Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hollós Korvin Lajos: Csonka vers értelmezése a szememben hülyeség, én vagyok csak nagyon szerelmes? 20/F
"Kezdtem ezt a verset én, tavaly május elején,
idén lett csak készen, idén sem egészen."
Májusban voltam a legjobban szerelmes egy (volt) osztálytársamba.
"Címe az volt: életem, s kihúztam, mert félszegen
sántikált a címe, minden lába ríme."
De barátja volt, és érettségi, ősztől messze kerültünk egymástól. Ki kellett törölnöm a gondolataimból, mostanra sikerült is, bár nem teljesen, mert mindig ír, de csak barátilag gondolva. Sosem tudta mit érzek iránta.
"Újra kezdtem, s ezalatt félesztendő leszaladt,
de az égre nézve alig vettem észre.
Az égen egy felhő szállt, s az a felhő nem is szállt,
lebegett vagy állt tán, mint egy őr, várt rám."
Nyáron, augusztusban megismertem egy lányt, akivel egy hétig voltunk együtt egy programon. Beleszerettem a végére, abba a lányba legalábbis, akit addig megismertem.
"Azt a felhőt néztem én, míg e forgó év felén
csak lehullott onnan, mint katona holtan."
Majd két hete írt, hogy annyira jó hangulata van, muszáj volt leírnia, hogy ott vannak osztálykiránduláson, ahol nyáron voltunk.
"Ismét kezdtem: Háború lett a címe, száz sorú
volt az első versszak, jajgatott mint vert had."
Nem sokat vártam, és megkérdeztem hogy ráérne-e valamikor? Mondta, hogy ezen a héten jó neki. Sosem volt még barátnőm, így nagyon izgulok hogy hogy lesz.
"Jaj mit is kerestem itt, katonák holttesteit,
bűverő terelte lépteimet erre."
Ez talán már a jövő, amikor zavarban vagyok a találkozón, és tudom hogy a lány "bűvereje" miatt kerültem most ide.
"Kutattam a tárva tárt messze hajló láthatárt,
föllelem, reméltem, nyitját, minek éltem"
Gondolkodom a jövőn, "életem" a lány.
"Életemmel kezdtem el, háborúban vesztem el,
én másról akartam szólani e dalban."
Elvesztem a háborúban, szerelmes lettem.
"Másról én, de nem lehet, valaki nem engedett,
tán a ma lepergő, oszló testű felhő."
A lány értelemszerűen a felhő. Ma van a születésnapja. 18.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!