Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Vannak itt olyan dohányzó huszonéves hölgyek akik NEM szeretnék letenni a cigit?
Nem is az, hogy nem akarom letenni a cigit, sokkal inkább az, hogy nem nagyon megy. Nem egyszerű ám, de engem a legkevésbé sem izgat, hogy kinek mi a véleménye arról, hogy cigizek, ugyanolyan ember vagyok, mint az, aki nem cigizik. Ha nem tetszik, hát elkerül és problem solved.
Viszont a saját egészségem miatt döntöttem úgy kb 1 hónapja, hogy veszek egy e-cigit és leteszem a rendeset. És idővel az e-cigit is hanyagolom. Egész jól megy, bár ha iszom, akkor nem bírom megállni, hogy ne gyújtsak rá. De kezdetnek szerintem ez sem rossz.
21/L
NA ti pusztuljatok csak a saját füstötökbe!
Nekem nem azzal van a bajom, hogy szívjátok a cigit, hanem hogy ki is fújjátok a füstöt, ezzel mérgezve ENGEM is, holott én nemhogy nem akarom ezt, hanem egyszerűen választást sem hagytok nekem.
Egyszerűen nem tudok úgy hazamenni a munkából, hogy a buszon kívül akár csak fél percig is tiszta levegőt tudjak szívni, mert folyton a képembe fújja valaki a füstöt, vagy egyszerűen csak egy kikerülhetetlen füstfelhőn kell átgyalogoljak!
MINDIG!
És ezzel még nem ér véget a dolog, itthon sem tudok szellőztetni 5 percnél tovább, mert minden szomszédom az erkélyen szívja 5-10 percenként valamelyik, így gyakorlatilag 0-24 képtelenség friss levegőt engedni a lakásba úgy, hoyg ne cigi füst miatt kelljen az ablakokat csukdosnom minden 10. percben!
Gyűlölöm ezt a környezetet és a dohányzásellenes törvényt, mert amióta ez van, azóta nem zárt helyiségekben szívják az emberek a koporsószeget, ezzel csak önmagukat mérgezve, hanem a szabad levegőn, ezzel az egész világot mérgezve, még azt is, aki nem akarja ezt!
Az engem nem érdekelne, ha magával nem törődik és ebbe akar beledögleni, de én nemezt akarom!
Hát fulladjon bele a saját füstjébe, aki mással sem törődik!
Várhatóak voltak az ilyen válaszok.... -.-"
Ha nem tetszik neked is van választásod. Vagy el költözöl vidékre ahol senki nem fogja az arcodba fújni a füstöt, vagy bele törődsz abba, hogy más ember így él. Mindenkinek magánügye mit tesz a saját erkélyén, vagy területén, illetve abba nem szólhatsz bele, hogy az utcán mit csinálok. Ugyanazt a levegőt szívod mint én. Rohadtul nem vagy különb egy embernél sem. Ha nem tetszik kerüld el a bagósokat, nem olyan nehéz, csak akarni kell. Amúgy meg buszmegállóban szívod a füstöt... ott rá se lehet gyújtani csak mondom, tehát lehet némi pozitív élményed. Amúgy meg városban ne várj különösebben tiszta levegőt, szerintem mindegy hogy a szmogot szívod be vagy a füstöt.
Szidni lehet a bagóskat össze-vissza, de az én szívem joga mivel mérgezem magam, neked nem kötelességed velem egy levegőt szívni, szóval vagy elhúzol messzire, vagy elkerülsz, de szerintem a másik embert lecseszni felesleges.
1. Az állatok szoktak elpusztulni és nem az emberek!!
2. Nem elég, hogy már jóformán mindenhonnan ki vannak tiltva a cigisek, de már azért is pampognak, ha az utcán rámer az ember gyújtani. Ne haragudj már, épp annyi jogom van rágyújtani, mint neked nem rágyújtani. Ja, hogy ártalmas a cigifüst? Tán a millió kocsi kipufogójából származó füst, a szmog, a gyárakból áramló füst nem ártalmas???! Elárulom neked, SOKKAL ártalmasabb.
Nehogy már az utcán se tudjak elszívni egy cigit, mert mindig azt kell figyeljem, hogy épp kire száll a füst vagy kire nem. Nyilván szándékosan senkire nem fújom a füstöt, próbálom úgy és olyankor kifújni, hogy az a legkisebb mértékben legyen zavaró, de annyi rengeteg ember között, akik az utcán mászkálnak, ez nem egyszerű.
3. Mégis milyen jogon akarod te megmondani, hogy ki hány percenként járjon ki cigizni a SAJÁT erkélyére? Magyarul ne cigizzen sehol, mert hát milyen dolog ez. Az utcán ne szívja, mert akkor rám száll a füst. Zárt helyekről élből ki van tiltva a cigi. És akkor ehhez jön, hogy a saját erkélyén sem gyújthat rá, mert téged az is zavar. Hát sajnos így jártál. Már az is meg van szabva, hogy az utcán hol lehet cigizni, épületektől, buszmegállóktól stb 5 méter, de velem olyan is megesett már, hogy az 5 métert, sőt még többet is betartva is belém kötött egy nő, hogy őt zavarja a füst. Hát megkapta a beosztását az biztos.
Nem csak nektek nem dohányzóknak vannak jogaitok ;)
#6 :D Igen, már vártam hogy hány percbe fog telni, mire egy cigiző ember ezt a jellegű visszapofázást fogja bedobni, hogy mennyire nincs igazam, pedig ő is rohadt nagyokat nézett be itt-ott!
#7 neked legalább van némi jó meglátásod is, mindjárt kitérek rá, miért.
Na de akkor lássuk tételesen:
#6:
"Ha nem tetszik neked is van választásod. Vagy el költözöl vidékre ahol senki nem fogja az arcodba fújni a füstöt, vagy bele törődsz abba, hogy más ember így él."
Nem tetszik, de hiába gondolod azt, hogy van, nincs választásom.
Miért?
Mert a lakhelyét az ember nem feltétlen tudja megváltoztatni akármikor ahogy csak akarja.
Én kifejezetten a munkám miatt voltam kénytelen ideköltözni, ahova.
Egyrészt ne gondold, hogy vidéken más a helyzet, hacsak nem egy puszta közepén álló tanyára gondolsz...
Onnan viszont esélytelen lenne munkába járni.
Másrészt Miért pont nekem kell eltűrnöm azt, hogy más mérgezi az egész környezetem is meg engem is?
"Mindenkinek magánügye mit tesz a saját erkélyén, vagy területén, illetve abba nem szólhatsz bele, hogy az utcán mit csinálok."
Mindaddig, amíg ezzel a tevékenységével mást nem zavar!!!!
"Ugyanazt a levegőt szívod mint én."
Ez így van!
Nekem nem is kifejezetten azzal van bajom, amit te vagy én beszívunk, hanem azzal, ha azt kell beszívni, amit te, vagy a hozzád hasonló fafejűek már mérgezetten kifújtatok közvetlen előtte.
"Rohadtul nem vagy különb egy embernél sem."
Tényleg?
Én mikor fújtam ki mérgezett levegőt amit aztán te vagy akárki más szívott be?
SOHA!
Ez már egy különbség!
"Ha nem tetszik kerüld el a bagósokat, nem olyan nehéz, csak akarni kell."
Na látod ez az ami sok esetben nehéz, de legtöbbször lehetetlen!
Most komolyan azt várod, hogy egy 300 méteres utat a buszmegállótól a lakásomig 1500 méteren kelljen megtennem, hogy kikerüljek minden utamba kerülő dohányost és a füstfelhőjét?
Hát ezt magad is be kell látnod, hogy nemhogy nem normális, hanem kivitelezhetetlen dolog lenne!
Csak azt kéne végig gondolni, hogy nem a dohányos közvetlen közele, tehát kvázi a törvényben dedikált 5 méteres környezete bűzlik!
Hanem az a gond, hogy a szél ha nem fúj, akkor is terjeng a mérgező bűz akár 10 méterre is, ha meg még lengedez is valami szellő, akkor is legalább 50 méteren belül érezni a füstöt szélirányban!
"Amúgy meg buszmegállóban szívod a füstöt..."
Ezt honnan vetted?
Én ilyet egy szóval sem írtam.
Azt írtam, hogy a busztól hazáig!
De ördögöd van, a buszmegállóban is szoktam szívni AKARATOM ELLENÉRE!
Mert annyi esze még van a legtöbb dohányosnak - na az se mindnek - hogy a buszmegálló szélére áll, ahol véli feltételezni az 5. métert.
Mondjuk az egy jó kérdés, hogy honnan méri, de tök mindegy is, mert annyi esze már egynek sincs - tisztelet az az 1% kivétel - hogy figyelembe vegye az uralkodó szélirányt és legalább a másik végére álljon a megállónak, ahová fúj a szél!
Mert ha már ennyit képes lenne megtenni, akkor figyelne a környezetében élőkre és nem rájuk vinné a szél a füstöt, hanem felőlük a még tiszta levegőt, amit aztán beszennyezhet élvezettel...
"ott rá se lehet gyújtani csak mondom, tehát lehet némi pozitív élményed."
Na mondjuk ezzel sem törődik mindenki, meg kell hagyni.
"Amúgy meg városban ne várj különösebben tiszta levegőt, szerintem mindegy hogy a szmogot szívod be vagy a füstöt."
A szmoggal sem vagyok kibékülve, de egy zöld övezeti lakókörnyezetben - ahol én is lakom - azért a szmoggal nincs akkora gond.
Az pedig eleve hülyeség, hoyg mindegy mit szívok be.
Neked mindegy, hogy levegőt szívsz vagy metánt?
Gondolkozz már!
"Szidni lehet a bagóskat össze-vissza, de az én szívem joga mivel mérgezem magam,"
Ezzel szemben nincs is akkora kifogásom, ha annyi eszed van, mérgezd magad, nem érdekel.
DE ENGEM NEEEE!!!!
"neked nem kötelességed velem egy levegőt szívni, szóval vagy elhúzol messzire, vagy elkerülsz, de szerintem a másik embert lecseszni felesleges."
Hát elhiheted nekem, hogy nem jókedvemből szívok "veled egy levegőt", hanem mert egészen egyszerűen nem tudok a Marson lélegezni, ha itt vagyok és te is a 10 méteres környezetemben állsz a cigiddel...
#7:
"1. Az állatok szoktak elpusztulni és nem az emberek!!"
Részletkérdés, számomra a buta, ostoba emberek sem többek egy állatnál és elég gyakran úgy is viselkednek.
Márpedig aki szándékosan és tudatosan ÖNKÉNT mérgezi a SAJÁT testét, az buta.
Senki sem kényszeríti rá, mégis megteszi?
Na de akkor miért? Hát nem azért, mert annyira jó dolog az a méreg! És ezt a legtöbben be is látják.
De mit érdekel engem?
Tegyék. Csak ne úgy, hogy mást is mérgezzenek, pláne ha ő kifejezetten tiltakozik is ellene!
"2. Nem elég, hogy már jóformán mindenhonnan ki vannak tiltva a cigisek, de már azért is pampognak, ha az utcán rámer az ember gyújtani."
Ezzel egyet értek, ez a törvény többet ártott, mint használt!
Erre saját magam is rájöttem már jó pár éve, mert pont ahogy írod, az okozta a jelenlegi helyzetet.
Régebben legalább voltak helyek ahol dohányoztak akik akartak és azt el tudtam kerülni.
Régebben a szabad levegőn sem volt ilyen sok dohányos.
Ez a törvény egy rakás kaka!
Olyan törvényt kellett volna hozni, hogy legyenek kifejezetten dohányzó helyiségek, ahol megfelelő szűrés és elszívás mellett dohányozni LEHET, és csak az épület többi helyiségében legyen tilos.
Akkor biztos vagyok benne, hogy az utcán is sokkal kevesebben szívnák a cigit és még megkockáztatom nem is lenne teljesen kivitelezhetetlen, hogy haza tudjak jutni úgy a munkából, hogy ha itt-ott kerülnöm is kell picit, de nem indokolatlanul és értelmetlenül nagyokat, hanem csak pár métert, ha nem akarok cigifüstöt szívni!
"Ne haragudj már, épp annyi jogom van rágyújtani, mint neked nem rágyújtani."
Egyet értek.
Ezzel nem is lenne bajom, ha a következmények nem a fentebb felsoroltak lennének, de azt már kifejtettem korábban.
"Ja, hogy ártalmas a cigifüst? Tán a millió kocsi kipufogójából származó füst, a szmog, a gyárakból áramló füst nem ártalmas???! Elárulom neked, SOKKAL ártalmasabb."
Arról nem volt szó, hogy CSAK a cigi füst lenne ártalmas...
Elhihetitek, hogy más szennyező tényezőkkel is van elég problémám nekem is és ugyanúgy nektek is, még ha nem is foglalkoztok vele és strucc politikát folytatva pajzsként használjátok hogy más is ezt csinálja meg még ártalmasabban is csinálják.
Igen, más is káros, mások is vannak, amik károsabbak is, de attól még ti is gondolkozhatnátok és tehetnétek ennyit a saját és a környezetetek érdekében.
Arról nem is beszélve, hogy az én környezetem is ti teszitek tönkre ezzel.
Mások meg mással, de most nem másokról van szó.
Majd másokkal máshol máshogy vetek vállat ennek érdekében, azt is elhihetitek!
"Nehogy már az utcán se tudjak elszívni egy cigit, mert mindig azt kell figyeljem, hogy épp kire száll a füst vagy kire nem."
Most pajzsként használjam én is ugyanezt a mondatot kifordítva? Hát jó, nézzük meg kifordítva ugyanezt a mondatot!
Nehogy már az utcán se tudjak friss levegőt szívni és azt kelljen kerülgetnem, hogy ki hol fújja rám a füstöt és ki felől fújja rám a szél a füstöt!
Ez egy kétélű dolog és ugyanúgy nektek is kutya kötelességetek lenne figyelembe venni a káros szokásotok okozta következményeket, ha azzal másokat zavartok, mint ahogy akit zavar, az is kénytelen arrébb menni ha már a dohányos van olyan bunkó, hogy a saját kényelme vagy káros szenvedélye érdekében pofátlan mód figyelmen kívül hagyja a másik embert, akinek kellemetlenséget okoz ezzel.
Nem tudom ti mit szólnátok, ha nekem épp festékpisztollyal lenne kedvem lövöldözni a vakvilágban és k**vára leszarnám, hogy ép ti álltok as festékpisztolyom előtt amikor nekem a szenvedélyemnek hódolni támadna kedvem épp a buszmegállóban, vagy az erkélyemen amikor ti alattam dohányoztok éppen!
Kicsit fordítva is gondoljatok bele, hátha utána máshogy cselekedtek talán!
"Nyilván szándékosan senkire nem fújom a füstöt, próbálom úgy és olyankor kifújni, hogy az a legkisebb mértékben legyen zavaró, de annyi rengeteg ember között, akik az utcán mászkálnak, ez nem egyszerű."
Én ezt megértem és tisztelem is azokat akik dohányosként figyelnek a környezetükben lévőkre, nem is nekik szól a "mérgem" hanem épp azoknak akik rohadtul leszarják a környezetüket - ebbe beleértve mindent és mindenkit.
"3. Mégis milyen jogon akarod te megmondani, hogy ki hány percenként járjon ki cigizni a SAJÁT erkélyére?"
Félreértés ne essék, nem érdekelne ki hány percenként cigizik, ha úgy teszi, hogy azzal engem vagy mást nem zavar.
Nyilván az erkélyen ez elég problémás, mert többnyire csak a szélirányon múlik a dolog, így ezzel a ténnyel nem nagyon lehet mit kezdeni sajnos. DE AKKOR IS ZAVAR!
"Magyarul ne cigizzen sehol, mert hát milyen dolog ez. Az utcán ne szívja, mert akkor rám száll a füst. Zárt helyekről élből ki van tiltva a cigi. És akkor ehhez jön, hogy a saját erkélyén sem gyújthat rá, mert téged az is zavar."
Fentebb már leírtam, hogy nem a dohányzást akarom betiltani, hanem az emberek figyelmét felhívni, hogy lehetne olyan megoldást is találni, ami mindkét oldal számára megfelelő kompromisszum! - dohányzó helyek, megfelelő levegő szűréssel, tisztítással, esetleg dohányzó területek a szabadban, kijelölt helyen, de nem 5 méterre bármitől, hanem vagy 30 vagy 50 méterre, mert a szél 5 métert körberöhög kb.
Én értem, hogy városban, utcán nem megoldhat ekkora távolság, na de akkor meg dohányzó helyiségeket kellene visszahozni a törvényben, ami egy ostoba törvény, mint már írtam.
"Hát sajnos így jártál."
Hát kösz az együtt érzést. :|
"Már az is meg van szabva, hogy az utcán hol lehet cigizni, épületektől, buszmegállóktól stb 5 méter,"
Erre fentebb kitértem, hogy ez egy ostoba szabályozás, én sem értek vele egyet teljes mértékben, ez senkinek sem jó.
Pláne, hogy van törvény, emberi jogkör is lenne intézkedni a szabálysértés büntetéséről, de éppen vagy nincs aki intézkedjen, vagy ő maga is sorra szegi a törvényeket, mert a közterületesek is láncdohányosok 90%-ban!!! Így meg annyit se ér az egész törvény, mint egy marék szárított lepke.
"de velem olyan is megesett már, hogy az 5 métert, sőt még többet is betartva is belém kötött egy nő, hogy őt zavarja a füst. Hát megkapta a beosztását az biztos."
Igen, épp erről írtam korábban, hoyg az 5 méter semmit nem ér kedvezőtlen széljárásnál.
Meg tudom érteni a nőt.
És ha a törvényt vesszük figyelembe, akkor téged is meg tudlak érteni, te megtetted amire köteleztek.
Bár nem értek egyet a törvénnyel sem eleve...
"Nem csak nektek nem dohányzóknak vannak jogaitok ;)"
Ezzel egyet értek, csak azt felejtik ki mindig a képletből az emberek, hogy nem csak jogok, hanem kötelezettségek is tartoznak a létezésünkhöz és csak egy kicsit kéne jobban odafigyelni egymásra.
Jajj istenem de nagy száj lett valakinek :D
De hát én vagyok a fafejű :D Kész röhej vagy öregem :D Nálad tudod nem az a baj hogy nem dohányzol, hanem elszívod az oxigént az értelmi lényektől :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!