Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Lányok, nők! Mit szólnátok, ha valaki úgy szólítana le titeket, hogy Kisasszony?
A kérdés elméleti, érdekelne, kinek mi lenne a reakciója. :)
Kor is jöhet, köcce.
Pofán b_sznám. Nem nagyon tudok elképzelni olyan szitut, ahol ez ne gúnyolódás lenne..
21/L
Nekem nagyon nem jönne be. Ma már alig van használatban ez a megszólítás, színpadias.
Persze, ha jól néz ki, elfogadom. :DD
Badummtsss
Párkapcsolati témában tetted fel a kérdést, ehhez mérten: baromi mesterkélten hangzana, nem tetszene. Nagyon mű, ha csak azért beszél így, mert azt hiszi, így könnyebb becsajozni.
Ha általánosságban szólna a kérdés, hogy valaki így szólít meg, akkor nem lenne vele problémám, nyilván utána magázódna a folytatásban is, kedves és udvarias. (Olyanokra gondolva pl. minthogy útbaigazítást kér vagy hasonló.) Bár még így is régies. :)
Szóval alapvetően tetszene, de csajozási célzattal nagyon erőltetett.
Attól függ, hogy hol, milyen szituációban.
Egyébként a "hölgyem" szimpatikusabb, mert egy idegen nem tudhatja egy másik személyről, hogy egyedülálló-e vagy sem.
Meglepő válaszok vannak itt. Engem vagy Hölgyemnek vagy Kisasszonynak szólítanak meg, pl mikor elhagyom (szokás szerint sajnos) valamilyen cuccomat. Mikor előre engednek az ajtót, akkor is így szokták mondani, "Tessék/Menjen csak Kisasszony".
Szóval én nem néznék furán, nekem valahogy a mindennapi életben gyakran előfordul.
23/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!