Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Randinál, pl. mozi, étterem stb. esetén ki fizessen?
Szüleink, nagyszüleink idejében mindig a fiú fizetett, volt erről egy beszélgetés nagybátyámmal és emiatt felmérném a helyzetet.
Csak úgy eszembe jutott, vajon átlagban hogy gondolkodnak erről manapság az emberek.
Ki fizessen:
A fiú?
Felesen, mindenki a sajátját?
A nő?
Mi az álláspontod és miért (indokold), a korodat is írd meg, légy szíves, köszi!
Szerintem, ha rnadi, akkor mindig a pasi, ha nem igazi randi, akkor vagy az ötletgazda, vagy ha ragaszkodik hozzá, akkor a pasi... Nálam teljesen alap, hogy mindig én fizetek...
30/f
randi= férfi fizet
ami nem randi= ott lehet felezni
Felesbe. Illetve úgy, hogy ha egyik alkalommal a férfi fizet, következőnél a nő.
Soha nem vártam el egy pasitól sem, hogy fizessen. 40/N
Én a felezést nem szeretem, mert utálom számolgatni a pénzt, és mivel készpénz szinte sosincs nálam, mert mindig kártyával vásárolok, így még külön macera két számlát is kérni. De azért az első pár randin, ameddig nincs kialakult rend, fel szoktam ajánlani.
Én annak a híve vagyok, hogy felváltva fizessünk. Mondjuk, ha mozi, a fiú megveszi a jegyet, a lány kukoricát, üdítőt vagy fordítva stb. Mivel egy kapcsolat elején étterembe csak akkor megyek, ha nagyon muszáj (mint a barátommal az első randira, ami egy 12 órás műszak után volt, és majd éhen pusztultam), meg semmi drágább helyre, így ez eddig mindig megoldható volt. És mivel egy randin általában két helyre is megyünk, így is belefér az oda-vissza.
Ennek oka, mint mondtam, hogy a felezésnél nagyon sok a macera, azt pedig, hogy a srác fizessen állandóan, nem szeretem. Első randin azért nem, mert nem szeretném azt érezni, hogy tartozom neki, ha van folytatás, akkor pedig egyszerűen azért nem, mert nekem is megvan a magam keresete, és úgy gondolom, ugyanúgy az én kötelességem is, hogy a közös szórakozásunkba beszálljak anyagilag, nem szívességet teszek, hogy fizessék mindenemet.
21L
Míg csak jártunk, az volt a "szabály" hogy az ötletgazda fizet.
Miután együtt éltünk, majd összeházasodtunk a férjem tárcájából, a közös pénzből fizettünk.
Ha még külön lennénk , én fizetném a Deathpool-t.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!