapcsolataim :D
Nyilván örülünk, ha tetszünk a férfiaknak, amennyiben az a pasi foglalkoztat minket. engem pl hidegen hagy, ha egy ismerősnek vagy vadidegennek bejövök-e vagy nem.
Az a lényege a pucér felsőtestes tüntetéseknek, hogy deszexualizálják (van ilyen magyarul, desexualize?) a női melleket.
Pl. ha néztek dokumentumfilmeket ilyen törzsi népekről, ott a nők fedetlenül vannak, a férfiak mégsem állják körbe őket, és nézik, hanem elvannak, nekik természetes.
Nálunk a férfiak mászkálhatnak csupasz felsőtesttel, és ha nem lenne ennyire szexuális töltöttsége a melleknek, a nők is megtehetnék.
Még amin meglátszik az egész, hogy senki nem szól egy szót sem, ha valaki mélyen dekoltált vagy feszes ruhát hord, amiben feltűnő a melle, viszont ha a babáját szoptatja, hirtelen mindenkinek baja lesz vele, pedig a baba többet takar belőle, mint a falatnyi felsők. De ahogy Sunshinedoll is mondta, a szoptatásban már benne van az, hogy nem a pasikról/nak szól, ezért sértő, hogy arra használják, amire van, és amitől a pasinak nem lesznek szexuális gondolatai.
"Azért ismerjük el, hogy a nők többsége (úgy 95%-a) akkor sem szaladgálna félmeztelen, ha ennek semmi következménye nem lenne. Egyszerűen túl szégyellősek ahhoz."
Ahogyan korábban írták, ez más kultúrákban meg teljesen természetes dolog, tehát az, hogy valaki mihez szégyellős, és mihez nem, leginkább társadalmi és szocializációs kérdés. A félmeztelen tüntetés is erre hívja fel a figyelmet: ne legyél szégyellős, ne hagyd, hogy ezt neveljék beléd!
Kérdező, szerintem abszolút semmit nem veszíthetsz, ha a lányt konkrétan a feminizmusról kérdezed, egyrészt látja, hogy érdeklődő vagy egy számára fontos téma irányába, másrészt - feltehetőleg - szívesen beszél erről.
#19 Jaj már megint ez a hasra esés a természeti népek előtt. Akkor vegyük át tőlük azt is, hogy a nyomorék csecsemőt éhen halasztjuk, nem mosunk evés előtt kezet, a szülők döntik el ki kihez megy férjhez, és fúrjunk fertőtlenítés nélkül állatcsontokat a lágy porcainkba stb. Ja hogy az már nem kéne, csak a meztelenkedés, mert az olyan free...
Mérhetetlen tiszteletlenségnek tartom mind magunk, mind más népek felé, amikor a más kultúrákból ötletszerűen kiragadunk néhány szokást, amit üdvösnek állítunk be, a magunkét meg lenézzük. Semmilyen szokás nem létezik önmagában, hanem több másik szokással kölcsönhatásban alkotnak egy rendszert. Egy nép kultúrája maga is egy élőlényként fogható fel, vagy egy ökoszisztémaként, ahol minden elem illik a másikhoz. Ezeket a szokásokat összekutyulni pontosan olyan, mint Ausztráliába macskát vinni - nem oda való és az ott élő őshonos állatok látják kárát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!