Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért borult fel minden, ami régen jó volt? Kinek lett ez az agyszüleménye vagy minek lett ez a következménye?
Nagyon sok háztartásban azt hallom vissza (főleg fiatalabbnál 25-40 éves korig), hogy most már a nők ülnek a tv előtt és olvasgatnak, órákon át trécselnek telón a barátnőjükkel, virágot kötögetnek stb. A pasi, aki kigürizi a lelkét a munkahelyén, annak hétvégén is apait-anyait bele kell adnia, hogy a nő el ne hagyja (minden 2. házasság válással végződik és a 70%-át a nők kezdeményezik azoknak, ez statisztika)és puncihoz jusson. Neki kell már tulajdonképpen főzni is, a nő max összeaprítja a hagymát, krumplit pucol, elmos ezt-azt. Már a pasinak kell gyakran mosnia is (rengetegről tudok), sokszor még takarítania is. Jó hogy ha kisebb barkácsmunkákért nem megy a szomszédba, az sem gáz. Sőt emellett kint sem tétlenkedhet, tűzifát kell hasogatnia, füvet kell vágnia, kutyát kell sétáltatnia. Olyan 70-30% lett a munkarész a férfiak kárára. Miért nem jó a régi bevált dolog, hogy a nő bent a férfi meg kint? Nem értem. Persze most majd jön 10 nő, aki leugat, hogy ez nem így van (mentegetőző hadművelet). De több tucat ismerőstől hallottam ezt már, hogy ez így van, akár tagadják majd itt 20 an, akár nem. Mindig csak az itteniek a kivételek, az életben meg minden máshogy van. Nem furcsa már ez? .............Szívem, jó lenne ha lejönnél és megtanulnál végre főzni, mert nekem dolgom van, el kell menni a szoliba, a műkörmöshöz és etc. .......
Lehet jönni, hogy ez ritka, meg nem így van, de jól tudjuk, hogy ez egyre gyakrabban fordul elő, felcserélődnek a szerepek és a nők lubickolnak minden jóban. Ők azzal le is tudják sokszor a nagy munkát, hogy szülnek egy gyereket és 1-2 hónapig szoptatják és utána ,,nyugdíjba" is mennek. A kérdés pedig valós, nem irányul senki ellen, hanem tájékoztató jellegű.
Nem fogom hosszan ecsetelni, hogy én nőként mi mindent csinálok a háztartásban, hogy a párom mit és mennyit segít (amúgy abszolút normális pár vagyunk; ő is főz néha, megjavít ezt-azt, mert nem szeret szerelőt hívni, én meg boldogan takarítok, mosok, és pakolom a szennyestartóba a szétdobált koszos zoknikat), csak egyetlen dologra szeretném felhívni a figyelmedet:
az általánosítás rendkívül veszélyes dolog! Általában tévútra visz.
Jogos a kérdés,de általánosítani tényleg nem túl szerencsés.
Engem pont ezért nem érdekel már a dolog,mert nincs kedvem ilyen harcokat vívni.Mindent megcsinálok magamnak,aztán jó napot.Tudok főzni,mosni,takarítani,de szerelni is és elektromos dolgokhoz is értek elég magas szinten.Sokan a nők közül is ezért is unalmasnak tartanak,meg a többi buta jelző amit szoktak hozni.De nem érdekel,majd ha találok egyszer olyat aki elfogad így,ő majd értékelni fogja. :)
Ja hogy én nem végigbuliztam az életem,hanem ezeket tanultam meg és fejlesztettem benne magam.Hát igen a mai világban ez sok embert zavar,és ezért kirekesztőek. :)
22/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!