Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Férfiak! Mit gondoltok egy kriminálpszichológus nőről?
Kriminálpszichológiát Magyarországon nem tanítanak, úgyhogy kétlem, hogy az oda készülő 90% százalék valóban elvégezné. :D
Külföldi egyetemre pedig nagyon nehéz bejutni.
Magyarországon még gyerekcipőben jár kriminálpszichológusok alkalmazása, de pont ezért van potenciál ebben a szakmában, mert a jövőben ez változni fog.
A pszichológus szerintem büfészak.
Az orvos az pszihiáter, kezelheti a beteget, gyógyszert írhat fel és általában jól keres. A pszichológus általában nő, aki nem tudott egy komolyabb szakot elvégezni. Üres zsebbel, jómódú ATM-et keres. Kínjában akár itt is.
Akkor gyerünk, végezd el te is a kriminálpszichológiát Liverpoolban, ha olyan könnyű büfészak. Lefogadom, hogy szakmunkás vagy, aki ilyen hülyeségekkel nyugtatgatja magát, hogy nem ment egyetemre.
Az a feltételezésed sem helytálló, hogy a többség nem tudott egy "komolyabb" szakot elvégezni, mert a pszichológiához is kemény biológia kell. Aztán itt is ugyanúgy seggelni kell, mint az orvosinál. És itt legalább nem kell laposférgekről tanulni, csak komolyabb dolgokról pl neurológia, genetika. Nem ettől függ.
Egy kriminálpszichológus MO-n nettó 300 ezret tuti megkeres, egy HR munkapszichológus egy jó multinál akár nettó 400 ezret is. A saját praxissal rendelkezők pedig Pesten minimum 8 ezret kérnek 45 percre, egy nap kb 5 beteget fogadnak, szóval számold ki egy hónapra, nem kevés. Érdekes, hogy a pszichológusok között pont az orvosi területhez legközelebb álló klinikai pszichológus keres a legkevesebbet.
Lehetséges, hogy kölcsönösen mellélőttünk? Ki mennyire?
Részremről egy rövid bemutatkozás: mérnöki + közgazdasági diploma. Németoszágban dolgozom a szakmámban.
Pszichológus hölgyhöz Magyarországon volt szerencsém ( Nem a lelkemet kezeltettem vele. )
Nekem úgy tűnt nem keres napi 40.000-et. Bár soha nem firtattam.
Ismeretem a pszihológus témakörben korlátozottak. Volt egy másik hölgy ismerősöm, aki pszihiátrián dolgozott
ápolóként. Ő mesélte, hogy a Pszihiáterek elég jól el vannak eresztve. Ők kezelik a betegeket, gyógyszert írhatnak
fel. Orvosok.
Rossz májam nem hagy nyugodni :)
Szóval a kriminálpszichológus az a személy, aki az elkövető néhány mondatából megállapítja, hogy a bűntett
elkövetője egy sovány, nyurga, dúj hajú, kisebbségi komplexusban szenvedő, műveletlen alak. Maximum szakmunkás
bizonyítvánnyal. Szegény vádlotatt ezen szakvélemény alapján, a Tisztelt Bíróság nyugodt szívvel küldheti némi átsütésre
a villamosszékbe.
Kicsit beletúrtam az álláslehetőségek témakörébe.
Magyarországon 6 egyetemen lehet Pszichológus diplomához jutni. ( nappali, esti, levelező vagy kiegészítő formában )
Egy nagyobb magyarországi Job portálon 10 állásajánlatot találtam. Gondolom évente több százan végeznek. Hmmm...
Ezek egy része HR., ami a Bölcsészeknek ugyancsak vadászterülete.
Mindenesetre kíváncsivá tettél. Valamelyiküknek munkát adok, megpróbálom kivasaltatni kusza gondolataimat.
+ Kíváncsi lennék az én emerismeretemre, és szövegértelmezési képességeimre.
Fogadni mernék egy euróban, hogy nem végezted el az említett Liverpool-i egyetemet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!