Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ugye, jók a megérzéseim?
24 éves lány vagyok, római katolikus vallású. Vallásomat rendszeresen gyakorlom, nemcsak papíron vagyok vallásos. hasonló társat kerestem. Nemrég az egyik ilyen oldalon megkeresett egy 28 éves fiú, aki azt állította, hogy mindenben megfelel az elvárásaimnak, ő is ilyen nézeteket vall. Menet közben kiderült, hogy bizony csak papíron van megkeresztelve, papíron vette fel a szentségeket, de közben milliónyi kételye van, ami miatt nem gyakorolja a vallását. Még ez eddig talán rendben is lett volna, hiszen én megpróbáltam válaszolni a kételyeire, de kiderült, valójában semmit sem tud az egészről, halvány fogalma sincs, hogy mi mit jelent. Ezt azzal magyarázza, hogy a kételyei miatt régen volt már szentmisén. Nekem ez már innentől gyanús, mivel ha gyerekkorában gyakorolta is a vallását, ahogyan állítja, ilyen szinten nem tudná azt elfelejteni (elvileg eljutott a bérmálkozásig, de fogalma sincs, hogy mi az és mi a bérmaneve, semmit). Azért ez gyanús, mert egyetlen atya sem enged ilyen felkészületlenül bérmálkozni egy gyereket, erre vannak külön hitoktatások, stb. Olyanok is szoktak tudni azért kb valamit, akik onnantól soha nem jártak a templom közelében sem. Még azt sem tudja, hogy mikor vette fel a szentségeket. Viszont volt egy jópár kérdése a kételyei miatt, hát rajtam ne múljon, válaszoltam rájuk. Persze eddig még csak msnen beszélgettünk, ezért ez is msnes beszélgetés volt. A reakcióiból úgy vettem ki, hogy "beszélj bolond", azaz kezdett idegesíteni olyan mondatokkal (amikor épp a legtöbbet gépeltem be a millió kérdésére válaszként), hogy milyen cuki vagyok, ahogy így töröm magam, meg ő, a bűnös, majd elmegy gyónni, stb. Ezt nagyon sürgősen leállítottam, mert egyetlen egy igazán vallásos ember sem szokott így a gyónásról és egyéb szentségekről csak úgy beszélni (nem tudom jobban megfogalmazni, nem így szoktak erről beszélni, pláne nem félóra után, ha eddig nem érdekelte). Szóval látszott, hogy játékra veszi, és nagyon élvezi. Bármit mondtam, mindjárt a gyónásnál kötött ki, hogy ugye meggyónom. Itt tisztán látszott, hogy paródiát csinál belőle, így a kívülállók és a gúnyolódók szoktak erről a szentségről beszélni, és azok citálják mindig elő, akik soha nem voltak vallásosak (nem hívők! vallásosak! különbség!)
Másrészről hajnalig ment így a duma, különböző kérdései voltak egyre negédesebben (amit megint csak leállítottam), amikor egyszer csak elaludtam a gép előtt. Persze felébredve láttam, hogy keresett, rezgetett, emaileket írogatott bőszen, mire megírtam msnen nem elérhető üzemmódban, hogy véletlenül elaudtam, ne haragudjon és jó éjszakát. Erre reggel még várt szám szerint 10 db levél, minden mondatot külön levélben írt le, hogy óóó, de aggódik, mit csinálok, és miért nem jövök vissza, ha már azt tudtam közölni, hogy elaludtam, valamint hogy még mindig vár... következő levél (hajnali hatkor): ő türelmes, még mindig vár (rég aludtam, hisz világosan elköszöntem), miért nem vagyok képes jelentkezni, stb.
Nagyon-nagyon idegesít ez a nem is tudom, hogy fogalmazzam meg, milyen stílus. Olyan negédes (azt se tudta, mit jelent ez a szó), hamis, basszus, ezt érezni kell. Valamit előad, amiről azt gondolja, hogy nekem kell, de annyira átlátszóan hamis, annyira érezni, hogy nem igaz...
Előtte pedig nem volt ilyen.
Ugye, jól érzem, hogy átver, és csak behízelegni próbál?
Nem válaszoltam, úgy tervezem, ha ma bejelentkezik msnre, letörlöm a képernyőt a fröcsögő édes nyáltól, és kidobom. A valóban vallásosan élő, gyakorló vallásos emberek nem ilyenek. Nekem erre nincs szükségem.
Kérem, hogy a vallást szidók, becsmérlők kerüljenek el a válaszadásukkal!
Ez egész egyszerűen egy tuskó, aki csak szórakozik veled meg gúnyolódik rajtad. Nem is az lenne a baj szerintem, ha ő maga nem gyakorolná a vallást, hanem az, hogy amellett, hogy fogalma sincs semmiről átver és szivat téged. Szerintem sürgősen töröld és tiltsd msnről, ne is mondj neki semmit. Ne legyél naiv.
23 L
Szórakozott veled, ennyi. Mellesleg miért nem templomban ismerkedsz, ott biztosan találsz magadhoz illő vallásos férfit!
22/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!