Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ismerkednétek egy autistával? Miért/miért nem?
Figyelt kérdés
2012. dec. 15. 18:07
2/8 anonim válasza:
Persze, miért ne?! Attól még hogy valaki autista ugyan olyan ember. És általában az ilyen emberek valamiben zseniálisan kiemelkednek.
3/8 anonim válasza:
Megmondom őszintén, hogy nem. És nem azért, mert előítélem lenne, vagy valami... együtt élek egy autistával és imádom, de tudom, mennyire meg tud nehezíteni egy párkapcsolatot.
5/8 anonim válasza:
Ha olyan vagy mint Dustin Hoffman az Esőemberben, akkor kösz nem kérek belőled. Nem tudnék olyan nővel együttélni. De egyébként nem nagyon értem az autizmust. De azt tudom, hogy valami ilyen félfogyatékos jellegű emberek ezek agyilag. De a Wiki-n meg úgy állítják be őket, mintha csak szimplán ilyen introvertált, csendes, magukbaforduló de egyébként teljsen normális emberek volnának, csak túl zárkózottak, és nem tudnak annyira jól társalogni ,de azért nem lehet észrevenni alapból,hogy ilyen nyavajájuk van. Ennyi erővel én is autista lehetnék, mert elég zárkózott vagyok.
6/8 anonim válasza:
" De azt tudom, hogy valami ilyen félfogyatékos jellegű emberek ezek agyilag."
Rosszul tudod. Vannak az autisták között is alacsony intelligenciájúak, de nagyon magasak is - akárcsak a neurotipikusok között. Ez egy spektrum, a magasan funkcionáló autikról tényleg észre se lehet venni (tapasztalat), de azért zárkózottságnál messze többről van szó... azért összetettebb dolog.
7/8 anonim válasza:
Nem. Így is, még nem autista embereknél is mindig attól félek, hogy valamivel megbántom, és örökre megsértődik, van egy autista ismerősöm, és ő még inkább azt képzeli, hogy őt senki nem szereti, csak, mert nem ír neki napi tíz e-mailt. Tudom, hogy ez hülye magyarázat, de az az egy iserősöm a válasz arra, hogy miért nem-
8/8 anonim válasza:
az, hogy autista, egy nagyon-nagyon tág fogalom. ha a felső skálán van, aspergeres, annak vannak olyan szintjei, hogy észre se veszed, hogy az, csak max. annyit, hogy bogaras pár dologban. aztán vannak a súlyos autisták, akik nem is beszélnek, és bizony sokan szellemi fogyatékosak is. van, aki beszél, de nem fogyatékos, szóval nagyon-nagyon változó a skála. úgyhogy erre a kérdésre nem lehet válaszolni. (dolgoztam autistákkal.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!