Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Diplomás/értelmiség szép lányok! Egy hivatásos katona vagy egy mérnökinformatikus (esetleg gazdaságinformatikus) pasi vonzóbb számotokra?
"A programozók termelik a GDP-t,a kormány meg elkölti.. na, szerinted hova jobb tartozni?"
Elkölti a kormány, igen, csak nem az emberekre... Nem tudom, melyik kormányszervnél dolgozol, de azért az talán általános szokott lenni, hogy az állami alkalmazottak éppenséggel nincsenek túlfizetve. Míg a programozók, most nem azért, de az egyik legjobban fizetett szakma, nem csak itthon, globálisan is. Plusz az országot azok viszik előre, akik termelik a GDP-t, hiszen az ő pénzükből lesz adó, amit a politikusaink el tudnak lopni vagy jobb helyeken az állami szervekbe forgatni, fejleszteni. Nem tudom, én ezerszer inkább tartozom ebbe a rétegbe, akinek a munkája mondhatni független az államtól és politikától és mindig nyugodtan alszom, mint attól, akit lehet, hogy alkalomadtán megfizetnek, de a sorsa jelentős mértékben függ az aktuális kormány nézeteitől.
Hát még nincs diplomám, de szogirúan arra hajtok, de nekem, a válaszolók ellentétével a katona jön be nagyon!! Egyáltalán nem hülyék, ahogy állítják! Csomó mindent kell ismerniük: fegyver kezelés, hadi tecnikai ismeretek stb stb. szóval okos fickók, és férfiasak! akárcsak a mérnönkök/informatikusok!
Jó nekema személysiségem mindkettőhöz "passzol" (gépen szeretek ügyködni, de katonának is elmennék ha nem lennék egy szende mimóza) .
Speciel egyedül vagyok, de legjobban egy katonának örülnék (szerelemben), mert ők legalább tényleg férfiak: nem pálcikák, csont és bőr ecsethajú ficsúrok, akik cső gatyát hordanak hímnemű létükre. brr. meg igen, van fizikumuk stb stb :D
persze kinek a pap, kinek a papné :)
Én még egyetemista vagyok, de nekem egyik szakma sem mond semmit, katonával nem lennék, mert értelmetlen öldöklésnek tartok minden háborút és nem szeretném végigaggódni az életemet miatta, mérnökinformatikus - komoly szakma lehet, de tényleg egyből a sztereotip "kocka" csávó ugrik be :D
Engem az orvosok mozgatnak meg nagyon. Talán azért, mert én is az akartam lenni, de a nyelvek iránti tehetségem más irányba sodort. Viszont, a csodálatom így csak nagyobb lett feléjük :)
"Csomó mindent kell ismerniük: fegyver kezelés, hadi tecnikai ismeretek stb stb. szóval okos fickók, és férfiasak!"
van exkatona kollégám. ő meséli mindig, hogy gyakorlatilag borzasztó emberhiány van, így aztán a felvételi követelmények nem túl magasak az agyi képességeket tekintve. Aki egy kicsit is okosabb, az gyorsan lelép, mert a fizetés a béka feneke alatt, így pedig kétféle ember marad a hadseregnél: az egyik, aki fanatikus katona, és szerelemből csinálja, a másik pedig aki nem kell máshova.
Szóval azért a katona mint szakma nem feltétlen összetettebb, mint bármelyik másik kétkezi szakma, nem véletlen, hogy egy sima közlegénynek még érettségi sem kell, ha nem tiszt, akkor bárki megfelel neki, aki íni-olvasni tud
"mert ők legalább tényleg férfiak: nem pálcikák, csont és bőr ecsethajú ficsúrok, akik cső gatyát hordanak hímnemű létükre"
ui: na ebben viszont igazad van, hogy nem túl férfias.
Mármint, ahhoz nem kell katonának lenni, hogy az ember ne ecsethajzatka legyen, de manapság ez elég divatos.
Fel nem foghatom, hogy miért, de gondolom a nőknél mégis jól mennek, mert máskülönben nem csinálnák, de a múltkor a buszon egy ilyen fiatal srácra hátulról konkrétan azt hittem, hogy nő, lehetett vagy 50 kiló a 175 centijéhez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!