Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan kezdeményezzek egy olyan nőnél, aki 100 km-rel arréb lakik?
Egy közös munka miatt találkoztam vele, előtte nem is tudtam a létezéséről! Az ország egy másik pontjára rendeltek minket. Szimpatikus volt, megtetszett, de jelét nem adtam ennek. Miután elbúcsúztunk, utána ötlött fel bennem, hogy szívesen találkoznék vele. De messze lakunk egymástól. Ez talán nem is lenne akadály, de nem tudom, hogy van-e párkapcsolata és egyáltalán bejövök-e neki. Tudom a telefonszámát, gondoltam, megkeresem egy olyan munkával, ami az én szakterületem, amiért diszponáltak a munkára, amit ő régen csinált is. Ha érdekelné, akkor a közös munka révén sokat találkoznánk és akkor kialakulhatna valami -esetleg!
A dolgot még az is nehezíti, hogy… (itt meg fog változni a véleményetek) …hogy van barátnőm, de nem érzem az IGAZI kapcsot köztünk. Azt érzem, hogy nem leszünk sokáig együtt… Ezért vagyok nyitott másokra. De ezt ne úgy vegyétek, hogy fűvel-fával!!! Nem!! Csak keresem a szerelmet. :((
Persze, persze! Igazatok van. Tudjátok, hogy egy szakítás sosem könnyű. Tegyétek a szívetekre a kezeteket és mondjátok, hogy TI mindig könnyen szakítottatok! Kövezzetek meg, de megszoktam őt, jó értelemben és lehet, hogy hiányozna. Úgy indultunk, mint egy "rendes pár", de aztán ő fékezett, ez a "legyünk inkább csak barátok" effektus, én akkor eltettem az érzelmeimet egy fiókba, ahonnan azóta nem tudtam kivenni. Nem akarom ráfogni az egészet, de úgy érzem, hogy ha akkor nem csinálja ezt, akkor nem lett volna ez. Aztán mégis maradtunk kapcsolatban, párkapcsolatban! :) Anyám is mondta, hogy eleinte csak RÓLA beszéltem. Amikor együtt vagyunk, ölelem, csókolom és lehet, hogy ezt ő szerelemnek veszi tőlem. Nagyon jól meglennék ebben a kapcsolatban, ha lenne benne szerelem is részemről. A barátaim, akik tudják, hogy nem vagyok szerelmes, nem mondják, hogy szakítsak vele. Szilveszterkor lesz 2 éve, hogy az akkori barátnőmmel szakítottunk. Nyolc hónapig voltunk együtt, ott sem voltam szerelmes és sok különbség van az akkori és a mostani nem-szerelem között. Ez sokkal jobb!!! A családomban azt mondták a 2010-esre, hogy nem adtam esélyt a szerelemnek. Most nem akartam szakítani, adnék esélyt, de azt mondjátok, szakítsak. Akkor most melyik utat válasszam? Egyik haverom azt mondja, hogy maradjak a seggemen, végre találtam egy lányt, akivel jól összeillünk, meg már nem is leszek szerelmes, de ezt nem tudom elfogadni!!!
Hogy mi az oka annak, hogy pont most nem merek szakítani vele? Nem halt meg senkije, szerencsére és nincs is lelki válságban, de nem is akarom bele taszítani. Közeleg a karácsony, most egy kicsit elhalasztanám a szakítást. Megengeditek? :)) Hárítás és tologatás - oké, elfogadom.
De kissé elkanyarodtunk a tárgytól…
"És mi lenne, ha kiderülne, hogy a szimpatikus leányzó független és tetszel neki?" Szakítanék-e rögtön a barátnőmmel? Nos, erre kész válasszal szolgálhatok: IGEN. Elmondanám neki ugyan ezeket, hogy van barátnőm, de nincs szerelmem etc. Ha a leányzó lát bennem perspektívát, akkor megérti és elfogadja és vár egy kicsit, amíg elrendezem a dolgokat…
"…bárkivel előfordulhat, hogy eltalálja Ámor nyila, vagy akármi, még akkor is, ha párkapcsolatban van…"
Nem talált el Ámor nyila. Ha megtette volna, és alkalmi kollégámat is eltalálta volna, akkor evidens, hogy szakítanék.
"A távolabb élő nőnél meg a közös munka jó ürügy lehet arra, hogy közelebb kerüljetek egymáshoz, ha már van köztetek egy társalgási viszony, akkor már megkérdezheted, hogy független-e"
Igen, én is gondoltam erre.
Ne vedd sértésnek, de én úgy látom, hogy te sem tudod, hogy mit akarsz. Ráadásul eléggé befolyásolható vagy, azt írod, hogy a családod ad neked párkapcsolati tanácsokat. Addig oké, hogy elmondják a véleményüket, de ez már kicsit olyan nekem, mintha ők irányítanák a szerelmi életed. Szerintem egy kicsit túlkomplikálod ezt az egészet. Pedig még azt mondják, hogy ez a túlkomplikálás a nőkre jellemző, hát te vagy ennek az ellenpéldája, úgy tűnik... :)
Ha nem szereted, akkor előbb-utóbb vess véget a dolognak, függetlenül attól, hogy van-e új nő a láthatáron, vagy nincs. Elhiszem én, hogy jobb dolog párkapcsolatban lenni, csak nem sok értelme van. Így nem, ha nem szereted.
De ebben sem vagy 100%-ig biztos, hogy szereted-e vagy sem. Azt írod, hogy ez a "nem szeretés" sokkal jobb, mint amikor az előző barátnődet nem szeretted. Gondolkodj el rajta, hogy mitől jobb ez most? Mik azok a tulajdonságok, amelyek miatt megtetszett ez a lány? Az vajon mitől lehetett, hogy ő "berántotta a féket", ahogy te fogalmazol? Mi válthatta ki ezt nála? Na és akkor mi annak az oka, hogy mégis veled maradt, hiszen most is együtt vagytok...?
Nagyon sok kérdés felmerül (legalábbis bennem ezek merülnének fel, ha a helyedben lennék), szerintem érdemes lenne elgondolkodnod ezeken. Mert erre a kérdésre nem a családod fogja megtalálni a választ, nem is mi, de még csak nem is a haverod, hanem csakis egy valaki: te magad! Ne várd el másoktól, hogy tanácsot adjanak, mert ha követed mások tanácsát és mégsem úgy sülnek el végül a dolgok, ahogy kellene, akkor azt fogod utólag hibáztatni, aki a tanácsot adta. Pedig ez egy személyes döntés, neked kell tudnod, neked kell érezned, hogy mi a helyes út.
Ha logikai úton akarnék dönteni, én csinálnék egy pro-contra listát. Tudod, olyat, ahová felírod azokat a pontokat, amelyek a jelenlegi kapcsolatod mellett szólnak és azokat is, amelyek ellene. Meglátod, hogy melyik lesz hosszabb. Ha már érzelmi alapon nem tudod egyből eldönteni...
Nem veszem sértésnek, de (mégis) tudom, hogy mit akarok. :) Neked elmondom, de ne tudják meg mások :)) szeretnék egy olyan kapcsolatot, ahol kétoldalú a szerelem, egy erős, összetartó kapcsolatot, amit komoly alapokra tudok helyezni, összeköltözés, gyerek… etc.
Befolyásolható lennék? Hmmm… azt azért nem fogom megtenni, amit nem akarok, arra nem tudnak rávenni, néha elég makacs tudok lenni. A családom csak véleményt nyilvánít, nem befolyásolnak a döntésben. Igazad lehet, hogy egy kicsit túlkomplikálom ezt az egészet. Tudom magamról, hogy néha ezt teszem, ami NEM CSAK a nőkre jellemző. Ha jobban belegondolsz, nem olyan egyszerű dolog, hogy sima tejet vegyek a boltban vagy tartós tejet. :)) Itt azért fontosabb dolgokról van szó, emberek életéről. Bocs, nem akarom TÚLgondolni, de azért az érzelmi élet szerintem fontos, az az origo.
Nem abban vagyok bizonytalan, hogy szeretem-e, hanem tudom, hogy nem vagyok szerelmes. Szeretek vele lenni, de részemről ez nem szerelem. Tudom, hogy mitől jobb ez most, mint amikor az előző barátnőmet nem szerettem. Sok a különbség, de ezt most nem kell részleteznem. Hogy mitől rántotta ő be a féket? Erre tudom a pontos választ, sokat beszéltünk róla. Akkor még csak kb. 2 hete voltunk együtt és ő megijedt, hogy valami komoly dolog kezd ebből lenni. Kora ellenére, még nem volt komoly kapcsolata és mondott pár banális dolgot mellé, mint pld. hogy nem fog tudni ezentúl ismerkedni, meg nem költözne össze senkivel… Szóval, nem velem volt baj. Bár, lehet, hogy ezt most nem fogadod el így, de komolyan így volt. Ismerem magam, a hibáimat, tudom, hogy nem csinálok jól dolgokat, de az elején nem velem volt baj. Tulajdonképpen, most sincs baj, csak… :) Mi annak az oka, hogy mégis velem maradt? Amikor szakítani akart, az elején, én felvetettem, hogy maradjunk barátok (extrákkal), amibe ő belement. Én csak barátkozgattam vele, de nála kialakult valami érzelem. Lehet, hogy nálam is lett volna, ha akkor nem akart volna szakítani. Én akkor eltettem az érzelmeimet egy fiókba, de azóta nem tudtam elővenni. Ez az egész úgy indult, mint egy rendes kapcsolat, nem akartam én nem szerelmes lenni.
Tudom, hogy erre csak ÉN MAGAM fogom megtalálni a választ, de most még a (válasz)keresés szakaszában tartok csak. Nem várom senkitől, h helyettem adjon választ és nem is fogok senkit hibáztatni. Ez a gyak.kérdés is csak valaminek a "túlcsordulása" volt, mint amikor túltöltesz egy poharat, de majd szépen leiszom a felesleget és annyi ital lesz a poharamban, amennyinek kell lennie… :) …és lehet, hogy nem ez az ital lesz már benne…
A pro-contra lista nem rossz ötlet… De már most látom, hogy csak pár dolog lenne negatív. Ha így vesszük, akkor maradjunk együtt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!