Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Orvos, és magyar-nyelv szakos tanár páros hosszútávon? Párkapcsolatban? Nem nagyon eltérő az érdeklődés, az irányultság?
Pedig több közös van a két foglalkozásban, mint hinnéd! Ugyanis mindketten emberekkel dolgoznak! Hazaérve remekül meg tudják beszélni, hogy kinek milyen napja volt, kit melyik eset borított ki, mi volt jó, mi volt rossz, és leülnek sorozatot nézni vagy olvasni a kanapéra.
A szakmai kérdésekről bőven ráérnek a munkaidejükben a kollégákkal beszélgetni, meg a szakmai továbbképzéseken, amire mindketten eljárnak.
Nyaralni meg legjobb esetben is csak pár hétre mész kétszer egy évben, de inkább egy évben egyszer két hét. Nem ezen múlik a hosszú távú kapcsolatod. Ilyenkor normális ember maximum a tengerben óhajt merülni, nem szakmai kérdésekben.
Egy igazán jól működő párkapcsolat nem azon múlik, hogy a szakmai dolgokat meg tudjátok együtt beszélni hanem az érzésekről egymás iránt!
Lehetnek nektek különböző hobbijaitok is amelyeket néha kíváncsiságból megpróbáltok, vagy lehet csak egy közös amit együtt végeztek, de akkor sem azon múlik.
Az az orvos, aki nyaralás alatt is a kutatási anyagáról, vagy a munkájáról akar diskurálni nem tanárt fog választani társnak.
A férjemet a geopolitika és a festészet érdekli. Otthon az ügyeleti beosztásáról, szabadságról egyeztetünk. Amikor a kutatásával foglalkozik, romantikus regényeket olvasok, gyereket nevelek.
Valóban nehéz egy orvossal együtt élni, de közel sem az "eltérő érdeklődés" miatt.
Ezer más témától lehet beszélni egy kapcsolatban, lehet egy csomó érdeklődési kör, hobbik. Nyaralni meg általában nem azért jár az ember, hogy a munkáról beszéljen.
Én kriminológus vagyok, párom buszozik, teljesen jól megvagyunk.
N 32
7# ezt hívják házastársi eszmecserének.
De nem is értem, talán beltenyényszetnek kell lennie egy kapcsolatnak?
Hát, én infó-matek szakos tanár vagyok, a férjem informatikus, mégsem a programozás rejtelmeit vitatjuk meg szabadidőnkben. Nyilván beszélünk a munkáról, de nem szakmai szemmel, hanem pl. én gyereksztorikat, jó bemondásokat mesélek neki stb. Engem pl. kifejezetten érdekelne egy orvos napi mesélése. Magyar-töri szakos kolléganőm/barátnőm sem Adyról meg a tatárjárásról ábrándozik otthon a fotelben.
Annyiból értem a problémát, hogy pl. egy mérnök lehet, hogy kevésbé fogékony mittudomén egy Renoir-kiállításra, mint egy humán szakos tanár, de van pár orvos ismerősöm, és ők pont szeretik a művészeteket, a koncerteket, színházat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!