Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi a véleményetek olyan férfiről (rólam,30 éves), aki soha nem akar saját lakást (más nyugati országokban sem dívik ez már), mindig albérletben él, van saját autója, de 2-3 évente mindig váltja a várost, ahol él és a munkáját (Pestre nem megy)?
,, A saját lakás az egyik legrosszabb befektetés, növeli a munkanélküliséget, elnyújtja a munkába járással töltött időt, ráadásul az ingatlanpiac gyakran összeomlik, maga alá temetve a lakástulajdonosok egy jelentős részét. Legalábbis egy elemzés erre a következtetésre jut.
Gazdasági ügyintéző
Szenior bérszámfejtő
Oktatási csoportvezető
Álláshirdetés
Kutatások bizonyítják, hogy a magas lakástulajdon-hányad nem segíti az építőipar fellendülését, nem hoz létre szebb és jobb minőségű lakásokat. Inkább merevebb munkaerőpiacot, magasabb munkanélküliséget, a munkába járás átlagos idejének növekedését, és kevesebb számú vállalkozást eredményez. Aki elkezd "keresni", és nincs saját lakása, Magyarországon többnyire egy szép házról vagy lakásról álmodik, a közgazdaságtan logikája alapján ugyanakkor megeshet, hogy élete egyik legrosszabb befektetése előtt áll, amivel még ráadásul a társadalom egészének is árt – írja a Pénzügyi Szemle Online blogja.
Ha van saját lakásod, az jó, ha nincs, akkor sajnálnak. Ez többnyire igaznak bizonyul Magyarországon. Franciaországban, Németországban, vagy épp Japánban ugyanakkor az emberek mindössze felének van saját lakása. Oroszországban, Nepálban vagy Mexikóban ugyanakkor rendre 80 százalék fölötti ez az arány. Akkor most ki a gazdag, ki a szegény, akinek van saját lakása, vagy akinek nincs? Kinek a jobb, a nepálinak, vagy a németnek? – teszi fel a kérdést a blog."
"Párja nincs, nem is akar."
Innentől kezdve nincs miről beszélni.
Én is 8 éve albérletben élek, ugyanerre a következtetésre jutottam. Gyönyörű lakásban lakom, nem engem terhel az értékromlása, ha bármi gond lenne vele, maximum tovább költözöm. Persze, ha telne saját házra, azonnal vennék!
Az pedig, hogy nincs párod, mert feleslegesnek tartod, a te döntésed. Ilyen ember vagy. Nekem nem függ össze a lakás kérdéssel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!