Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért borult fel minden, ami régen jó volt? Kinek lett ez az agyszüleménye vagy minek lett ez a következménye?
Nagyon sok háztartásban azt hallom vissza (főleg fiatalabbnál 25-40 éves korig), hogy most már a nők ülnek a tv előtt és olvasgatnak, órákon át trécselnek telón a barátnőjükkel, virágot kötögetnek stb. A pasi, aki kigürizi a lelkét a munkahelyén, annak hétvégén is apait-anyait bele kell adnia, hogy a nő el ne hagyja (minden 2. házasság válással végződik és a 70%-át a nők kezdeményezik azoknak, ez statisztika)és puncihoz jusson. Neki kell már tulajdonképpen főzni is, a nő max összeaprítja a hagymát, krumplit pucol, elmos ezt-azt. Már a pasinak kell gyakran mosnia is (rengetegről tudok), sokszor még takarítania is. Jó hogy ha kisebb barkácsmunkákért nem megy a szomszédba, az sem gáz. Sőt emellett kint sem tétlenkedhet, tűzifát kell hasogatnia, füvet kell vágnia, kutyát kell sétáltatnia. Olyan 70-30% lett a munkarész a férfiak kárára. Miért nem jó a régi bevált dolog, hogy a nő bent a férfi meg kint? Nem értem. Persze most majd jön 10 nő, aki leugat, hogy ez nem így van (mentegetőző hadművelet). De több tucat ismerőstől hallottam ezt már, hogy ez így van, akár tagadják majd itt 20 an, akár nem. Mindig csak az itteniek a kivételek, az életben meg minden máshogy van. Nem furcsa már ez? .............Szívem, jó lenne ha lejönnél és megtanulnál végre főzni, mert nekem dolgom van, el kell menni a szoliba, a műkörmöshöz és etc. .......
Lehet jönni, hogy ez ritka, meg nem így van, de jól tudjuk, hogy ez egyre gyakrabban fordul elő, felcserélődnek a szerepek és a nők lubickolnak minden jóban. Ők azzal le is tudják sokszor a nagy munkát, hogy szülnek egy gyereket és 1-2 hónapig szoptatják és utána ,,nyugdíjba" is mennek. A kérdés pedig valós, nem irányul senki ellen, hanem tájékoztató jellegű.
Nem, kérdező, az általánosítás nem a "minden nőt" jelenti, hanem azt, hogy azt mondod: egyre gyakrabban fordul elő, és különben is hiába tagadja le itt 20 ember, ez akkor is így van, hogy milyen rossz irányba haladunk, mert neked az ismerőseid stb. Nah, ez általánosítás, mert te az ismeretségi körödből levontál egy téves konzekvenciát.
Örülök, hogy segíthettem. Máskor próbáld meg a saját mondataidat értelmezni, átrágni magad rajtuk meg minden ilyesmi. :)
10-es vagyok.
Én meg Budapesten lakom és itt még rosszabb a helyzet.Egy normális nőt nem lehet találni szinte,csak nagyon ritkán és ők is foglaltak egyfolytában.De mint leírtam az előzőben is,nem tudják értékelni a valódi dolgokat,csak a külsőt nézik a legtöbben.Innentől fogva pedig szenvedjenek akkor olyanok mellett ezek,akik nem figyelnek rájuk,megcsalják őket és hasonlók. :)
Főzök-sütök-mosok-takarítok-háztartást vezetek, pedig most barátom sincs. A szüleim arra neveltek, hogy 18 éves kortól illene átvennem ezeket, és ez meg is történt. Délnyugat-Magyarországon élek, biztos ez az oka (némi irónia, észleld).
Nevelés kérdése.
Legyen, nem általánosítottál, hanem megfigyelted a környezetedet. Én azért nem válaszoltam meg a miértet, mert a kérdés felvetését butaságnak tartom. Valószínűleg azért, mert én normális környezetben nőttem fel, és még sosem találkoztam olyan nővel, amilyet te leírsz. Persze meséltek nekem is hasonlókat, de az ilyen műkörmös-szolis babák 19-20 évesek voltak, akik addig jók egy férfinak, amíg meg nem unják a szép kis arcukat, feszes kis testüket. Nyilván vannak ilyen nők, de szerintem róluk messziről süt a kivagyiságuk, ilyenformán könnyű őket elkerülni. :)
A kialakulása szerintem arra vezethető vissza, hogy a nők már nincsenek alárendelve a férfiaknak annyira, mint mondjuk 100 éve. Mi is dolgozunk, nem kell minket feltétlenül eltartani, így mi is érezzük magunkat valakinek. Aztán van, aki ezt nem kezeli jól. Nah, belőlük lesznek a plázás-szolis-műkörmös p**ák. Nagyjából így gondolom.
14 évesen már egyedül mostam,főztem,takarítottam!Anyum dolgozott,nekem meg nem esett le a gyűrű az ujjamról,hogy besegítsek neki,és könnyebbé tegyem neki a dolgokat!
Most vagyok 28 éves,és most sem várom el senkitől,hogy mosson,főzzön,takarítson rám!Sőt még egy villanykörtét is ki tudok cserélni.Na és akkor mi van?Sosem haltam bele,hogy ezeket meg kell csinálnom.Ezután sem fogok!Ha meg letörik a körmöm,akkor az vissza is nő!Maximum le vágom a többit is,hogy egálban legyenek!S nem rohanok a manikűröshoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!