Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Randizás » Mi a véleményetek arról, hogy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mi a véleményetek arról, hogy egy 19 éves lányt nem engedik a szülei randizni?

Figyelt kérdés
Van több testvérem, de egyikőjük sem randizott még, meg a szüleim úgy kezelik ezt, mintha ez valami nagyon rossz dolog lenne, hogy el szeretnék menni sétálni egy fiúval. Buliba sem mehetek, sőt, sulin kívül máshova se nagyon, még barátnőkkel is hébe-hóba engednek el, pedig a tanulás is remekül megy. Érdekes, hogy kocsival kiengednek az útra a sok örült közé, viszont egy fiúval nem találkozhatok, holott 99%, hogy nem fog bántani, meg semmi bajom nem lesz, nem is idősebb nálam, csak 2 évvel. Ha 30 évesen családot akarok, azt is megtiltják majd, vagy mi?
2015. máj. 21. 18:33
1 2
 11/18 PearlDiver ***** válasza:
100%

A szüleidet valahogy szembesíteni kéne a beteges önzésükkel és hatalmi komplexusukkal, ami miatt téged is megnyomorítanak. Gyanítom, hogy a saját szüleiktől tanulták, vagy valamilyen megrázkódtatás miatt csinálják.

Mivel nem valószínű hogy valaha meg fogod tudni nevelni őket, az önállósodás felé kéne törekedned. Egyetem mellett próbálj meg valamilyen bevételi forrásra szert tenni (barátnőm pl heti 3x2 órában takarít egy edzőteremben). Kezdd el magadnak megvenni a bérletedet, ruhákat, kaját, stb. Az sem rossz ha időnként magad intézed a bevásárlást a családnak. Ezzel kifejezheted, hogy már nem vagy kisgyerek, aki mindenben a szüleire van utalva.

Egy ponton pedig már nem zsarolhatnak olyasmivel, ami mögött a szülői hatalmuk, a te kiszolgáltatottságod van.

Ez az egész elég szomorú, és nagyon szurkolok hogy kitartó légy, ne hagyd hogy érzelmileg megcsonkítsanak a szüleid.

2015. máj. 21. 19:28
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

mi az hogy nem engedik meg?

az meg, hogy nem dolgozhatsz mert megtiltják?

te jó ég...

semmi közük hozzá már, nem kell a beleegyezésük/engedélyük.

azt elárulom, hogy az én szüleim se engednének a mai napig sem, de még 16 éves koromban kiharcoltam magamnak.

neked is ideje lenne levívni ezt a csatát?

szó szerint bezártak a szobádba? ilyet nem tehetnek. ha velem ilyen történne , előbb másznék ki az ablakon, vagy törném fel a zárat, minthogy ilyet elviseljek... csak úgy mondom, hogyha tényleg bezártak nyárra akkor korlátoztak a szabadságodban.

NE HAGYD

elmentem, találkozok egy ismerősömmel sziasztok.

ennyi becsukod magad mögött az ajtót. ha faggatnak akkor elmondod hogy igen egy FIÚval

le merném fogadni hogy a drága szüleid ennyi idősen már nehogy randiztak, de talán férjnél is volt anyukád stb.

neked kell levívnod ezt a csatát, nem másnak.már így is megfosztottak csomó élménytől a szigorúságuktól.

felnőtt vagy, nem kell engedélyt kérned.lehet, hogy meg fogják voonni a zsebpénzt, vagy haragudni fognak rád emiatt.

de megéri...

csak azzal csinálhatják ezt aki hagyja.

"Ha 30 évesen családot akarok, azt is megtiltják majd, vagy mi?" ha akkor is ilyen leszel, akkor igen

VÁLTOZTASS , ne félj tőlük. biztosan szeretnek és jót akarnak, de meg kell érteniük hogy felnőttél

2015. máj. 21. 20:06
 13/18 anonim ***** válasza:
41%

Huu érdekes dolgokat irtatok.Egy kettővel egyet is értek. De azért elmondom én is a véleményem.

Szoval ki azt irja 18elmultál azt csinalsz amit akarsz na arra ne hallgass. És most minden olyan gyereknek,fiatalnak:Amig apu meg anyu házában laksz,ők veszik neked a kaját ruhát ,télen fűtenek rád, talán még nyaralni is elvisznek, szeretettel felnevelnek,az legyen már annyira gerinces csemete hogy ezt "díjjazza " és tiszteli a szüleit! És az ő kéréseiket! Ennyi erővel mindem gyereket 18.szülinapján kirakhatnánk az utcára hogy mennyél fiam már nagykoru vagy azt csinálsz amit akarsz.....

Kerss gyorsan állást lakhatás oszt élj vígan

A másik hogy: a szüleid féltenek,de nagyon. Ennek oka van. Ezt az okot kellene megbeszélned velük. Ha kideritetted, Meg tudod őket győzni, be tudod bizonyitani hogy bízhatnak benned (és a fiuban is) és nyugodtan(sose fognak nyugodtan elengedni sehova mert míg élnek a szüleid maradnak te meg a gyerekük csak megtanulják ők is hogy ez az élet rendje)

elengedhetnek.

Probálhattsz kiszökni,átberni őke,kijátszani,hazudni, amivel csak magad alatt vágod a fát. Ezek gyerekes dolgok, egy okos felnőtt nő ezek nélkül is boldogul.

Kommunikácio. Nagyon sok kommunikácio. Tudom hormonok dúlnak rendesen de a felnőttéválás nem a 18.szülinapodon kezdődik. Állj a sarkadra,és beszélj veluk, akár mindennap,higgadtan,racionálisan,őszintén. Nem kell sok idő és el fognak engedni.

2015. máj. 21. 22:29
 14/18 anonim ***** válasza:
Még annyit,hidd el el fognak engedni, (vsak valami nagyon beteg életfelfogásu szülő nem tenné) De neked kell ezt kiharcolni. Csak nemmindegy hogy hogyan.
2015. máj. 21. 22:40
 15/18 anonim ***** válasza:

2 véleményem van:

1.) A bulikkal SEMMIT nem vesztesz. Megértem, hogy ilyen téren féltenek. Oda amúgy sem szórakozni, hanem dugni járnak. És ha 1x tesznek valamit az italodba? Még itt az oldalon is olvastam ezügyben érdekes sztorikat. De lényegtelen a kérdés szempontjából

2.) Egy életképtelen, buta kislány vagy, akinek a szülei azért teheti meg amit megtesznek, mert látják rajta, hogy megtehetik.

Mi az, hogy elveszik a telefonod? Miért kéne odaadnod? Mi az, hogy bezárnak? Felnőtt ember vagy. Nem tehetik meg. Mindenkivel azt tehetik meg, amit hagy, hogy megtegyék vele. Mégis milyen szüleid vannak? Vallásosak talán, vagy ilyesmi? Esetleg a férjed is Ők akarják kiválasztani?

Elképesztő...

Igaz, jobbára az idősebb nők vonzanak, de még ha vonzónak találnék is egy korodbéli lányt... ha kiderülne, hogy a szülei irányítják az életét, hagynám a francba. Életképtelen vagy, ameddig ez nem változik. Persze, az apádtól kéne a kezed is megkérnem, meg 3 teve fizetség gyanánt, nem...? :D

Elképesztő...

24/F

2015. máj. 22. 11:03
 16/18 anonim ***** válasza:
Egyszerűen ne kérdezd meg őket, csak menj a dolgodra. Esetleg ha nagyon-nagyon rendes akarsz lenni, akkor közöld velüm hogy na akkor most elmentem a pistával, majd jövök. Nincs beleszólásuk, pont.
2015. máj. 23. 15:34
 17/18 anonim ***** válasza:
13: Ha valaki gyereket vállal, akkor vállalja a felelősséget egyrészt azért, hogy gondoskodik róla, amíg ez szükséges, másrészt hogy önálló életre képes, autonóm embert nevel belőle - ez utóbbihoz elengedhetetlen, hogy a gyerek a megfelelő időben megkapja a kellő szabadságot és felelősséget. Aki képes bezárni (WTF?!) a 19 éves gyerekét, de akár csak lelki zsarolás útján korlátozni a szabadságát, az ugyan olyan pocsék szülő, mintha éheztetné vagy utcára rakná. Munka meg sajá lakhatás, persze, csak serinted honnan vege a lelki erőt ehhez valaki, akiben a szüleinek hála még ahhoz sincs bátorslg, hogy elmenjen szórakozni egyet a barátaival? Hogy legye önálló, ha senki nem tanította me rá? Aki így neveli a gyerekét, az ne csodákozzon, ha az nyugdíjas koráig a nyakán ragad és még utálja is. Megérdemli.
2015. máj. 23. 15:47
 18/18 anonim válasza:
Ugyanez van velem is, egy relandira nem mehettem el. Apmá ver és már törte el az orromat is. Többször megvert és próbált megölni. Csak az iskola. 23méves vagyok. Pofa be, kuss a nevem, vagy megöl...
2020. jan. 22. 09:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!