Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Lányok, hölgyek jól tudom, hogy a pasinak illik fizetnie a randin, pl mozban?
Szerintem így evidens,
én kellemetlenül érezném magam,ha nem én fizetnék.
Ti hogy látjátok lányok? :)
Nyár óta vagyok itt fenn ezen az oldalon. Az ismerkedési témákban olvasott hozzászólásokból azt szűrtem le, hogy itt GYK-n mind nőkből, mind pasikból, van aki ...
- van, aki el akarja tartatni magát,
- van, aki büszke arra, hogy saját magáról képes gondoskodni,
- van, aki ezen még nem gondolkodott el, hanem a társadalmi berögződésekre (szokásokra) támaszkodik,
- és van, aki szerint a nőket meg lehet, vagy meg kell venni, birtokolni kell őket és uralni, mert az a nőknek jó.
És vannak, akiknek saját gondolataik vannak erről.
Talán ettől is függ, hogy miként gondolkodnak akkor, amikor fizetni kell.
---
Egy teára / kávéra / long drinkre olyan embereket is meg szoktam hívni, akikkel csak beszélgetni akarok. Én fizetem az élvezeti cikket, ő meg nekem fizet a mondanivalója árával, amire kíváncsi vagyok.
Az is előfordult már, hogy társaságot akartam egyben tartani és ezért 10 embert meghívtam grillezni, bográcsozni, italozgatni. Persze, pénzbe került, de nem ez volt a lényeg! Félretettem rá, és azt akartam megmutatni a többieknek, hogy jó együtt lenni, és nem csak FB-on lehet társalogni. Nekem a társaság többet ér, mint az anyagiak, pedig nem keresek kiemelkedően.
---
Randinál szintén beetetés része, hogy nem kell mással foglalkoznia a másiknak, csak a társaságommal. A többit intézem én. Mozi, színház, kiállítás, tea, kávé.
Ha a másik felajánlja, de nem ragaszkodik a fizetéshez, nem akarom sem megbántani, sem azt éreztetni, hogy most én vagyok a pénz ő meg csak ember, ezért azt mondom: Legközelebb, majd te hívsz meg, ezt most én állom.
Ha nagyon ragaszkodik a fizetéshez, felajánlom, hogy akkor fizessünk külön? És elbeszélgetek vele, hogy ő ezt hogy gondolja. Mert ez is egy emberi tulajdonság, amit meg akarok ismerni a másikban, és szépen megbeszéljük. És persze tiszteletben fogom tartani a gondolkodás módját, és ez többeknek imponáló (ha jól vettem észre).
De tizenévesen ez nem volt így. Tizenévesen nem volt jó az anyagi helyzetem. Amit nyáron megkerestem, abból mentem év közben kulturálódni. Lányokat nem mertem randira hívni, mert úgy gondoltam, hogy két közös mozi után nem lesz több pénzem, mert nekik nem elég kertmozi vagy a filmklubb, hanem a multiplex kell nekik.... és azt hittem, ha nem tudom fizetni, ezért otthagynak. Felnőttként tudom, hogy nem ez számít. Nem megvenni kell a lányokat, hanem megismerni. És bizony egy fiatal lánynak ugyan olyan izgalmas belógni a színházba farmerbe, és melegítő felsőbe, vagy lemenni egy alagsorban és projektoron nézni egy filmet, majd átbeszélni az ottani emberekkel. Ezért vagyok azon az állásponton, amíg nincs kereseted, nem ciki, ha felezitek a számlát a moziban, vagy olcsóbb megoldásokat választotok.
Utolsó:
Nem is kértem,hogy gyere el velem randira!;)
Ha jól megnézed az első,főleg második választ és azzal Te egyetértesz,minden egyes szavával,akkor csak sajnálni tudlak,ha azok a férfinak mondott egyedek jönnek be neked!
De hát mindenki magából indul ki :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!