Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nagyon boldog vagyok. Hogy hivjam el randira?
Megismerkedtem egy lannyal egy buliban akivel mar beszeltem azota. Nagyon aranyos jol elbeszelgetek vele. Viszont nemtudom hogy csak azert beszelget velem mert illedelmes vagy tenyleg tetszem neki. Na a lenyeg hogy a hetvegen el szeretnem hivni valami beulos helyre hogy beszelgessunk megismerjuk egymast. Nemtudom erdemes kicsit kertelni vagy rovidke beszelgetes utan kerdezzek ra hogy lenne-e kedve?? Ha bizonytalankodik az mit takar?? Akkor erdemes gyozkodni hogy jo lesz es jojjon?? :)
18/F
De miért vagy boldog? Ezt nem vágom.
Randiról, igenről még szó sincs, még nőhőz nem is nyúltál, még csak dumcsiztál egyszer egy csajjal.
Emiatt vagy boldog? Hát hallod, nincsenek valami nagy igényeid.
a kisebb dolgoknak miért nem lehet örülni? a cél felé vezető úton miért nem lehet valaki boldog?
tipikus depressziós alkat, akit csak a cél tesz boldoggá.
hajrá kérdező, nyugodtan lehetsz boldog, én is boldog vagyok, mikor valami alakul valakivel.
Még nem alakult semmi, még csak dumcsiztak egyszer egy bulin. Még azt sem tudja hogy csak illedelmes a lány vagy érdeklődik is.
Ha már most boldog mi lesz akkor ha azt mondja a lány hogy nem?
na ez a tipikus pesszimista hozzáállás.
mi lesz, ha,??
addig se legyek boldog, mert ki tudja, az a biztos, ha addig is szomorú vagyok!!!
csakhogy a rossz hozzáállás nem hozhat jó eredményt :)
legalább hagyjál másokat optimistának lenni, ha te pesszimista is vagy. Ne legyél savanyú, mert nem lesz (jó) társaságod! csak savanyú emberek maradnak meg körülötted, akik alátámasztják a világképedet.
van az a mondás, hogy akár hiszel benne, hogy sikerül, akár nem hiszel benne, mindenképp igazad lesz!
'Whether you think you can, or you think you can't--you're right.'
Te kevered a fogalmakat, én nem pesszimista vagyok. Egy szóval sem mondtam neki hogy szomorú legyen. Miért kéne ennek lennie? De egyelőre a boldogságra sincs oka, majd lesz akkor ha a lány igent mond, addig ez csak illuzió.
Fentiek alapján helyénvalóbbnak érzem a realista titulust.
Igen, a pesszimisták szeretik magukat realistának hívni. és joggal, mert azok is. Csak nekik rosszabb az életük, rosszabb a valóságuk. Pl. te a kérdező helyében ebben a pár napban sem lennél boldog, amíg tervezgetsz, így az életedben ez a pár nap sem boldogan telik el. Ez a sok boldogtalan, "reális" nap mind összeadódik az életed folyamán, és a végén lesz egy "reális" életed, ami alatt 10 napon át engedted meg magadnak, hogy boldog legyél, mert ez volt "ésszerű" meg "biztos".
Az optimista is realista, csak nekik jobb a valóságuk :)
Elég sok tudományos kutatás készült már a témában, ez nem ezoterika.
A kérdezőnek azt mondom, örüljön nyugodtan annak, ami van :) és haladjon tovább bátran előre.
A boldogság nem az alapállapot az emberek életében, ha az lenne akkor nem született volna külön szó a meghatározására.
Tehát ha nem vagyok depressziós az még nem egyenértékű azzal hogy boldog vagyok. Ezt részt úgy nézem nem sikerül megértened.
Amit itt leirsz ahhoz tudnám hasonlitani mint mikor valaki bedobja a szelvényét a lottózóban és annyira optimista hogy már el is kezd ész nélkül költekezni, hisz úgyis nyer, a lottóhúzást meg sem kell várnia. De be kell lásd ez már túlmutat azon a fogalmon hogy optimizmus, még az infantilis is csak egy nagyon szolid jelző rá.
Majd, ha valóban kihúzták a számaim akkor ugrálok örömömben, mig ez nem történik meg addig felesleges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!