Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogy lehet közeledni egy ilyen típusú fiú/férfi felé? (bővebben lent)
Az első jól írta, valószínűleg a maga világában él. Ennyi infó alapján nem szeretnék messzemenő következtetéseket levonni, de ez a "semmibe bámuló tekintet" elég jellemző autistákra, aspergeresekre...
Persze egyáltalán nem biztos, hogy az... Ez nem negativitás, ha "igazam van", akkor tényleg a maga világában él, és neked kell bemenned a világába, mert ő magától nem fog kijönni...
Ez úgy hangzik mintha pontosan rólam írnál,bár nem hiszek a banális véletlenekben(annyira nem lehet pici ez az ország,biztosan vannak még olyanok mint én).
Lehetséges,hogy az a bizonyos illető nagyon szerelmes beléd de nem meri elmondani?Mert az bizony tud furcsa szituációkat szülni.Én is reménytelenül szerelmes vagyok,és a lány akit szeretek vonzza a tekintetemet mint valami mágnes,ugyanakkor fogalmam sincs,hogy kedvel e,közömbös vagyok a számára vagy pedig ellenszenves(volt hogy mosolygott rám,a tekintetünk is találkozott többször is,néha pedig rám sem néz,de egyáltalán nem,még csak véletlenül sem).Én pedig rettenetesen félek attól,hogy kellemetlen a számára az,hogy nézem(nem tudok tenni ellene,megőrülök érte,sosem éreztem még ilyesmit őelőtte).A két ellentétes érzelem viaskodásának köszönhetően gyakran azt sem tudom hová nézzek,a szemébe(annyira szeretném) vagy pedig valamilyen neutrálisabb helyre.Könnyen lehet,hogy végeredményként valami semmibe révedés jön össze,de nem tudom,meg kéne kérnem valakit,hogy figyeljen meg miközben úgy érzem,hogy én vagyok a létező leghatalmasabb pancser az egész földkerekségen.
Ez a mosoly hiányát is megmagyarázná,lehet,hogy csak borzalmasan feszélyezve érzi magát a közeledben(pont azért,mert szeret) mert attól tart,hogy megszégyenül előtted,ezért bezárkózik(én olyan messzire szoktam menni,hogy szabályosan elképzelem ahogyan kőfalat vonok az énem köré,elvégre nem szeretnék ráugrani és átölelni egy gyengébb pillanatomban,avval szinte biztos elriasztanám magamtól).
Vannak emberek akik ritkán mosolyognak(csak akkor,ha igazán örülnek valaminek vagy boldogok) de ez teszi azokat a ritka mosolyokat értékesebbé.Az emberi mimika 90%-a csak megjátszott érzelem,én már gyermekként észrevettem,hogy milyen hamiskásan és őszintétlenül hat(gondolj a boltos néni mosolyára,na pont olyan,bennem olyan érzetet kelt,mintha hazudnának nekem,mert végsősoron pontosan azt teszik).Könnyen megeshet,hogy sok mosoly van a raktáron amit csak neked szán :).Én például teljesen meg vagyok zavarodva a szerelmem közelében,legutóbb is annyira gyönyörű volt mikor láthattam,hogy 2 napba telt mire képes voltam formázni egy épkézláb gondolatot(azok pedig kisebb csodák,hogy nem estem össze a saját lábamban és nem felejtettem el levegőt venni).
Bambulni sokmindentől lehet,a fáradtságtól,a szerelemtől de az is megesik,hogy valaki elgondolkodik az élet nagy dolgairól.Az az érdekes,hogy magyarként még szavunk sincs rá,de jól ismert jelenség,az angolszászok pl. "daydream"-nek hívják,ami nappali álmodás vagy álmodozás és azért nem ugyanaz mint az egyszerű bambulás(amiről akkor beszélhetünk,ha valaki úgy bámul valamit,ha éppen semmi sincs a fejében).
Az aspergeresek intelligenciája általában magasabb a normál emberekénél(legalábbis azoké,akik nem komplett gyogyatékosok),sok közöttük az introvertált zseni.Egy időben én is gondoltam rá,hogy az vagyok,de elvetettem az ötletet(bár ki tudja).Ismerek párat,az egyik finn barátom is az,legalábbis saját elmondása szerint bár nekem nem tűnik furcsának.
Amúgy hasonló cipőben járva azt tudom mondani,hogy én nagyon szeretném,ha az a bizonyos lány "megbolygatná a kis világomat",boldoggá tenne ha körbevezethetném és neki adhatnám :)
DEFINING TRAITS INCLUDE:
Find social situations confusing
Hard to make small talk
Good at picking up details and facts
Hard to work out what others think and feel
Can focus for very long periods
Source: Cambridge Lifespan Asperger Syndrome Service
most,hogy ezt olvastam ismét megfordult a fejemben,hogy lehetséges,hogy én is aspergeres vagyok de ez valószínűleg sosem fog kiderülni
Kérdező: nézd meg az Adam című filmet, abban pontosan bemutatják, hogy lehet egy aspi pasit meghódítani! :) Na meg el tudod dönteni azt is, hogy be tudod-e vállalni.
Nagyon jó film, én "érintett" vagyok, és állítom, hogy tényleg jól mutatja be a szindróma lényegét!
Kedves #5, milyen jó is lenne ha pont te lennél az! =) De sajnos ez szinte lehetetlen, ő ugyanis egy Horvátországban élő olasz fiú. Nyáron voltam lent pár hetet, akkor láttam, sajnos annak már több mint egy hónapja =( annyi előnyöm van, hogy apukám abban a városban él, ezért évente 3-4szer legalább le szoktam menni.
Azt nem hiszem, hogy szerelmes lenne belém, mivel nem is ismerjük egymást.Egyébként én is feltűnően sokat bámultam szegényt, már tudtam előre hogy este hány órakor jön dolgozni és én ott vártam, csak hogy láthassam... (ez már tényleg kicsit ilyen pszichopata dolognak hangzik =D) De olyan jó volt, már ha csak messzebbről nézhettem attól is jó kedvem lett. Ilyenkor volt néhányszor olyan, hogy ő is felém fordul és így kb. 10-15 m-ről lestük egymást. De érdekes módon amikor közelebb voltam hozzá, akkor meg mindig elfordult, néha már úgy tűnt hogy direkt =/ Lehetséges hogy tényleg zavarban van, vagy szégyenlős, mert nem úgy tűnt mintha azért nem nézne rám mert undorítónak talál (bár ki tudja)Ráadásul mindig ott volt a közelben az apja, meg egyéb családtagjai, nyilván hogy az ő társaságukban nem fog "csajozni", biztos ez is feszélyezi őt, meg nem is az a tipikus lányok kedvence külsőre, kicsit igénytelen (persze ez engem nem zavar). lehet hogy az ilyen fiúk azt gondolják, hogy ők úgyse tetszenek senkinek?
"Könnyen megeshet,hogy sok mosoly van a raktáron amit csak neked szán" - hát az csodálatos ajándék lenne nekem! =)
Igen, amúgy ez a "daydreaming" a legkifejezőb arra a nézésre! Mintha kicsit el lenne varázsolva, lehet abból is fakad ez, hogy minden nap éjszakázni nem egy álom, és meló előtt még így kikapcsol egy kicsit.
Na de most innen a távolból, úgysem tudok még semmit tenni.De elfelejteni sem tudom őt, úgyhogy alig várom hogy újra láthassam!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!