Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha látnád a randin hogy a partnered szája herpeszes, engednéd hogy puszit vagy csókot adjon elköszönéskor?
a) Igen, miért ne? Hiszen nem halálos betegség.
b) Nem, kizárt!
c) Diszkréten visszautasítanám.
d) Ha nagyon helyes srác/gyönyörű lány akkor nem kérdés hogy engedném, sőt én akarnám a csókot.
"A háromnapos láz tünetei és előfordulása
A három napos láz vagy roseola infantum egy gyakori vírusos fertőzés, amely magas lázzal és kiütésekkel jár. Hat hónapos és két éves kor között a leggyakoribb, és mivel tünetei alaján nem könnyű felismerni, sok gyermek szinte észrevétlenül esik át rajta.
A roseola infantum megbetegedést a human parpovírus B19 okozza, amely egyfajta herpesz vírus (HHV-6). A pontos lappangási idő nem ismert, feltehetőleg 5 és 15 nap között van. A gyermek fertőzöttnek számít a láz előtti pár naptól egészen a bőrkiütések megjelenéséig. A betegség cseppfertőzéssel terjed, a gyerekek legtöbbször tüsszentés és köhögés által adják át egymásnak."
Wikipédiát én is tudok másolni. A probléma ott kezdődik, hogy én egyetemen vizsgáztam mikrobiológiából és humán virológiából, így kérlek ne oktass ki a szakmámról. A gyerekorvos meg egészen biztosan nem mondott olyat, hogy mindenkiben benne van a herpesz vírus születésétől fogva, valamit félreértettél. Vagy nem akarlak vádolni, de szegény gyerek születés közben szedte össze ha természetes úton jött a világra, akkor pedig van neked is, csak nem a szádon.
Illetve kérdeznék. A 2 éves gyerek soha nem találkozott herpeszes emberrel? Nem jár közösségbe? Soha nem találkozik más gyerekekkel? Nálunk a bölcsiben, oviban bőszen ment a "papás-mamás" játék és akkor bizony 1-2 puszi is elcsattant. A gyerekeket meg még nem igazán érdekli, hogy a másik szája milyen. A földet is megeszi némelyik.
Itt gyakorin is gyakori kérdés, hogy az ápolatlan rokon puszilgatja a kisbabát, pedig ilyen-olyan kiütéses az arca, szája körül. Ezt ezek után simán megkapja a kisbaba és már hopp ott is a herpesz egész életére. Azt már csak halkan jegyezném meg, hogy a herpesz vírusok családja elég nagy. Az általad linkelt csak az egyik. Herpesz vírus pl az Epstein-Barr is, másnéven csókbetegség vagy maga a bárányhimlő. Akkor különféle állatokat fertőző herpesz vírusok is vannak. A herpeszként emleget herpesz a herpes simplex aminek több altípusa van, van amelyik csak bőrön fertőz, van a száj nyálkahártyáját fertőző van amelyik a genitáliákon (nemi szervek) jön elő.
Tehát szerintem menj vissza a gyerekorvoshoz és kérdezz rá újra. Bár ha 60-70 feletti, akkor lehet az ő idejében még úgy tanították. Azóta az epidemiológiai központból jár oktató a humán virológia tárgyat oktatni, legalábbis a budapesti egyetemekre, és ő nem mond ilyen marhaságot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!