Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Fiuk, miért mondjátok/írjátok mindenhol hogy eltűntek a nagybetűs NŐK? Egyáltalán mit értetek az alatt, hogy igazi, nőies NŐ?
Persze,ha velem született tehetségem van a tanuláshoz,főleg nyelvek terén(3 nyelven beszélek folyékonyan és egy 4.-et tanulok),kitűnőre érettségiztem,holott keveset készültem,akkor ezt az adottságot tékozoljam el arra,hogy főzzek,mossak,takarítsak,és egy férfitól függjek anyagilag?Mikor ennél sokkal nagyobb vágyaim vannak az életben,orvos szeretnék lenni,hogy embereket gyógyíthassak,utazni szeretnék,bejárni a világot stb,és 30 körül családot.Élünk vagy 80 évet,bőven ráérek.Nem fogom egy férfira bízni a boldogulásomat,mikor bennem is megvan a képesség rá,és én legalább nem fogom átverni/megcsalni magam.
Csak azokat a férfiakat zavarja,hogy a nőknek is lehet más vágya a háziasszonykodáson kívül,akiknek kisebbségi komplexusuk van és fáj nekik,hogy vannak nők,akik okosabbak náluk,mert otthon akarják kiélni a hatalommániájukat,ami máshol nem megy nekik.
Az értelmes férfiakat nem zavarja,ha a nőnek is vannak álmai,sőt,még támogatják is egymást ezek megvalósításában.Erről kéne szólnia egy párkapcsolatnak,szerintem:)
20L
Kedves utolsó, teljes mértékben egyetértek veled!!!
Én is hasonló beállítottságú vagyok, vannak céljaim, hosszabb távra is, amiket szeretnék megvalósítani, én is beszélek 3 nyelven, gazdasági-pénzügyi vonalon tanulok, és ezt is szeretném folytatni, bár sok minden másban is kibontakoztatom magamat sikerrel. 21 éves vagyok, és élvezem az életet, mindent megteszek magamért, és azért hogy sikeres lehessek az életben, és azért hogy elmondhassam pár év múlva, hogy igen, lettem valaki.
Nekem se szimpatikus amikor a fiú ismerőseim azzal a maszlaggal jönnek, hogy egy nőnek igen is háziasnak kell lennie, és nem kell karriert építenie, hanem maradjon csak otthon, addig pénzelik és eltartják őt, a nőnek meg csak annyi a teendője, hogy főzzön, mosson takarítson, meg majd gyereket neveljen, meg lesse az ura minden kívánságát..... na ilyenkor szoktam jól beszólni nekik. Én is házias vagyok, imádok főzni, süteményeket, tortákat sütni, koktélokat készíteni, de álljon már meg a menet, nem egy férfi csicskájának születtem, akit nekem kell kiszolgálnom, cserébe meg majd ő eltart.... Persze ismerek olyan "nőket" is, akiknek teljes mértékben megfelel ez az élet, és ilyenre is vágynak. Elfogadom, hogy vannak ilyen mentalitású emberek, az ő dolguk. De az felháborít, hogy a legtöbb pasas (mert az ilyen nem FÉRFI, a FÉRFI az összeteszi a két kezét ha hozzá hasonló mentalitású NŐVEL találkozik) még mindig ott tart fejben, hogy a nő az főzzön mosson, szolgálja ki a pasit, és céljai lehetőleg ne legyenek, mert akkor hova lenne a pasi tekintélye. Aztán meg jön a panaszkodás, h a r.hadék nője lehúzta pénzzel, a nők csak a pénzre hajtanak.... De ha egy NŐ sikeres, OKOS, INTELLIGENS, egzisztenciája van, én azt vettem észre hogy ezek a kis pasasok futva menekülnek előlük, és még le is nézik az ilyen nőket.
Érdekes világ ez, még érdekesebb felfogásokkal..
4-es vagyok, és a 11-es válaszolóhoz hasonló a felfogásom noha én már közelebb vagyok a 30-hoz mint a 20-hoz.
A hagyományos, itt vágyott igazi nőnek lenni nagy rizikó. Kihasználják az esetek nagy részében bagy/és megcsalják az előbb említett dugnivaló kategóriával. Én is házias vagyok és imádok főzni, de a kerrieremről nem mondok le (max szülés idejére 1-1,5 évre), nem fogom egy másik embernek (a párom) alárendelni a boldogulásom. Mert nekem kell a szakmai siker is. Szerettem és ma is szeretek tanulni. Nem büfészakot végeztem, utaztam, tanultam, munkában középvezető vagyok, nem cserélném ezt le háztartásbeli szerepre.
Inkább szégyennek tartom, hogy a tudást, szellemi munkát, ambíciót a párkeresésben egy nő kárára írják. Erről mindíg az jut eszembe, hogy egy nő ne gondolkodjon, ne legyenek álmai maradjon csak szépen otthon. Na ettől a mentalitástól én hányok.
Újra 1-es vagyok
Nem tudom, hogy 11-14-ig nekem szólt-e, amiket írtatok, de muszáj vagyok jelezni, hogy az általam leírt kívánalmak rohadtul nem az ellentétei annak, amiket írtatok.
Egyáltalán nem bánom, ha a párom okosabb, sikeresebb vagy jobban keres nálam. Én csak támogatom, ha boldog abban, amit csinál.
Amire rá akartam világítani, azok olyan kapcsolt problémák, mint hogy a nőt zavarja, ha jobban keres, mert "nem tud rám férfiként tekinteni már".
Ez elég nevetséges, mivel a karrierje senkinek sem egyenesvonalú, szóval ha 1 évvel később meg nekem lesz dupla akkora fizum, akkor majd megint férfi leszek a szemében...?
A másik dogl, hogy csak azért mert felvettek téged egy jó állásba, milyen jogon várod el, hogy én is hanyathomlok
Újra 1-es vagyok
Nem tudom, hogy 11-14-ig nekem szólt-e, amiket írtatok, de muszáj vagyok jelezni, hogy az általam leírt kívánalmak rohadtul nem az ellentétei annak, amiket írtatok.
Egyáltalán nem bánom, ha a párom okosabb, sikeresebb vagy jobban keres nálam. Én csak támogatom, ha boldog abban, amit csinál.
Amire rá akartam világítani, azok olyan kapcsolt problémák, mint hogy a nőt zavarja, ha jobban keres, mert "nem tud rám férfiként tekinteni már".
Ez elég nevetséges, mivel a karrierje senkinek sem egyenesvonalú, szóval ha 1 évvel később meg nekem lesz dupla akkora fizum, akkor majd megint férfi leszek a szemében...?
Vagy hogy konkrétan nem tisztel, mert nem tud tisztelni valakit, akinél többet keres.
Számomra az a normális, ha ezek részletkérdések és nem határozzák meg, hogy a nő teljesíti-e az otthoni/párkapcsolati kötelezettségeit.
Éppen ahogy a férfiaknál is: én mosok, vasalok, szerelek és iskolát is végzek a munka mellett és nem várom el, hogy bárki tapsikoljon a helyállásomért.
Ez magától értetődő.
A nők valamiért manapság ugyanezekre hajlandók ráfogni, hogy rabszolgameló, pedig mind tudjuk, hogy nem az.
A kérdés meg alapvetően a nőies nőre vonatkozott és a nőies nő nem lehet férfias.
A nőies nő nem erőszakoskodik és javítja ki a férfit, bármit is csináljon az a nő elképzelésétől eltérően, hanem elfogadja, hogy a férfi másképp csinálja.
Attól, hogy át tudjátok venni(némely) férfiszerepeket, nem kell átvennetek őket, viszont ha már megtettétek, nem kell hősnek tekintenetek magatokat. Viszont számolni mindenképp számoljatok vele, hogy kevésbé lesztek vonzóak. Ez van. Nőhet a bicepsz, de laposodik a mell is...
Kedves utolsó! Ugyan mi a franc èrt lenne fèrfias az hogy egy valamit magára adó nő szeretne sikeres lenni?? Nem csak cselèd a sikeres fèrfi mellett hm? Mellesleg lètezik ám olyan szolgáltatás hogy pl takarítónő, házi szakács stb... Ha már egy pár van olyan anyagi szinten, ès mind ketten elfoglaltak + gyerekek is vannak, akkor nehogy már a nő suvickolja fel az egèsz házat meg mosson főzzön, gyerekeket neveljen, a fèrje szemèbe legyen vaditó nő, még szex istennő az ágyban, emellett meg èpitse a karierrjèt...persze, meg ahogy azt a primitiv pasik többsège elkèpzeli....
Sajnos a környezetemben èn is azt tapasztalom hogy az ilyen nőket nem megbecsülik, hanem kihasználják a vègtelensègig, mondván hogy ez a nő dolga. Ráadásul a legtöbb pasi ezeket nem is viszonozza. Iszonyatosan felcseszi az agyamat ez a règimódi hozzáállás, na még az hogy a pasik nem bírják felfogni az agyukkal h a nő is ugyanolyan ember, ők is ugyanúgy vágyhatnak a sikerre, karrierre. Ès ha emiatt egy fèrfi szemèben nem nőies a nő, akkor hajrá, lehet levadászni a buta, szolgalelkű nőket...
17-es
Nem teljesen látom át, hogy mit nem értettél meg jól a szövegemben.
Ha esetleg kiemelnél belőle szöveget, hogy megmondd, azért hálás volnék.
Amúgy nekem nincs gondom a te, kissé agresszív és ellenséges hozzáállásoddal, de ugye neked sincs azzal, ha a hátam közepére sem kívánnék egy ilyen lányt?
És mielőtt szétvörösödne az arcod a dühtől, nem a karrierista énedről beszélek...
Mellesleg tényleg érdekelne, hogy a gyakorlatban hány olyan párt ismersz, aki "takarítónő, házi szakács stb" szolgáltatásokkal élne?
Persze tudom, kell mér béranya, bébiszitter, sofőr, kertész, szobalány, inas, stb.
Elméletileg jól hangzik és hidd el, ha a svájci bérszínvonal lenne az országban, mindenki mással takaríttatna meg főzetne, de nincs így.
Én amúgy tipikusan nem vagyok az asszonyt otthon tartó fajta. Ettől még a nőies viselkedés, nőies kinézet és a női szerepet örömmel vállaló nő a zsánerem.
Nálam a nő egy bizonyos szintű érettséget, intelligenciát, és szerencsés esetben akár egyfajta bölcsességet is jelent. Ha legalább az első kettő nincs meg, akkor az én szememben az nem nő, max legjobb esetben egy aranyos kislány.
Érettség alatt pl. azt is értem, hogy nagyjából legyen egy elképzelése, hogy mit is szeretne (vagy legalább arról, hogy mit nem szeretne), és azért képes legyen tenni is. Egy példa erre, hogy az ismerkedés során, ha szimpatikus vagyok neki, akkor érezzem azt, hogy ő is belerakja azt az energiát és elkötelezettséget, amit én is, hogy megadjuk az esélyt, hogy ebből valami lehessen.
Vagy másik klasszikus példa, hogy lehet vele őszintén beszélni, ha valami baja van vagy valamit szeretne, azt képes megmondani, megbeszélni, és nem kezd bele mindenféle körkörös agymenésbe.
Emellett legyen értelmes, lehessen vele értelmesen beszélgetni, egy vita során legyen képes érveket és nem lózungokat használni, és persze legyen humora.
Tehát nagyvonalakban leírva ez lenne az alapcsomag, amit nőnek nevezek. Ami ezen kívül van, az nálam alapból kiesett a szórásból.
És akkor ezen felül vannak dolgok még, amiket nagyra értékelek, és amik alapján válogatok a nők között.
PL. van egy fajta női bölcsesség, ahogy egy igazán bölcs nő kezelni tud helyzeteket (kedvességgel, ugyanakkor egyértelműen és határozottan), vagy képes más szemszögéből is látni dolgokat. Ezzel nagyon ki lehet vívni az elismerésemet.
Meg persze, ha párválasztásról van szó, akkor mindezek mellett a külső is játszik, de itt azért lényegesen nagyobb a szabadsági fok, szóval itt nem tudnék konkrétumokat felsorolni, hogy mi az, ami megfog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!